ПРОДУКТИ
Кошница

Nature's Way Фортифай™ Daily Mood and Stress x 30 V капсули

Nature's Way Фортифай™ Daily Mood and Stress x 30 V капсули
Nature's Way Фортифай™ Daily Mood and Stress x 30 V капсули
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a4087
72.50лв.
Купи

Nature's Way Фортифай™ Daily Mood and Stress 

 

Натурална формула в подкрепа на нервната система и емоционалното здраве. Съдържа пробиотици с клинично доказан ефект срещу нервното напрежение и екстракт от лечебното растение ашваганда, който подобрява реакцията на организма към стрес.


Пробиотиците и емоционалното здраве

През последните 15 години се провеждат все повече изследвания върху ползите от пробиотиците при стрес, хронична умора и депресивни състояния. Установено, че има няколко възможни механизма чрез които те подпомагат емоционалното здраве:

  • потискат свръхрастежа на чревни патогени (някои от „лошите“ бактерии в червата произвеждат вещества, повлияващи негативно нервната система и мозъка);
  • намаляват провъзпалителните цитокини (високите нива на някои възпалителни маркери са свързани с поява на депресия и тревожност);
  • подпомагат функционирането на невротрансмитерите.

Доказано е, че пробиотичните щамове Lactobacillus helveticus Rosell-52 и Bifidobacterium longum Rosell-175 упражняват противовъзпалителни ефекти върху човешките чревни епителни клетки. Благодарение на бариерните си свойства, те защитават чревната микрофлора от нахлуване на патогенни бактерии и намаляват чревната пропускливост. Комбинацията от тези механизми на действие намалява предизвиканото от стреса възпаление и невровъзпаление върху лигавицата на червата и осигурява редица ползи за физическото и психичното здраве. 

Комбинацията от клинично проучени пробиотични щамове във Fortify™ Daily Probiotic Mood & Stress подпомага чревното здраве и допринася за намаляване на безпокойството и поддържане на добър психичен баланс по естествен и безопасен начин.

 

Патентован екстракт от ашваганда Sensoril®

Лечебните свойства на ашваганда са известни от хиляди години насам. Тази билка е уникален адаптоген – подобрява приспособяването на организма към емоционален и физически стрес, увеличава енергията и подпомага когнитивните функции.

Sensoril® е един от най-висококачествените екстракти от ашваганда. Създаден е по методите за напреднала обработка на билки, напълно запазващи фармакологичната активност на полезните растителни съединения. Той е стандартизиран до най-важните биологично активни съставки, открити в корена и листата на аваганда. 

Ефикасността на Sensoril® е доказана в 12 рандомизирани, двойно-слепи, плац?бо контролирани изпитвания. Този мощен екстракт осигурява следните ползи:

  • спомага за преодоляване на стреса и намаляване на психическата умора;
  • улеснява приспособяването на организма към различни стресови фактори;
  • подпомага мисловната дейност, фокуса и паметта;
  • увеличава издръжливостта при физически натоварвания;
  • поддържа нормалната функция на сърдечно-съдовата система.

 

Състав в 1 капсула:

 

Активни съставки:

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Fortify™  Digestive & Emotional Health  

Патентована пробиотична смес, доставяща  млрд.CFU*

 *CFU – жизненоспособни  бактерии

Lactobacillus helveticus Rosell® -52 ND

Bifidobacterium lactis HN019

Bifidobacterium longum Rossel® -175 

259 mg 259 mg 
Aшваганда (Sensoril®)250 mg250 mg 

 

Други съставки:

Картофено нишесте, растителна целулозна  капсула (гума гелан), магнезиев стеарат, силициев диоксид.

 

Начин на употреба:

по 1 капсула дневно по време на хранене.