ПРОДУКТИ
Кошница

NORDAID LTD / ВИТАМИН D3 400 IU + ПРОБИОТИЦИ ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ 7.5МЛ

NORDAID LTD / ВИТАМИН D3 400 IU + ПРОБИОТИЦИ ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ 7.5МЛ
NORDAID LTD / ВИТАМИН D3 400 IU + ПРОБИОТИЦИ ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ 7.5МЛ
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: K206
22.80лв.
Купи

NORDAID LTD / ВИТАМИН D3 400 IU + ПРОБИОТИЦИ ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ 7.5МЛ

Пробиотичните капки за деца D400+ са предназначени за подсилване на имунната система, подпомагане на храносмилателния тракт и повишаване нивата на витамин D3. Основните активни съставки са Lactobacillus Rhamnosus GG и витамин D3. Lactobacillus Rhamnosus GG е доминиращ лактобацил при здрави кърмени деца, който има доказано благотворно въздействие върху здравето им. Капките намаляват честотата на инфекции на горните дихателни пътища. Продуктът не съдържа лактоза и глутен.

Какви са ефектите от приема на Lactobacillus rhamnosus

· Млечнокиселите бактерии Lactobacillus rhamnosus насърчават разграждането на въглехидратите в чревния лумен с образуването на млечна киселина. Създадената по този начин кисела среда има положителен ефект върху развитието на собствените бифидобактерии в организма, които съставляват 85-95% от чревната микрофлора на децата и възрастните;

· Предотвратяват дисбиозата и свързаната с прием на антибиотици диария;

· Проявяват имуномодулиращи свойства: засилват специфичния IgA отговор и намаляват производството на цитокини, свързани с възпалителни процеси;

· Синтезират аминокиселини, пантотенова киселина, витамин К и витамини от група В;

· Насърчават усвояването на желязо, калций и витамин D;

· Проявяват висока антагонистична активност срещу широк спектър от патогенни и условно патогенни микроорганизми. Инхибират жизнената активност на стафилококи, ротавируси, ентеропатогенни Escherichia coli, някои гъбички, подобни на дрожди, като предотвратяват тяхната адхезия към чревната лигавица.

Защо витамин D3 е толкова важен за децата

За костите и зъбите

Витамин D3 (холекалциферол )помага за правилното формиране на скелета. Като регулира отлагането на калций в костите, той ги прави здрави и насърчава растежа им. Калцият е необходим и за укрепване на зъбния емайл. И не само на млечните зъби. Зачатъците на постоянните зъби се формират в челюстите на детето по време на пренаталното развитие и този процес продължава през първите пет години от живота му.

За мускулите

Усвоеният с помощта на витамин D3 калций регулира дейността на мускулните клетки, спомага за поддържането на нормален мускулен тонус и за формирането на правилна стойка.

За нервната система

Холекалциферолът подпомага нормалното съзряване на нервните клетки и ги предпазва от външни влияния. Това спомага за подобряване на когнитивните функции на детето - внимание, памет, способност за учене (разбиране и усвояване на информация).

За имунитета

Витамин D3 е нужен за нормалното функциониране на имунната система, като:

· насърчава производството на естествени съединения, които предпазват тялото от бактерии, вируси, гъбички и намалява риска от инфекции;

· регулира активността на клетките за унищожаване на чуждите агенти, които влизат в тялото;

· блокира автоимунните реакции - повишена чувствителност на организма към собствените му тъкани.

Съставки:                  дн.доза                % от NRV*

Витамин D3            400 IU/ 10 µg               200% 

(холекалциферол)

Lactobacillus Rhamnosus 5 млрд.CFUⴕ **
ⴕ жизненоспособни бактерии;
МСТ масло (от кокосово масло), бактериални щамове на млечна киселина, алфа-токоферол.
* хранителни референтни стойности; ** няма определени хранителни референтни стойности;

Приложение: Допринася за нормалното състояние на костите и зъбите и за нормалната абсорбция на калция и на фосфора, както и нормалното състояние на имунната и храносмилателната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Разклатете добре преди употреба.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 5 капки дневно.

Походящ за бебета, деца и възрастни.

Съхранение: На стайна температура и далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.