ПРОДУКТИ
Кошница

Nature's Way NutraSea+D™ Омега-3 1250 mg (EPA 750 mg DHA 500 mg) + Витамин D3 1000 IU, с вкус на зелена ябълка х 200 ml

NutraSea+D™ Омега-3 1250 mg (EPA 750 mg DHA 500 mg) + Витамин D3 1000 IU, с вкус на зелена ябълка х 200 ml
Nature's Way NutraSea+D™ Омега-3 1250 mg (EPA 750 mg DHA 500 mg) + Витамин D3 1000 IU, с вкус на зелена ябълка х 200 ml
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8669
84.40лв.
Купи

NutraSea+D™ Омега-3 1250 mg (EPA 750 mg DHA 500 mg) + Витамин D3 1000 IU, с вкус на зелена ябълка

Омега-3 мастните киселини са важни за правилното функциониране на човешкия организъм органични съединения, които тялото не може да произвежда и трябва да приема чрез храната. Те допринасят за подобряване на цялостното здраве и подпомагат работата на множество системи и органи. Хранителната добавка на Nature’s Way съдържа рибено масло, произведено от улов, отговарящ на политиката на устойчиво рибарство, и изключително важния за имунната функция витамин D3.
 

Омега-3 мастни киселини

Тези полиненаситени мастни киселини са основен участник в липидния метаболизъм на животинските видове, което определя и ключовата им роля за физиологията и функционирането на човешкото тяло. Най-голямо значение за здравето имат докозахексаеновата (DHA) и ейкозапентаеновата (ЕРА) киселини, които се набавят от водните организми. Те са и основните съставки в тази хранителна добавка.

DHA и EPA се произвеждат чрез фотосинтеза от океанските водорасли и фитопланктона, които служат за храна на част от морските обитатели. Така те попадат в организма на рибите, откъдето се извличат под формата на рибено масло. Колкото по-ниско в хранителната верига е даден вид, толкова по-чиста е формата на омега-3 мастните киселини. В тази хранителна добавка те са извлечени от дребни риби - аншоа, сардина, херинга и скумрия.

Основно значение за човешкото здраве има балансът между омега-3 и омега-6 мастните киселини, който доста често е нарушен вследствие на някои особености на съвременния хранителен режим. Превесът на омега-6 се отразява негативно на производството група хормони, наречени ейкозаноиди, които намаляват риска от възпаления, тромбози и редица заболявания.


Здравословни ефекти на омега-3 мастните киселини
Поддържа сърдечно-съдовото здраве – Множество независими научни изследвания показват, че омега-3 мастните киселини допринасят за нормализиране на нивата на липидите в кръвта (холестерол и триглицериди), за понижаване на кръвното налягане при хипертоници и противодействат на натрупването на артериални плаки, което намалява риска от най-разпространените сърдечно-съдови състояния. Като доказателство за това може да се приеме по-ниската заболеваемост на населението в райони, в които рибата е основна храна.
Противодейства на възпалителните процеси – DHA и EPA стимулират синтеза на хормони като простагландини, левкотриени и тромбоксани, който допринасят за ограничаване на възпаленията в тялото. Установено е, че приемът на омега-3 мастни киселини от морски източници води до понижаване на нивата на маркери за възпаление като С-реактивен протеин (CRP), интерлевкин-6 (IL-6) и тумор некрозиращ фактор алфа (TNF-α).
Допринася за забавяне на стареенето – Приемът на омега-3 мастни киселини може да предотврати свързаната с напредването на възрастта загуба на скелетна мускулна тъкан и да забави процесите на стареене. Благодарение на противовъзпалителния си ефект DHA и EPA допринасят и за забавяне на развитието на някои невродегенеративни състояния като болест на Алцхаймер. Докозахексаеновата, която присъства в големи количества в ретината, съдейства и за поддържане на очното здраве при по-възрастните.
 

Витамин D3
Въпреки името си това органично съединение може да се определи по-скоро като хормон или прохормон, отколкото витамин. Така или иначе наличието му в достатъчни количества е важно за редица аспекти на човешкото здраве като имунитета, сърдечната функция, настроението, състоянието на костите и мускулатурата.

Тялото си осигурява витамин D3, като го синтезира във вътрешните слоеве на епидермиса в присъствието на слънчева светлина и по-конкретно UV‑B лъчение или чрез някои храни, основно по-мазни риби като суровините за тази хранителна добавка.

Здравословни ефекти на витамин D3:

Допринася за подобряване на имунитета – Установено е, че витамин D3 подпомага репликацията на ДНК в клетките и така противодейства на развитието на автоимунни заболявания и на инфекции като настинката. Освен това той допринася за предотвратяване на продължителни възпалителни процеси, които често лежат в основата на редица хронични състояния и други здравословни проблеми.
Поддържа психичното здраве и когнитивните функции – Съществуват научни доказателства, че витамин D3, в съчетание с омега-3 мастните киселини в рибеното масло, стимулират производството на серотонин, с което оказват благотворно въздействие върху психичното здраве. Вероятно благодарение на същото това свойство, чиито механизъм не е съвсем ясен, витаминът съдейства за регулиране на настроението и за подобряване на концентрацията, паметта и способността за учене.
Повишава здравината на костите – Витамин D е може би най-известен с ключовата роля на недостига му за развитието на рахит – заболяване, което засяга децата и се характеризира с деформации и понижена минерална плътност на костите. Макар н наши дни то вече да е рядкост, други свързани с костите състояния като остеопорозата се срещат сравнително често. Установено е, че витамин D не само противодейства на развитието на остеопороза, но също така подобрява костната плътност и намалява риска от фрактури при по-възрастни хора.
Витамин D3 съдейства на омега-3 мастните киселини също така в забавянето на процесите на стареене и в ограничаването на риска от различни видове рак.


 

Състав:

Съставки:    в 1 ч.л. / 5 ml    дн. доза:
Рибено масло     4.6 g    4.6 g
  Осигуряващо Омега-3 мастни киселини      1.2 g    1.2 g
  ЕPA (Ейкозапентаенова к-на)    750 mg    750 mg
  DHA (Докозахексаенова к-на)    500 mg    500 mg
Витамин D3 (холекалциферол)    25 µg / 1000 IU    25 µg / 1000 IU
Калории    40    40
Мазнини    4.5 g    4.5 g
  Наситени мазнини    1 g    1 g
  Транс мазнини    0 g    0 g
  Полиненаситени мазнини    2 g    2 g
  Мононенаситени мазнни    1 g    1 g
Холестерол    30 mg    30 mg

Натурални аромати, консерванти за запазване на свежестта (миксирани токофероли, екстракт от зелен чай), средноверижни триглицериди.

 

Начин на употреба:

За възрастни над 18 г.: По 1 ч.л (5 ml) веднъж дневно. За деца над 2 год. възраст: По ½ ч.л. (2.5 ml) веднъж дневно.