ПРОДУКТИ
Кошница

Nature's Way Kids Healthy Eyes x 60 желирани таблетки

Nature's Way Kids Healthy Eyes x 60 желирани таблетки
Nature's Way Kids Healthy Eyes x 60 желирани таблетки
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a3986
49.35лв.
Купи

Nature's Way Kids Healthy Eyes - естествен продукт за подпомагане на детското зрение


През годините на интензивен растеж децата се нуждаят от оптималния набор витамини, минерали и антиоксиданти, подпомагащи състоянието на мозъка и нервната система, костите и зъбите, зрението.


Диетата невинаги може да осигури всички тези полезни за развитието на детския организъм хранителни вещества. За да се избегне дефицитът им, се препоръчва периодично да се включват към хранителния режим под формата на диетични добавки, специално създадени за деца.

 

Продуктът Kids Healthy Eyes комбинира едни от най-полезните природни съставки за поддържане нормалната функция на зрението. Всяка желирана таблетка от Kids Healthy Eyes съдържа витамин А (като бета-каротин и ретинил-палмитат), витамините С и Е, и лутеин – най-полезния за очите антиоксидант.

 

  • Витамин А

Недостигът му е една от водещите причини за предотвратима слепота при малки деца в развиващите се страни. Дефицитът на витамин А може да доведе до нощна слепота и ксерофталмия (сухота в окото).

 

  • Витамин С

Всички клетки в тялото се нуждаят от витамин С - мощният антиоксидант, осигуряващ защита срещу свободните радикали, които увреждат клетките. Приемът му намалява риска от инфекции на очите в детска възраст и забавя развитието на катаракта у по-възрастни.

Витамин С е не само мощен антиоксидант, но също така стимулира синтеза на колаген – важен градивен елемент за много от структурите на окото, включително роговицата, склерата и др.

 

  • Витамин Е

Работи в тандем с витамините А и С в укрепването на тъканите и клетките. Защитава детското зрение в дългосрочен план и намалява риска от катаракта и дегенерация на макулата в по-късните години от живота. Приемът на витамин Е в комбинация с други, полезни за очите витамини и антиоксиданти има дългосрочни полезни ефекти върху зрението.

 

  • Лутеин

Лутеинът е от съществено значение за здравето на очите. Представлява каротеноид с мощна антиоксидантна активност. Силно концентриран е в ретината и мауклата на окото, както и в някои зони на мозъка.

Лутеинът предпазва светлочувствителните клетки на ретината от светлинни увреждания – това е изключително важен негов ефект, защото светлината, попадаща в окото може да унищожи тези клетки и да нанесе сериозни щети.

Освен че осигурява стабилна защита за зрението, лутеинът подпомага и мозъчните функции и паметта.

Състав в 1 таблетка:

Активни съставки:

Съставки:В 1 табл. /деца от 2 до 4 години/:Дн. доза /деца над 4 години/:
Витамин А 

(50% бета каротин, 50% ретинил палмитат)

90 µg 180 µg 
Витамин С (аскорбинова к-на)9 mg18 mg
Витамин Е 

(d-алфа токоферил ацетат)

1.5 mg3 mg 
Лутеин3 mg6 mg
Натрий5 mg10 mg
Калории1020
Общо въглехидрати2 g4 g
Общо захари2 g4 g
Добавени захари2 g4 g

Други съставки:

Захарна тръстика, сироп от тапиока органик, пречистена вода, пектин, лимонена киселина, натриев цитрат, натурален аромат, кокосово масло, пчелен восък.

Начин на употреба:

За деца над 2 годишна възраст: По 1 желирана таблетка дневно. За деца над 4 годишна възраст: По 1-2 желирани таблетки дневно.