ПРОДУКТИ
Кошница

NUTRICOST BLACK COHOSH + DONG QUAI, DIM, CHASTE BERRY EXTRACT / ГРОЗДОВИДЕН РЕСНИК + КИТАЙСКА АНГЕЛИКА, ДИМ И ВИТЕКС КАПС. Х120

NUTRICOST BLACK COHOSH + DONG QUAI, DIM, CHASTE BERRY EXTRACT / ГРОЗДОВИДЕН РЕСНИК + КИТАЙСКА АНГЕЛИКА, ДИМ И ВИТЕКС КАПС. Х120
NUTRICOST BLACK COHOSH + DONG QUAI, DIM, CHASTE BERRY EXTRACT / ГРОЗДОВИДЕН РЕСНИК + КИТАЙСКА АНГЕЛИКА, ДИМ И ВИТЕКС КАПС. Х120
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: S28
51.10лв.
Купи

NUTRICOST BLACK COHOSH + DONG QUAI, DIM, CHASTE BERRY EXTRACT / ГРОЗДОВИДЕН РЕСНИК + КИТАЙСКА АНГЕЛИКА, ДИМ И ВИТЕКС КАПС. Х120

Black Cohosh with Dong Quai, DIM, Chaste Berry Extract Nutricost е натурална формула, която допринася за поддържане на нормалния хормонален баланс при жените

Формулата с гроздовиден ресник, китайска ангелика, ДИМ (дииндолилметан) и витекс помага за намаляване симптомите на менопауза и подобряване на качеството и продължителността на съня.

Полезни ефекти на комбинацията от гроздовиден ресник, китайска ангелика, ДИМ и витекс върху женското здраве:

 • Благоприятства правилното функциониране на женския организъм.

 • Допринася за нормалния хормонален баланс при жените.
 • Помага за намаляване на неприятните симптоми през периода на менопауза (горещи вълни, нощно изпотяване, раздразнителност, безсъние, умора, болки в ставите).
 • Съдейства за облекчаване признаците на ПМС (предменструален синдром) като подуване, чувствителност на гърдите и емоционален дискомфорт. 
 • Подкрепя добрия сън.

Действие на основните активни съставки - гроздовиден ресник, китайска ангелика, ДИМ и витекс

Гроздовиден ресник /Cimicifuga racemose/ 

Гроздовиден ресник е цъфтящо растение от семейство Лютикови (Ranunculaceae). Родом от Северна Америка, той е широко използвана билка в традиционната медицина от индианците. Съдържа различни сапонини (тритерпенови сапонини и тритерпенови гликозиди), които са особено полезни за женското здраве. Помага за облекчаване на ПМС и менструалните болки и допринася за намаляване симптомите на менопауза. Подкрепя нормалното състояние на костите, съдейства за правилната функция на нервната система и подобряване на качеството и продължителността на съня.

Донг Куай /Angelica sinensis/ 

Донг Куай, популярен още като “китайска ангелика” и “женски женшен”, е растение от семейство Сенникови (Apiaceae), типични за Китай.

Притежава естествени регулиращи свойства, които помагат за възстановяване на хормоналния баланс и облекчаване на неразположенията по време на менструация и менопауза. Билката стимулира кръвообращението и релаксацията, благодарение на което оказва отпускащ ефект върху матката. Насърчава нормалния менструален поток и има отслабващо влияние върху силата на болезнени спазми.

ДИМ (дииндолилметан)

ДИМ е естествен фитонутриент, синтезиран естествено в организма от съединение, наречено индол-3-карбинол. Индол-3-карбинол се открива в различни кръстоцветни зеленчуци, сред които броколи, карфиол и зеле. ДИМ благоприятства хормоналния баланс, енергийните нива, метаболизма и здравето  на кожата. Спомага за поддържане на равновесието естроген-тестостерон и минимизиране на признаците на менопауза, включително контрол на теглото и емоционалното състояние. Грижи се за здравето на отделителната система и красотата на кожата. Антиоксидантните му свойства способстват за понижаване на оксидативния стрес и противодействат на преждевременното стареене. 

Витекс /Vitex agnus cactus/

Витекс, известен и като “агнус кастус” и “аврамово дърво” е растение от средиземноморския регион, което принадлежи към семейство Устноцветни (Lamiaceae). Богатият на фитохимикали състав го превръща в едно от най-често използваните естествени средства за регулиране на месечния цикъл и смекчаване на симптомите на менопауза. Осигурява подкрепа при емоционална лабилност, умора, мускулни крампи, главоболие, напрежение в гърдите и други нарушения, провокирани от хормонален дисбаланс.

Витекс е източник на:

 • Аукубин: иридоиден гликозид с противовъзпалително и успокояващо действие. Подпомага хормоналния баланс и оказва положително влияние върху настроението. 
 • Лабданови дитерпеноиди: допринасят за понижаване на високия пролактин.
 • Флавоноиди (апигенин, лутеолин, кверцетин и кемпферол): антиоксиданти, които имат противовъзпалителен ефект и участват в борбата със свободните радикали.
 • Етерично масло: съдейства за подобряване на настроението и качеството на съня.
Съставки:В 1 капс./ дн.доза:

Гроздовиден ресник
/Cimicifuga racemose/
екстракт от корен

550 mg

Донг Куай
(китайска ангелика)
/Angelica sinensis/ екстракт от корен

50 mg

ДИМ
(дииндолилметан)

30 mg

Витекс
(аврамово дърво)
/Vitex agnus cactus/,
екстракт от плод

30 mg

Хипромелозна (целулозна) капсула, магнезиев стеарат (от растителен източник).

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Хранителна добавка, 120 капсули.

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за поддържане на нормалния хормонален баланс при жените.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. 

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно с 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.