ПРОДУКТИ
Кошница

Nature's Way CLA-1300 x 90 софтгел капсули

Nature's Way CLA-1300 x 90 софтгел капсули
Nature's Way CLA-1300 x 90 софтгел капсули
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a9180
114.95лв.
Купи

Nature's Way CLA-1300 за добър метаболизъм

Мазнини като цяло се възприемат не особено възторжено от почитателите на здравословното хранене, но така или иначе те трудно могат да бъдат изключени от диетата на обикновения човек. Добре би било да се знае, че те не са еднакви – между тях има съществени разлики, които определят дали дадено липидно съединение просто осигурява енергия на тялото или притежава някакви полезни за здравето ефекти. Сред тези от втория тип се нарежда и свързаната линолова киселина (CLA).
 

Какво представлява свързаната линолова киселина?

Това съединение е най-разпространената омега-6 мастна киселина, която се съдържа в големи количества в месото и млечните продукти, получени от преживни животни, както и в някои растения. Всъщност CLA представлява съчетание от всичките 28 форми (изомера) на линоловата киселина, откъдето идва и определението „свързана“. Всички те се различават по подредбата на двойните връзки в молекулата си, което определя и разнообразните им свойства.

CLA е полиненаситена киселина, тоест трансмазнина, но тъй като е с естествен произход, притежава редица полезни свойства, за разлика от промишлените трансмазнини, които са вредни, ако се консумират в големи количества. Също като омега-3 мастните киселини и тя не може да бъде синтезирана в тялото и трябва да се набавя чрез храната или като добавка. Заради структурата си свързаната линолова киселина прилича на тях и по поведението и полезните си свойства.

Също като омега-киселините CLA потиска възпалителните процеси, вместо да ги подпомага, подобно на повечето омега-6, а именно възпаленията лежат в основата на повечето хронични заболявания, включително рак, сърдечно-съдови състояния, диабет, депресия, автоимунни разстройства и деменция.

 

Здравословни ефекти на свързаната линолова киселина

Подпомага отслабването и изгарянето на мазнините – Макар да изглежда доста неправдоподобно в светлината на днешното отношение към животинските мазнини, кравето масло може допринесе за изгарянето на мазнините. Научни изследвания показват, че това се дължи на съдържащата се в него CLA, което я нарежда сред най-популярните в последно време добавки за намаляване на теглото. Механизмите на въздействие са няколко – тя намалява приема на храна, потискайки апетита, ускорява метаболизма, улеснява разграждането на липидите и инхибира производството на мазнини.
Поддържа имунната функция – Установено е, че свързаната линолова киселина може да модулира имунния отговор. Благодарение на изразените си противовъзпалителни свойства съединението ограничава щетите, нанасяни от свободните радикали, с което понижава риска от хронични заболявания. Приемът на CLA може да противодейства на развиването на някои видове рак, например на гърдата и на храносмилателните органи.
Облекчава симптомите на алергии и астма – В рамките на 12-седмично проучване е установено, че приемът на свързана линолова киселина подобрява симптомите и общото състояние на хора, страдащи от сезонни алергии. Според други медицински разработки, потискайки възпалителните процеси CLA може да бъде използвана като естествено средство за облекчаване проявите на астма.
Свързаната линолова киселина притежава още редица полезни свойства, които учените продължават да изследват. Оказва се, че тя може да подобри контрола на кръвната захар и на храносмилането, да противодейства на натрупването на артериални плаки, да подпомогне изграждането на мускулите и костите.

 

Състав:

Съставки:    В 1 капс.:    Дн. доза:
Clarinol®
CLA Комплекс осигуряващ 78% свързана линолова киселина (1014 mg)
 Извлечена от масло от семена на шафран.

1.3 g    3.9 g
Калории     15    45
Общо мазнини          1.5 g    4.5 g

Желатин, глицерин, пречистена вода, карамел за цвят, миксирани токофероли (за запазване на свежестта).

 

 

Начин на употреба:

По 1 капсула-3 пъти дневно, за предпочитане по време или след хранене.