ПРОДУКТИ
Кошница

Nature's Way Fiber Delights® х 60 дъвчащи таблетки

Nature's Way Fiber Delights® х 60 дъвчащи таблетки
Nature's Way Fiber Delights® х 60 дъвчащи таблетки
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a9186
55.75лв.
Купи

Nature's Way Fiber Delights за отслабване и детоксация

Фибрите, наричани още баластни вещества, са важна част от ежедневната диета на човека. Те не се усвояват от тялото, но изпълняват ключова роля за нормалното протичане на храносмилателните процеси, за пречистването на организма от токсини и за понижаване на риска от редица сериозни здравословни състояния. Хранителната добавка Fiber Delights® на марката Nature’s Way представлява уникална патентована смес от инулин и овесени трици с качествата на мощен пребиотик и ефективно средство за детоксификация на тялото.


Действие на основните съставки

Инулин
Инулините са група полизахариди, които представители на широк спектър от растителни видове произвеждат и натрупват като хранителен резерв. Тези вещества принадлежат към класа хранителни фибри, известни като фруктани и се обозначават с общото название инулин. За приготвянето на хранителни добавки те обикновено се извличат от цикория, какъвто е и случаят с този продукт.

Характерно за инулина е, че благодарение на своята структура той не се разгражда от организма и преминава през стомашно-чревния тракт, практически без да се изменя. Свойството му да поема големи количества течности съдейства за подобряване на чревния транзит и за пролиферацията на полезните бактерии в храносмилателната система.

Приемът на инулин оказва редица полезни ефекти за тялото:

Подобрява чревния микробиом – Макар да не се разгражда от храносмилателните ензими, инулинът все пак служи на храна, но не на тялото, а на полезните бактерии в чревния тракт, наричани пробиотици. Така той подпомага тяхната пролиферация и допринася за подобряване на микробиома и за ограничаване на патогенните микроорганизми, които могат да предизвикат различни инфекции.
Стимулира чревния транспорт – Благодарение на осмотичните си свойства инулинът абсорбира големи количества течности от тялото и по този начин увеличава обема на съдържанието на червата. С това той ускорява и улеснява придвижването на храната през стомашно-чревния тракт и подпомага пречистването на тялото от токсичните вещества.
Подпомага борбата с излишните килограми – Свойството на инулина да абсорбира течности съдейства за намаляване на апетита. Така той увеличава обема на приетата храна и в резултат на това тя преминава по-бавно през стомашно-чревния тракт, създавайки усещане за ситост. Тъй като не се разгражда, инулинът не участва и в калорийния прием.
 

Овесени трици
Те представляват външните слоеве на овеса (Avena Sativa), които се отделят по време на обработката на зърното за кулинарни цели. Овесените трици са богати на антиоксиданти, включително на феноли, които противодействат на свободните радикали, с което предотвратяват уврежданията на клетките и намаляват риска от различни заболявания. Те съдържат също така разтворими влакнини, известни като бета-глюкани и редица микронутриенти, сред които фосфор, селен, тиамин и магнезий.

Ето и някои от полезните свойства на овесените трици:

Подобряват храносмилането – Овесените трици съдържат изобилие от антиоксиданти, сред които се откроява вещество, наречено трицин. Този флавон притежава и свойството да отпуска гладката мускулатура, с което подпомага съществено работата на стомашно-чревния тракт. В състава на овесените трици влизат и множество разтворими и неразтворими фибри, които улесняват храносмилателния процес и съдействат за регулиране на чревния транзит.
Поддържат сърдечното здраве – В състава на овесените трици влизат и разтворими фибри, наречени бета-глюкани, които допринасят за понижаване на нивата на общия и LDL холестерола в кръвта, които са ключови фактори за риска от сърдечно-съдови заболявания. Бета-глюканите притежават и мощни антиоксдидантни свойства, които съдействат за елиминирането на свободните радикали.
Подпомагат контрола на кръвната захар – Фибрите в овесените трици и най-вече бета-глюканите, допринасят и за регулиране на нивата на глюкозата в кръвта. Установено е, че консумацията на овесени трици съдейства за понижаване на кръвната захар след прием на богата на въглехидрати храна при хора, страдащи от диабет тип 2.

 

Състав:

Съставки:    В 2 табл.:    Дн. доза:
Fiber Delights
Патентована смес от фибри (инулин и фруктоолигозахариди от корен на цикория), фибри от овесени трици                     

4.4 g    17.6 g
Калории    15    60
Въглехидрати    6 g    24 g
  Диетични фибри    4 g    16 g
  Общо захари    2 g    8 g
   Добавени захари    2 g    8 g
Фруктоза, стеаринова киселина, соев лецитин, натурални аромати.

 

Начин на употреба:

Първата седмица приемайте по 1 дъвчаща таблетка веднъж дневно. След това приемайте по 2 дъвчащи таблетки дневно. При нужда може да увеличете приема по 2 таблетки 4 пъти дневно