ПРОДУКТИ
Кошница

Nature's Way Фортифай™ Daily Prebiotic Fiber x 145 g пудра

Nature's Way Фортифай™ Daily Prebiotic Fiber x 145 g пудра
Nature's Way Фортифай™ Daily Prebiotic Fiber x 145 g пудра
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: a4088
64.60лв.
Купи

Nature's Way Фортифай™ Daily Prebiotic Fiber x 145 g пудра

 

Високоефективна комбинация от пребиотични фибри - патентована смес фибри от гума гуар (Sunfiber®) и фибри от цикория.


FortifyTM Daily Prebiotic Fiber
 стимулира растежа на „приятелски“ бактерии в червата, потиска свръхрастежа на чревни патогени и подпомага храносмилателните процеси. Освен тези си ефекти, FortifyTM Daily Prebiotic Fiber осигурява и други за здравето, засягащи нивата на кръвната захар и контрола върху апетита.

 

Sunfiber® - добро храносмилане, контрол върху глюкозните нива и намаляване на апетита!

 

 • Нормализира изхождането при запек и диария

Повечето видове фибри облекчават състоянието при констипация (запек), но не са толкова ефективни при диария.

Патентованата смес фибри Sunfiber® действа и в двете посоки – нормализира изхождането при запек и диария, като поддържа придвижването на храната в червата в правилното темпо, подобрява консистенцията на изпражненията и стимулира редовността на червата.

Sunfiber® постига всичко това, без да причинява излишни газове или подуване на корема – симптоми, предизвикани от някои видове фибри.

 • Насърчава растежа на полезни бактерии в червата

Sunfiber® доказано стимулира растежа както на бифидобактериите, така и на лактобацилите – „добрите“ бактерии, поддържащи баланса на чревния микорбиом. Ферментацията на Sunfiber® в чревния микробиом насърчава производството на късоверижни мастни киселини като бутират, които осигуряват енергия за храносмилателния тракт.

 • Понижава гликемичния индекс на храните

Sunfiber® е тайно оръжие за всеки, който желае да контролира нивата на глюкоза в кръвта напълно безопасно. Sunfiber® понижава гликемичния индекс на храните, благодарение на което резките пикове на кръвната захар след хранене ще бъдат елиминирани, а вие ще бъдете по-жизнени и тонизирани!

 • Подпомага контрола върху теглото

Sunfiber® стимулира усещането за ситост и намалява желанието за храна. Изследвания върху действието на тази патентована смес фибри показват, че приемът на 1 доза (2 1/2 ч. л. /1 мерителна лъжичка), води до намаляване приема на калории при следващото хранене.

 • Оптимизира усвояването на полезните нутриенти

Някои диетични фибри могат да намалят усвояването на макронутриенти или основни минерали като магнезий и калций от диетата. Sunfiber® не потиска абсорбцията на полезните хранителни вещества и същевременно увеличава усвояването на минералите.

 

Фибри от цикория

Цикория е растение с яркосини цветове, което принадлежи към семейство Asteraceae, от което е част и от глухарчето. Използва се от векове в природната медицина и е природна алтернатива на традиционното кафе, тъй като има подобен вкус и цвят. 

Фибрите в корена на цикория притежават ценни ползи за здравето:

 • стимулират изхождането при запек и подпомагат очистването на стомашно-чревния тракт от токсини;
 • нормализират нивата на кръвната захар и са особено полезни за хора с диабет. Някои от съединенията в корена на цикория, включително цикорова и хлорогенова киселини, повишават чувствителността към инсулин - хормонът, който помага за усвояването на захарта от кръвта;
 • намаляват апетита и приема на калории;
 • пресният корен от цикория съдържа около 68% инулин – вид фибри, известни още като фруктан или фруктоолигозахариди и представляващи въглехидрати, съставени от късоверижни фруктозни молекули. Инулинът действа като пребиотик, който подпомага растежа на полезни бактерии в червата и подобрява усвояването на ценните минерали от диетата. 

 

Състав в 1 доза:

 

Активни съставки:

Съставки:В 2 1/2 ч. л./ 4.8 g.:Дн. доза:
Фибри от Гума Гуар  (Sunfiber®)1020
Фибри от цикория (корен)4 g8 g
Калории1020
Общо въглехидрати4 g8 g
Диетични фибри3 g6 g
Общо захари0 g0 g
Добавени захари0 g0 g
Захари от алкохол< 1 g< 1 g

 

Други съставки:

Сорбитол, натурални аромати, сок от червено цвекло, лимонена киселина, манитол, екстракт от стевия лист, силициев диоксид.

 

Начин на употреба:

За възрастни: По 2 1/2 ч. л. /1 мерителна лъжичка/ 1-2 пъти дневно, разтворена в поне 250 ml вода или друга негазирана течност.