ПРОДУКТИ
Кошница

Nestle Nancare FLORA -EQUILIBRIUM Флора Еквилибриум саше х 20

Nestle Nancare Флора Еквилибриум саше х 20
Nestle Nancare FLORA -EQUILIBRIUM Флора Еквилибриум саше х 20
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8887
26.40лв.
Купи

Nestle Nancare Флора Еквилибриум при запек

Хранителна добавка за бебета и малки деца съдържаща GOS/FOS олигозахариди, които клинично доказано облекчават запека, подобряват консистенцията на изпражненията и увеличава броят на изхожданията. GOS и FOS са пребиотични фибри, благоприятстващи поддържането на баланса на чревната флора. Не съдържа глутен. Съдържа мляко.
Какво представляват GOS и FOS и каква е тяхната функция?

GOS (галакто-олигозахариди) и FOS (фрукто-олигозахариди), спадат към групата на въглехидратите и са образувани съответно от единици галактоза и фруктоза, свързани с глюкоза, които присъстват в природата. GOS и FOS са пребиотични фибри, присъстващи в някои храни полезни за здравето, благоприятстват поддържането на баланса на чревната флора.
Защо е важна чревната флора?

Съставът на чревната флора зависи от няколко фактора, включително храненето, като е важно да има равновесие. Пребиотиците са храната за пробиотичните култури. Те благоприятстват баланса на чревната флора и в правилни количества са способни да стимулират развитието на полезни за човека бактерии. Променената чревна флора може да доведе до запек, характеризиращ се с намален брой изхождания и / или твърди изпражнения и затруднена дефекация.

 

Състав:

Галакто-олигозахариди (GOS) (от мляко) и фрукто-олигозахариди (FOS). Без глутен

 

Начин на употреба:

Дневна препоръчителна доза: 2 сашета. Тази опаковка съдържа 10 дози.