ПРОДУКТИ
Кошница

NORDAID LTD / КОЕНЗИМ Q10 (УБИКВИНОН) + ВИТАМИН В6 СПРЕЙ ЗА УСТА, 30МЛ

NORDAID LTD / КОЕНЗИМ Q10 (УБИКВИНОН) + ВИТАМИН В6 СПРЕЙ ЗА УСТА, 30МЛ
NORDAID LTD / КОЕНЗИМ Q10 (УБИКВИНОН) + ВИТАМИН В6 СПРЕЙ ЗА УСТА, 30МЛ
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: K215
35.70лв.
Купи

NORDAID LTD / КОЕНЗИМ Q10 (УБИКВИНОН) + ВИТАМИН В6 СПРЕЙ ЗА УСТА, 30МЛ

Спреят с коензим Q10 убихинон и витамин B6 на Nordaid допринася за усвояването на енергията от храната, за намаляване на умората и за нормалното функциониране на нервната система и имунитета. Полезните вещества под формата на спрей се абсорбират лесно, тъй като се доставят през лигавицата на устата директно в кръвния поток. Формулата съдържа активна водоразтворима форма на коензим Q10 (Q10Vital®) с клинично доказан ефект и витамин B6 (пиридоксин хидрохлорид). Пиридоксинът също участва в подкрепата на имунната система, като помага на организма да използва правилно получените от храната протеини и въглехидрати. Насърчава образуването на хемоглобин. Влияе на невротрансмитерите и хормоните, отговорни за емоционалното настроението и циркадния ритъм( биологичния часовник) на човека.

Какво представлява коензим Q10 убихинон

Коензим Q10 (убихинон) е естествено биологично активно съединение, което е ключов компонент на веригата за пренос на електрони в митохондриите на клетките, които осигуряват енергия на тялото. Нивото на коензима намалява, както с възрастта, така и при определени заболявания, злоупотреба с алкохол и тютюнопушене. В структурно отношение, коензимът е свързан с витамините А и Е. Основната му функция е да произвежда аденозин трифосфат (АТФ), енергийният носител за всички живи същества. Съдържа се във всички тъкани и органи на човешкото тяло, като най-голяма е концентрацията му в сърцето. Q10 е мощен антиоксидант, който предпазва клетките от свободни радикали и оксидативен стрес. Приемането на добавки може да помогне за компенсиране на коензимния дефицит. Това е от полза за здравето на сърцето и защитните сили на организма.

Какви са ефектите на коензим Q10 върху човешкото здраве

· Поддържа енергийните нива

Q10 произвежда енергия в клетките. Участва в процеса на създаване на АТФ, основната молекула, която осигурява енергиен потенциал за биохимични реакции в тялото. Допълнителните дози коензим Q10 намаляват умората и увеличават физическата издръжливост. Q10 повишава нивата на кислород в клетките, което насърчава по-ефективното производство на енергия. Това е особено важно за мускулите, включително миокарда, който постоянно се нуждае от енергия.

· Бори се със свободните радикали

Коензимът е мощен антиоксидант, който извежда свободните радикали от тялото и предотвратява тяхното негативно въздействие. Участва във възстановяването на витамините С и Е, които също играят важна роля в борбата с оксидативния стрес.

· Може да подобри здравето на сърцето и да компенсира страничните ефекти на статините

Q10 играе ключова роля в процеса на разграждане на хранителните вещества и производството на енергия, която е необходима за работата на сърдечния мускул. Статините са група лекарства, които се използват за понижаване нивата на холестерола в кръвта. Те имат страничен ефект – повлияват производството на Q10 в организма. Когато нивото на коензима намалява, това може да доведе до промени във функционирането на миокарда и развитие на сърдечна недостатъчност.

· Забавя процеса на стареене

Процесът на стареене е придружен от значително намаляване на нивата на Q10. Стимулирайки производството на енергия и защитавайки организма от свободните радикали, коензимът повишава нивото на жизнената активност и предотвратява преждевременното разрушаване на клетъчните структури.

· Стимулира когнитивните функции на мозъка

Убихинонът стимулира когнитивната функция в мозъка, подобрява настроението и намалява тревожността. Помага в борбата със стреса и поддържа здравословни нива на серотонин, невротрансмитер, който играе важна роля в регулирането на благосъстоянието и съня.

· Помага за справяне със симптомите на фибромиалгия

Синдромът на фибромиалгия е сложен модел от оплаквания, включващ хронична болка в различни части на тялото, нарушения на съня и умора. При това състояние може да се развие и депресия. Функционалното увреждане не е придружено от възпалителни процеси. Пациентите с фибромиалгия често имат затлъстяване, митохондриална дисфункция, оксидативен стрес и неадекватно усвояване на микроелементи. Коензим Q10 помага за справяне със симптомите на болка и намалява умората.

Съставки:         (в 5  впръсквания/ дн.доза)         % от NRV*

Коензим Q10                      50 mg                                      **
(убиквинон Q10Vital®)

Витамин В6                        1.3 mg                                    93%
(пиридоксин хидрохлорид)

Пречистена вода, глицерол, калиев сорбат.
* хранителни референтни стойности; ** няма определени хранителни референтни стойности;

Съдържа: Риба.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на  сърдечно-съдовата система.

Забележка: Разклатете преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Разклатете добре преди употреба.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 5 впръсквания дневно, директно върху езика.

Съхранение: На стайна температура и далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.