ПРОДУКТИ
Кошница

Nature's Way Peppermint Soothe x 60 софтгел капсули

Nature's Way Peppermint Soothe x 60 софтгел капсули
Nature's Way Peppermint Soothe x 60 софтгел капсули
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a9193
46.30лв.
Купи

Nature's Way Peppermint Soothe за храносмилателната система

Историците смятат, че мента е първото растение, отглеждано от хората в Стария свят. растение, отглеждано в Стария свят. В своята „Естествена история“ римският учен Плиний Стари пише, че студентите носели венци от растението върху главите си, защото се смятало, че ароматът ѝ подпомагал умствената дейност.  Билката е известна още с благотворното си въздействие върху храносмилателната и сърдечно-съдовата система, какво и със своите болкоуспокояващи и антисептични свойства. В тази добавка на марката Nature's Way за стомашно-чревен комфорт полезните вещества в състава ѝ са комбинирана с тези на розмарина и мащерката под формата на етерични масла.
 

Действие на основните съставки
 

Мента
Познатата в наши дни мента (Mentha × piperita) всъщност е хибриден вид, получен още през Средновековието. Това многогодишно тревисто растение от семейство Устоцветни достига до около метър на височина и се среща навсякъде по света, най-често в места с висока влажност на почвата и въздуха. са влажните райони в субтропичния и умерения  пояс на Европа и Близкия изток, но вече се среща във всички краища на света.

В кулинарията и медицината се използват главно листата, заради съдържащите се в тях етерични масла. Основното биоактивно вещество в състава им е ментолът – монотерпеноид, който придава добре познатия аромат на растението. Етеричните масла съдържат също така ментон, карбоксилни естери, терпени, флавоноиди, някои витамини и микроелементи.

Тези органични съединения съдействат за увеличаване на секрециите в стомаха и червата, както и за разширяването на капилярните кръвоносни съдове, благодарение на което подпомагат функцията на храносмилателната и на сърдечно-съдовата система. Ментата има също така болкоуспокояващо, противовъзпалително и антисептично действие.


Като билка ментата е най-известна с благотворното си въздействие върху органите на стомашно-чревния тракт:   
Поддържа здравето на храносмилателната система – Най-популярното приложение на ментата в народната медицина е при проблеми със стомаха и червата. Лечебните свойства на билката са потвърдени и от съвременната наука. Установено е, че ментолът помага при диспепсия и метеоризъм, стимулира отделянето на жлъчен сок, с което улеснява усвояването на липидите и съдейства за облекчаване на спазмите, отпускайки мускулатурата на стомаха и червата.
Облекчава симптомите на синдром на раздразненото черво – Етеричното масло от мента е доказано от съвременната наука средство за лечение на синдром на раздразненото дебело черво. То инхибира пролиферацията на патогенни бактерии и блокира калциевите канали, за да предотврати контракциите. Така билката допринася за облекчаване на коремните болки и подуването.
Здравословните ефекти на ментата не се изчерпват с ползите ѝ за стомаха и червата. Тя съдейства за поддържане на сърдечно-съдовото здраве, облекчава главоболия и мигрени, подпомага лечението на невралгии и поддържането устната хигиена.

 

Розмарин
Историята на розмарина (Salvia rosmarinus) се простира хилядолетия назад във времето. Билката се споменава още в шумерските текстове, написани върху глинени плочки около три хиляди години преди новата ера. Древните гърци и римляни го почитали като чудодейно средство с мощни лечебни сили. Розмарин имало в почти всяка градина от онази епоха, тъй като се смятало, че предпазва дома от злите сили.

В традиционната медицина това растение от семейство Устоцветни се използва за лечението на широк спектър от здравословни проблеми, включително лошо храносмилане, мигрена, болки в ставите и в мускулите. Съвременните научни изследвания показват, че етеричното масло, добивано от листата му тонизира стомаха, подпомага храносмилането, като стимулира секрецията на стомашните жлези и жлъчката и поддържа здравето на гастроинтестиналния тракт чрез изразените си антисептични и противовъзпалителни свойства.

 

Мащерка
Мащерката (Thymus vulgaris) принадлежи към семейството на ментата и розмарина и също като тях произхожда от средиземноморските райони. През Античността хората я горели като благовоние, което осигурява сила и яснота на ума и пречиства въздуха от болести и зарази. През Средновековието пък я използвали като противоотрова и като средство за защита от чумата. Тези свойства на растението са потвърдени и от съвременната наука – също салвията и мащерката унищожава опасните бактерии и микроби във въздуха. 

Силният приятен аромат на мащерката се дължи на етеричното масло, чиито основен компонент е веществото тимол. Това съединение има 25 пъти по-силно антибактериално действие от фенола. То подпомага преминаването на храната през органите на стомашно-чревния тракт и така облекчава храносмилането. Билката притежава също така противовъзпалителни, спазмолитични и болкоуспокояващи свойства.

 

 

Състав:

Съставки:    В 1 капс.:    Дн. доза:
Мента (масло)    0.2 ml    0.6 ml
Розмарин (екстракт от лист)    0.02 ml    0.06 ml
Мащерка (масло)    0.02 ml    0.06 ml

Желатинова капсула, глицерин, етилцелулоза, силициев диоксид, натриев алгинат, средноверижни триглицериди, олеинова киселина, стеаринова киселина.

 

 

Начин на употреба:

За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно, за предпочитане по време или след хранене.