ПРОДУКТИ
Кошница

NORDAID LTD / ЛИПОЗОМЕН ВИТАМИН D3 ЗА ДЕЦА 400 IU, СПРЕЙ ЗА УСТА 30МЛ

NORDAID LTD / ЛИПОЗОМЕН ВИТАМИН D3 ЗА ДЕЦА 400 IU, СПРЕЙ ЗА УСТА 30МЛ
NORDAID LTD / ЛИПОЗОМЕН ВИТАМИН D3 ЗА ДЕЦА 400 IU, СПРЕЙ ЗА УСТА 30МЛ
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: К216
23.70лв.
Купи

NORDAID LTD / ЛИПОЗОМЕН ВИТАМИН D3 ЗА ДЕЦА 400 IU, СПРЕЙ ЗА УСТА 30МЛ

Липозомният Витамин D3 за деца допринася за нормалното състояние на костите и зъбите и за по-добра абсорбция на калция и на фосфора. С липозомната технология, витамин D3 се доставя директно в клетката, без загуби. Високата бионаличност е важна, защото една от основните функции на витамин D е да поддържа имунната система. С дефицита на този витамин се свързват честите вирусни и бактериалните инфекции, както и повече от 200 други заболявания. Витамин D се предписва от педиатрите веднага след раждането на детето, тъй като е едно от основните вещества, необходими за здравословния му растеж и развитие. Той присъства в някои храни и се произвежда от тялото през кожата, когато е изложено на слънчева светлина, но не и в достатъчни количества. Бебетата и юношите са особено чувствителни към дефицита на витамин D. Този продукт е подсладен и е с натурален аромат на сладък портокал.

Витамин D е много важно хранително вещество за децата и служи за:

 • подпомагане на растежа;

 • стимулиране на имунната система и предотвратяване на много здравословни състояния, включително астма, грип или пневмония;

 • профилактика и лечение на рахит;

 • подпомагане на функцията на щитовидната жлеза;

 • поддържане на зъбите и здрава структура на венците;

 • нормално кръвосъсирване;

 • регулиране на сърдечните контракции;

 • правилното функциониране на мозъка, подобряване на паметта и концентрацията;

 • намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания и диабет;

 • ограничаване на риска от фрактури на костите при падане;

 • поддържане на физическото и психическото здраве на детето.

В какво се състои уникалността на липозомния спрей с витамин D3 за деца

Липозомния витаминен спрей на Nordaid е разработен в сътрудничество с лабораторията на Центъра за развитие на хранителни и ферментационни технологии. Липозомната форма на витамини и минерали се усвоява най-добре от организма. Молекулите на витамин D са капсулирани в защитни липозоми, които ги транспортират директно в клетките чрез кръвния поток. Тъй като стомахът на детето е няколко пъти по-малък от този на възрастен, той трябва да получава значително повече витамини, минерали и хранителни вещества в малка доза.

Как витамин D на водна основа се абсорбира в тялото

До 95% от този витамин D достига до клетките. Разликата между витамин D на водна и маслена основа е в технологията. Nordaid върви в крак с глобалните технологии, тъй като витамините на водна основа се произвеждат по-трудно. Витамин D се емулгира с растителен слънчогледов лецитин в разтвор на масло и вода, което създава маслен мехур около частиците. При впръскване в устата, маслото естествено се отделя от водата и това насърчава абсорбцията.

Съставки:                  дн.доза                % от NRV*
Витамин D3            400 IU/ 10 µg                200%  
(холекалциферол)

Пречистена вода, глицерол, ксилитол, маслиново масло, слънчогледов лецитин, гума арабика, калиев сорбат, лимонов сок концентрат, ксантова гума, етерично масло от сладък портокал.
* хранителни референтни стойности; ** няма определени хранителни референтни стойности;

Приложение: Допринася за нормалното състояние на костите и зъбите и за нормалната абсорбция на калция и на фосфора.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Разклатете добре преди употреба.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни и деца над 3 г.: По 1 впръскване веднъж дневно, директно върху езика.

Съхранение: На стайна температура и далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.