ПРОДУКТИ
Кошница

Nature's Way Черна боровинка Бъз 200 mg х 90 капс.

Nature's Way Черна боровинка Бъз 200 mg х 90 капс.
Nature's Way Черна боровинка Бъз 200 mg х 90 капс.
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: a4107
72.60лв.
Купи

Nature's Way Черна боровинка  Бъз  200 mg

 


Премиум екстрактът от черна боровинка в Bilberry е стандартизиран до 25% антоцианини – растителни пигменти от групата на флавоноидите, притежаващи мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Екстрактът от черна боровинка, източник на антоцианини е едно от най-ефективните природни средства за поддържане на зрителната острота и защитата на очите от различни заболявания:

 • стимулира вазодилатацията (разширяването на кръвоносните съдове), благодарение на което се увеличава притока на кръв и се подобрява доставката на кислород и хранителни вещества до очните клетки;
 • подобрява нощното виждане;
 • подпомага терапията при диабетна ретинопатия като укрепва кръвоносните съдове в ретината, намалява риска от кръвоизливи и подобрява ретиналното кръвоснабдяване;
 • предпазва от усложнения при макулна дегенерация, глаукома и катаракта;
 • намалява умората в очите при четене, писане и работа с електронни устройства;
 • стимулира слъзната секреция и облекчава симптомите при синдром на сухото око, включително усещане за парене, зачервяване на очите, чувствителност към светлина, замъглено зрение и др.;
 • предпазва от развитие на атеросклеротични промени във венозните и артериалните съдове. 

 

Извлекът от плодове на черен бъз в Bilberry осигурява допълнителни антиоксидантни свойства и увеличава благоприятното въздействие на екстракта от черна боровинка върху зрението.

Плодовете на черния бъз са богати на полифеноли, витамини А, С и В6, които потискат възпалението, осигуряват защита срещу очни инфекции и поддържат зрителната функция.

Ефектът на екстрактите от черна боровинка и черен бъз значително се подобрява в съчетание с лутеин - каротеноиден пигмент, съдържащ се в макулата на окото, която отговаря за централното зрение. Мощните антиоксидантни ефекти на лутеина намаляват вредното въздействие на свободните радикали и осигуряват защита срещу макулна дегенерация, катаракта и отслабване остротата на зрението. 

 

Състав в 1 капсула:

 

Активни съставки:

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Черна боровинка 

/екстракт от плод, стандартизиран до 25% антоцианини (20 mg)/

80 mg480 mg
Черен бъз (плод)  /Sambucus nigra L./125 mg750 mg

 

Други съставки:

Целулоза, растителна капсула, силициев диоксид. 

 

Начин на употреба:

По 1 капсула 3 пъти дневно, за предпочитане по време на хранене. За интензивна употреба: По 2 капсули 3 пъти дневно, за предпочитане по време на хранене.