ПРОДУКТИ
Кошница

Nature's Way Teчно Желязо (с вкус на боровинки) х 480 ml

Nature's Way Teчно Желязо (с вкус на боровинки)  х 480 ml
Nature's Way Teчно Желязо (с вкус на боровинки) х 480 ml
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a9201
39.04лв.
Купи

Nature's Way Teчно Желязо за здраво сърце

Повечето хора възприемат желязото като основната градивна единица на сътворените от човека структури и машини и са прави. То съвсем основателно може да бъде наречено „вездесъщо“, тъй като е част не само от всичко, което ни заобикаля, но и от самите нас. Желязото присъства във всички клетки на човешкото тяло и изпълнява множество функции, без които животът би бил невъзможен.
 

Каква е ролята на желязото в човешкия организъм?

Основната биологична функция на този метал при почти всички гръбначни животни е свързана с дишането. По-голяма част от желязото в човешкото тяло влиза в състава на протеина хемоглобин в червените кръвни клетки, който се свързва с поетия от белите дробове кислород, за да го пренесе чрез кръвообращението до клетките на различните органи и тъкани. По обратния път съединението връща въглероден диоксид, който бива издишван.

Желязо се съдържа и в друг протеин, наречен миоглобин, който се намира в мускулните клетки и участва в приемането, съхраняването, пренасянето и освобождаването на кислорода, когато това е необходимо. Металът също така изпълнява ролята на кофактор на множество ензими и участва в редица други важни процеси в човешкия организъм.

Дефицитът на желязо се отразява на снабдяването на органите с кислород, което може да предизвика анемия. Това състояние се характеризира с умора, слабост, депресия, главоболие, нарушения на сърдечния ритъм, стомашен дискомфорт, отслабена имунна функция, смущения в когнитивните способности и други.

Необходимото за нормалното функциониране на тялото желязо се набавя чрез храната, като това месото и субпродуктите е със значително по-висока бионаличност от съдържащото се в растенията (предимно варива и грудки). Много малка част от него обаче се усвоява от организма, особено при вегетарианци и вегани и това може да доведе до недостиг на микроелемента в организма. Освен това жените и децата са по-податливи към анемия.

 

 

Състав:

Съставки:    В ½ ч.л. / 7.5 ml     Дн. доза:
Желязо (железен глицинат)

9 mg    9 mg
Калории    5    5
Общо въглехидрати    1 g    1 g
  Общо захари 

0 g    0 g
    От които добавени захари    0 g    0 g
      Захари от алкохол     1 g    1 g

Пречистена вода, глицерин, сорбитол, еритол, натурални аромати, ябълчена киселина, ксантова гума, калиев бензоат (като консервант за запазване на свежестта), стевия екстракт от лист, динатриев EDTA.

 

 

Начин на употреба:

 За възрастни над 18 г.: По 7.5 ml веднъж дневно, чисто или смесено със сок или вода. За по-добра абсорбция приемайте 2 часа преди или след прием на калций или млечни продукти.