ПРОДУКТИ
Кошница

NORDAID LTD / SLEEP AID STRONG / МЕЛАТОНИН СПРЕЙ ЗА УСТА 30МЛ

NORDAID LTD / SLEEP AID STRONG / МЕЛАТОНИН СПРЕЙ ЗА УСТА 30МЛ
NORDAID LTD / SLEEP AID STRONG / МЕЛАТОНИН СПРЕЙ ЗА УСТА 30МЛ
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: K207
25.95лв.
Купи

NORDAID LTD / SLEEP AID STRONG / МЕЛАТОНИН СПРЕЙ ЗА УСТА 30МЛ

Насърчава съня и подобрява нарушенията на съня

Мелатонинът е неврохормон, секретиран от епифизната жлеза в мозъка, който регулира цикъла сън - събуждане. Производството му се увеличава вечер с настъпване на тъмнината, насърчавайки съня и ориентирайки циркадния ритъм на тялото.

Циркадният ритъм е биологочиният процес, който управлява 24-часовите цикли на физическа, умствена и поведенческа активност на тялото.

Сънят е съществена част от поддържането на психическо, емоционално и физическо благополучие.

Допълнителният прием на мелатонин под формата на добавка може да бъде полезно при затруднения със заспиването или за запазване на добрия съня. Ползи:

· повиша естествено нивата на мелатонин

· коригира цикъла на сън

· стимулира съня и се бори с безсънието

· подпомага по- бързото заспиване

· поддържа спокойния, качествен сън

· облекчава симптоми на безсъние и предотвратява нощните събуждания

Когато сънят не достига или често се прекъсва, особено за продължителен период от време, мозъчният баланс, както и някои метаболитни процеси търпят нарушения. Събуждането през кратки интервали и нередовният сън предизвикват множество смущения, като лошо настроение, чувство на умора, сънливост. Ефектите от нарушения сън могат да бъдат прична за последващи здравословни проблеми, като затлъстяване, диабет, депресия, биполярно разстройство.

Пътуването през различни часови зони също може да извади от равновесие биологичния часовник. Затова мелатонинът често се препоръчва за предотвратяване на ефектите при джетлаг.

Едно впръскване преди лягане от орален спрей „Sleep Aid Strong” на Nordiad осигурява 1,95 мг мелатонин. Това количество е достатъчно да съкрати времето за заспиване, да стимулира съня, да упражни контрол върху качеството и продължителността на съня.

В допълнение, мелатонинът улеснява субективните оплаквания свързани с умората в часовите зони. Спреят се абсорбира лесно, тъй като преминава през лигавицата на устата директно в кръвния поток.

Формулата е допълнена с етерични масла мента (Mentha Arvensis) и сладък портокал (Citrus Sinensis).

Ментата действа релаксиращо на нервната система и допълнително стимулира освобождаването на мелатонин, насърчавайки дълбокия сън през нощта. Етеричното масло от сладък портокал притежава успокояващ ефект. Неговите седативни, анти-тревожни и антидепресивни свойства спомагат за по- лесното отпускане на ума и тялото.

Nordiad орален спрей с мелатонин е с приятен вкус и дълготрайно действие. Подходящ е за вегани. Не съдържа глутен и лактоза.

Съставки:       (в 1 впръскване)      дн.доза       NRV*%
Мелатонин             1.95 mg                1.95 mg          **

Пречистена вода, глицерол, лимонов сок концентрат, етанол, мелатонин, стевиол гликозиди , акациева смола, ксантова гума.

Подходящо за вегани.   

Не съдържа: Глутен, лактоза.

Приложение: Допринася за съкращаване времето за заспиване.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Не разклащайте преди употреба.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта.: За възрастни над 18 г.: По 1 впръскване вечер преди сън, директно върху езика.

Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.