ПРОДУКТИ
Кошница

Nature's Way NutraSea+D™ Омега-3 1250 mg (EPA 750 mg DHA 500 mg) + Витамин D3 1000 IU, с вкус на грейпфрут и мандарина х 200 ml

Nature's Way NutraSea+D™ Омега-3 1250 mg (EPA 750 mg DHA 500 mg) + Витамин D3 1000 IU, с вкус на грейпфрут и мандарина х 200 ml
Nature's Way NutraSea+D™ Омега-3 1250 mg (EPA 750 mg DHA 500 mg) + Витамин D3 1000 IU, с вкус на грейпфрут и мандарина х 200 ml
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a9191
86.10лв.
Купи

Nature's Way NutraSea+D™ Омега-3 1250 mg (EPA 750 mg DHA 500 mg) + Витамин D3 1000 IU, с вкус на грейпфрут и мандарина

Множество научни изследвания показват, че присъствието на омега-3 мастни киселини в диетата на значителна част от европейците е крайно недостатъчно за поддържане на функциите и физиологията на организма. В хранителната добавка на Nature’s Way, произведена от дребни океански риби, уловени в съответствие със стандартите за устойчиво рибарство, те са съчетани с друго важно за човешкото здраве биологично активно вещество – витамин D3.
 

Омега-3 мастни киселини
В състава на този продукт влизат две от трите най-важни за човека омега-3 мастни киселини  - докозахексаеновата (DHA) и ейкозапентаеновата (ЕРА). Принципно те могат да бъдат синтезирани от третата – алфалиноленовата (ALA), която се съдържа в храни от растителен произход, но не винаги и не в достатъчни количества.

Омега-3 мастните киселини DHA и EPA са източник на първична енергия, тъй като се синтезират под въздействието на слънчевата светлина от микроводорасли, известни като фитопланктон и продължават нагоре в хранителната верига на морските обитатели. В хранителната добавка на Nature’s Way са използвани дребни риби – сардина, аншоа, херинга и скумрия, което осигурява по-малко посредници и по-голяма чистота на биоактивните съставки.

Присъствието на омега-3 в хранителния режим е важно най-вече за уравновесяване на ефекта от няколко други незаменими мастни киселини, известни като омега-6, чиито метаболити подпомагат възпалителните процеси в тялото. Установено е, че в резултат на съвременните селскостопански методи в редица животински храни балансът е нарушен в полза на омега-6 и за възстановяването му Световната здравна организация препоръчва консумирането на мазна риба поне два пъти в седмицата.


Здравословни ефекти на омега-3 мастните киселини

Подпомага превенцията на кардиологични заболявания – Благотворното въздействие на рибеното масло върху състоянието и функцията на сърдечно-съдовата система е забелязано отдавна сред изхранващите се от риболов общности и доказано с научни методи. Омега-3 мастните киселини в състава му съдействат за понижаване на плазмените нива на триглицеридите, лошия (LDL) и общия холестерол и за повишаване на добрия (HDL) холестерол и противодействат на втвърдяването на артериалните стени.
Поддържа здравето на централната нервна система – Докозахексаеновата киселина е основна градивна единица на мозъка, което я нарежда сред определящите редица важни свойства на клетъчните мембрани фактори. Тя изпълнява важна роля в пролиферацията на клетките на сивото вещество, благодарение на което приемът ѝ допринася за поддържане на паметта и когнитивните способности при по-възрастните. Макар механизмът на въздействие все още да се проучва, емпирично установено е, че ейкозапентаеновата киселина допринася за ограничаване на симптомите на депресия.
Противодейства на процесите на стареене – Установено е, че приемът на омега-3 мастни киселини помага за запазване на теломерите. С възрастта тези малки участъци в края на ДНК веригите в някои видове клетки се скъсяват, което е една от основните причини за стареенето на тялото. Освен това DHA и EPA съдейства за намаляване на оксидативния стрес и на възпалителните процеси, с което намалява риска от невродегенеративни състояния като болест на Алцхаймер.
 

Витамин D3

Това органично съединение, известно още като холекалциферол, се произвежда от тялото под въздействието на слънчева светлина, поради което технически не може да бъде определено като витамин, а по-скоро като хормон. Освен това то се съдържа и в някои храни като мазните риби, телешкия черен дроб, яйцата и сиренето.

Витамин D3 участва в редица важни процеси в тялото като поддържане на калциевия баланс и на сигналната система на интерферони тип I, която допринася за защитата от бактерии и вируси.

Здравословни ефекти на витамин D3:

Поддържа костното здраве – С ключовата си роля в усвояването на калция в червата, витамин D3 се нарежда след основните фактори за развитието и здравината на скелетните кости. В миналото дефицитът му се свързва с детската болест рахит, която за щастие вече почти не се среща. Наличието му в достатъчни количества в организма повишава и устойчивостта на костите на фрактури и остеопороза, рискът от които нараства с напредване на възрастта.
Подобрява имунната функция – Витамин D3 е необходим за правилното функциониране на имунната система - първата защитна линия на тялото срещу инфекции и болести. Веществото подобрява имунния отговор и играе решаваща роля за активиране на защитните системи на организма. Витамин D3 също така подпомага функцията на имунни клетки като Т-клетките и магрофагите, които предпазват тялото от патогени.
Подпомага профилактиката и лечението на диабет тип 2 – Научно изследване показва, че приемът на витамин D3 може да намали инсулиновата резистентност при новодиагностицирани с диабет тип 2 пациенти или да намали риска от развиване на заболяването при хора с предиабет. Установено е, че съединението подобрява функцията на β-клетките и повишава периферната инсулинова чувствителност.
Съчетанието от докозахексаенова, ейкозапентаенова киселина и витамин D3 показва потенциал за превенция и терапия на някои видове рак и редица състояния като псориазис, множествена склероза и други.

 

 

Състав:

Съставки:    в 1 ч.л. / 5 ml    дн. доза:
Рибено масло     4.6 g    4.6 g
  Осигуряващо Омега-3 мастни киселини      1.2 g    1.2 g
  ЕPA (Ейкозапентаенова к-на)    750 mg    750 mg
  DHA (Докозахексаенова к-на)    500 mg    500 mg
Витамин D3 (холекалциферол)    25 µg / 1000 IU    25 µg / 1000 IU
Калории    40    40
Мазнини    4.5 g    4.5 g
  Наситени мазнини    1 g    1 g
  Транс мазнини    0 g    0 g
  Полиненаситени мазнини    2 g    2 g
  Мононенаситени мазнни    1 g    1 g
Холестерол    30 mg    30 mg

Натурални аромати, консерванти за запазване на свежестта (миксирани токофероли, екстракт от зелен чай), средноверижни триглицериди.

 

 

Начин на употреба:

За възрастни над 18 г.: По 1 ч.л (5 ml) веднъж дневно. За деца над 2 год. възраст: По ½ ч.л. (2.5 ml) веднъж дневно.