ПРОДУКТИ
Кошница

Nature's Way Completia® Prenatal х 240 таблетки

Nature's Way Completia® Prenatal х 240 таблетки
Nature's Way Completia® Prenatal х 240 таблетки
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a3977
83.49лв.
Купи

Nature's Way Completia® Prenatal - Мултивитамини за бременни

Completia Мултивитамини за Бременни с Желязо 240 таблетки с топ цена е богато съставена хранителна добавка, създадена специално за бременни и кърмещи жени. Тя перфектно допълва ежедневната диета с комплекс от най-важните витамини и микроелементи.

Благодарение на уникалната си формула продуктът помага да се покрие ежедневното търсене на съставки, необходими за правилното развитие на детето както по време, така и след бременност.

Completia Prenatal Multi-Vitamin 240 Tablets включва балансиран комплекс от витамини, които са от съществено значение за развитието на плода и правилното функциониране на тялото на майката. Съдържа мастноразтворими витамини – А, D, Е, К, както и водоразтворими витамини – витамин С и комплекс от витамини от група В (включително фолиева киселина).

Те са необходими за възникването на много биохимични процеси, решаващи за поддържането на здравето и правилния растеж. Фолиевата киселина е особено важно съединение при ежедневното добавяне на бременни жени, тъй като влияе върху нормалното развитие на невралната тръба при плода. Ефектите от дефицита на този важен витамин могат да доведат до малформации на нервната система и хипоплазия на плацентата, което допълнително може да доведе до проблеми с бременността и раждането на здраво дете.

Производителят също е обогатил Completia Мултивитамини за Бременни с Желязо 240 таблетки на изгодна цена с всички основни минерали, важни за ежедневната диета. Подобно на витамините, те са съществен елемент от ежедневната диета. Влияят върху хода на много метаболитни процеси, протичащи в човешкото тяло, например регулират растежа и размножаването на клетките, улесняват поддържането на водно-електролитната хомеостаза, а също така изпълняват строителни функции, като са част от зъбите, костите и кожата.

Желязото, съдържащо се в тази добавка, е съществен компонент на хемоглобина и неговият дефицит води до сериозна анемия. Анемията поради дефицит на желязо е относително често срещан проблем сред бременните жени. Недостигът на желязо може да има отрицателен ефект върху развитието на плода, особено за имунната и нервната система.

Към състава на Completia Prenatal Multi-Vitamin With Iron 240 таблетки е добавена и докозахексаенова киселина (DHA). Тя принадлежи към групата на полиненаситените мастни киселини омега-3. Поради факта, че не може да бъде синтезирана в човешкото тяло, трябва да бъде снабдена с храната, за да се избегнат дефицити.

DHA има редица положителни ефекти върху организма – намалява концентрацията на триацилглицероли в кръвта, което допринася за намаляване на риска от атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания. Във формулата на добавката са включени също и листа от малина, които са изключително полезни за бременните жени, защото укрепват мускулите на матката, балансират хормоните и успокояват болките. Те укрепват стените на матката и я правят по благоразположена към нарастващия плод и също по-устойчива на спазми.

Присъстващият в Completia Мултивитамини за Бременни с Желязо 240 таблетки на невероятна цена холин, освен че има положителен ефект върху нервната система, засяга и плода. Изследванията показват, че добавянето на холин може да намали риска от вродени малформации на нервната система. В продукта е включен и инозитол, който играе важна роля в регулирането на хормоните. Подпомага синтеза на тиреоидни хормони и стимулира секрецията на растежен хормон.

Състав в 1 доза:

Състав в 1 доза (2 таблетки)Стойност%ПДДСъстав в 1 доза (2 таблетки)Стойност%ПДД
Калории5 Пантотенова киселина (като калциев D-пантотенат)5 мг50%
Общо въглехидрати<1 гр<1%†Калций (като калциев карбонат, калциев цитрат, калциев аскорбат)360 мг28%
Диетични фибри<1 гр4%†Желязо (като железен глюконат)22,5 мг125%
Витамин А (100% като бета каротин)4000 IU50%Йод (от атлантически водорасли [цяло растение] на прах)75 мкг50%
Витамин С (като калциев аскорбат)60 мг100%Магнезий (като магнезиев цитрат и магнезиев оксид)150 мг33%
Витамин D3 (като холекалциферол)200 IU50%Цинк (като цинков бисглицинат хелат)7,5 мг50%
Витамин Е (като d-алфа токоферил сукцинат)15 IU50%Селен (като L-селенометионин)12,5 мкг18%
Витамин К (като фитонадион)45 мкг56%Мед (като меден бисглицинат хелат)1 мг50%
Тиамин (като тиамин мононитрат)850 мкг50%Манган (като манганов бисглицинат хелат)1 мг50%
Рибофлавин (витамин В2)1 мг50%Натрий5 мг**
Ниацин (като ниацинамид)10 мг50%Калий (като калиев цитрат)25 мг**
Витамин В6 (като пиридоксин НС1)1,25 мг50%DHA (докозахексаенова киселина [риба тон])25 мг**
Фолиева киселина400 мкг50%Червена малина (листа)25 мг**
Витамин В12 (като цианокобаламин)4 мкг50%Инозитол5 мг**
Биотин150 мкг50%Холин (като холин битартрат)2 мг**

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

Начин на употреба:

Приемайте по 2 таблетки два пъти дневно.