ПРОДУКТИ
Кошница

Nordaid Ltd Витамин D3 4000 IU спрей 30МЛ

Nordaid Ltd Витамин D3 4000 IU спрей 30МЛ
Nordaid Ltd Витамин D3 4000 IU спрей 30МЛ
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: К200
23.95лв.
Купи

 Витамин D3 4000 IU спрей 30МЛ

Допринася за поддържане на здрави кости и зъби. Улеснява абсорбцията на калций и фосфор

Естественото набавяне на витамин D в човешкото тяло става чрез излагането на кожата под пряка слънчева светлина. Както и чрез консумиране на някои храни, предимно от животински произход. Активната форма на витамин D, необходима на организма, се преобразува в черния дроб. Често набавянето на оптимални количества е затруднено, поради наличието на съпътстващи заболявания, недобра усвояемост и недостатъчно излагане на слънчева светлина.

Допълнителният прием на добавки с витамин D може да осигури дневното количество необходимо за:

· укрепване на костите

· поддържане на нормален калциев метаболизъм

· регулиране на имунната система

· подобряване на мозъчната функция

· превенция срещу рахит и остеопороза

Оралният спрей на Nordaid доставя витамин D3 в неговата най- усвоима форма - холекалциферол. Едно впръскване осигурява оптимално концентрирана доза от 4000IU. Активната съставка се абсорбира директно през меките тъкани на устата, за да достигне в кръвта.

Без витамин D тялото не може да оползотворява ефективно калция, който е основен градивен елемент на скелета и е от съществено значение за здравината и твърдостта на костите. Респективно ниските нива на витамин D увеличават риска от развитие на остеопороза, отслбване и по- лесно счупване на костите.

Витамин D играе съществена роля и за правилното функциониране на нервната, мускулната и имунната системи.

Активната форма на витамин D смекчава увреждащата възпалителна реакция в организма. Добавките с витамин D могат да помогнат за засилване на защитните сили на тялото и в борбата с инфекциозни и някои автоимунни заболявания.

Данните от множество проучвания показват, че дефицитът на витамин D е рисков фактор за развитие на високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, застойна сърдечна недостатъчност, периферни артериални заболявания, инфаркт. Повишаването на нивата на витамин D оказва регулиращ ефект върху кръвното налягане, подобрява мозъчната функция и може да ограничи симптомите свързани с възникването на сърдечно-съдови заболявания и да понижи риска от развитието им.

Орален спрей D3 Nordaid е с приятен ментов вкус. Не съдържа захар, не причинява храносмилателен дискомфорт. Използва се лесно и се усвоява бързо. Една опаковка осигурява 200 впръсквания. Подходящ е за вегани и вегетарианци.

Съставки:           (в 1 впръскване)              дн.доза              NRV*%

 

Витамин D3        4000 IU/100 µg              4000 IU/100 µg         2000%

 

Пречистена вода, стевиол гликозиди, лимонов сок концентрат, акациева гума, холекалциферол (витамин D3), калиев сорбат, слънчогледов лецитин, етерично масло от мента.

Подходящо за вегетарианци.

Не съдържа: Глутен, лактоза.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на костите и зъбите и за нормалната абсорбция на калция и на фосфора.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Разклатете добре преди употреба.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта :

За възрастни над 18 г.: По 1 впръскване дневно, директно върху езика.

Съхранение: На стайна температура и далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.