ПРОДУКТИ
Кошница

Nature's Way Balanced Mood x 90 V капсули

Nature's Way Balanced Mood x 90 V капсули
Nature's Way Balanced Mood x 90 V капсули
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a9178
46.97лв.
Купи

Nature's Way Balanced Mood в подкрепа на нервната система

Този продукт на марката Nature's Way е предназначен да подпомогне нервната система да се справи с ежедневния стрес в съвременното градско общество. Формулата ѝ е разработена на базата на чисти природни съставки, доказали във времето своята ефективност в поддържането на нервното здраве.
 

Действие на основните съставки
 

Жълт кантарион
Основната съставка в състава на тази хранителна добавка е добре познатата и широко разпространена у нас билка жълт кантарион (Hypericum perforatum). Растението влиза в състава на различни използвани от традиционната медицина лечебни средства още от времето на Древна Гърция. Жълтият кантарион има изразено антиоксидантно действие, помага на тялото да се справя с различни патогенни микроорганизми, а благодарение на антиинфламаторните си свойства подпомага регенерацията на тъканите.

Най-голям интерес сред научната общност в последно време буди антидепресивното действие на билката. Установено е, че той съдейства за облекчаване на симптомите при сравнително по-леки форми на състоянието, като следва механизмите на най-разпространените синтетични медикаменти за това състояние, но не предизвиква същите странични ефекти като тях.

Здравословни ефекти на жълтия кантарион
Съдейства за повишаване на настроението – Активните вещества в жълтия кантарион, включително хиперицина и хиперфорина, стимулират секрецията на серотонин, допамин и норадреналин, което допринася за подобряване на настроението. В този случай билката наподобява действието на популярните селективни инхибитори на реабсорбцията на серотонин, но без характерното за тях намалено сексуално желание.
Облекчава дискомфорта при предменструален синдром – Екстрактът от жълт кантарион противодейства на раздразнителността, мускулните спазми, подуването, безсънието, болките в гърдите, намаленото сексуално желание и редица други неприятни прояви на предменструалния синдром. Ефектът на билката се дължи до голяма степен на свойството ѝ да подпомага регулирането на хормоналните нива.
Потиска симптомите на сезонно афективно разстройство – Установено е, че жълтият кантарион може да съдейства при лечението на това състояние, което се задълбочава през месеците с по-малко слънчева светлина. Ефективността на билката се повишава в съчетание с фототерапия.
Жълтият кантарион помага и при други психични проблеми като тревожност, агресивни изблици, обсесивно-компулсивно разстройство, импулсивност и т.н.

 

Розмарин
Розмаринът (Rosmarinus officinalis) произхожда от земите около Средиземно море и е по-популярен като подправка, но приемът му има и редица здравословни ефекти:

Поддържа работата и състоянието на мозъка – Фитохимикалът карнозинова киселина, съдържащ се в розмарина, притежава изразени антиоксидантни свойства, благодарение на които неутрализира активните кислородни форми още преди да са нанесли увреждания на мозъчните клетки. Той също така подпомага отделянето на нервния растежен фактор (NGF) – невротрофин, изпълвянащ важна роля за състоянието и функцията на централната нервна система.
Подобрява психичното здраве и умствените функции – В Древна Гърция студентите слагали на главите си венци от розмарин, за да си осигурят бистър ум и отзивчива памет по време на изпити. Съвременната наука потвърждава свойството на ароматното растение да съдейства за овладяване на тревожността и депресията, да повишава настроението и да подобрява когнитивните способности и паметта.
 

Спирулина
Тя представлява биомаса от синьо-зелени микроводорасли A. Platensis, A. Fusiformis и A. Maxima, които от хилядолетия служат за храна на хора и животни. Смята се, че тези организми, наричани още цианобактерии са едни от най-древните форми на живот на Земята. Като хранителна добавка спирулината притежава множество полезни свойства:

Неутрализира активните кислородни форми – Спирулината съдържа пигмента С-фикоцианин, който неутрализира пероксилните, хидроксилните и алкоксилните свободни радикали. Изразеното му антиоксидантно действие допринася за предотвратяване на уврежданията на клетките на различните тъкани. Веществото притежава и изразени противовъзпалителни свойства.
Поддържа работата на имунната система – С-фикоцианинът активира секрецията на хормона еритропоетин, който е ключов фактор в синтеза на еритроцити. По този начин синьо-зелените водорасли съдействат за повишаване на ефективността на имунните реакции при наличието на патогени.
Спирулината също така допринася за регулиране на плазмените нива на липидите, кръвното налягане и глюкозата, подпомага детоксикацията от тежки метали, отслабването и натрупването на мускулна маса.

 

 

 

Състав:

Съставки:    В 1 капс.:    Дн. доза:
Жълт кантарион
Екстракт от стебло, цвят и лист, стандартизиран до 0.15% диантрони , измерени като хиперицин 0.45 mg

300 mg    900 mg
Розмарин (лист)     80 mg    240 mg
Спирулина    40 mg    120 mg

Растителна капсула, целулоза, магнезиев стеарат.

Не съдържа: Изкуствени аромати, консерванти, оцветители, глутен, захар, сол, дрожди, пшеница, соя, млечни продукти, ГМО. Подходящо за вегани.

 

 

Начин на употреба:

По 1 капсула 2-3 пъти дневно, за предпочитане по време или след хранене.