ПРОДУКТИ
Кошница

NUTRICOST BLUEBERRY EXTRACT / СИНЯ БОРОВИНКА КАПС. Х180

NUTRICOST BLUEBERRY EXTRACT / СИНЯ БОРОВИНКА КАПС. Х180
NUTRICOST BLUEBERRY EXTRACT / СИНЯ БОРОВИНКА КАПС. Х180
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: S30
53.00лв.
Купи

NUTRICOST BLUEBERRY EXTRACT / СИНЯ БОРОВИНКА КАПС. Х180

Синята боровинка е богат източник на антоцианини и флавоноиди

Тя е естествен природен лек, използван при проблеми, свързани със сърдечно-съдовата, отделителната и храносмилателната система. Плодът подобрява зрението и благоприятства когнитивните функции. Освен това защитава ДНК на клетките от оксидативен стрес, забавя процесите на стареене в организма и активира неговите защитни сили в борбата с настинките и грипа.

Ефекти от приема на сини боровинки

  • Подобряват зрението – Лутеинът в боровинките играе роля в поддържането на очното здраве. Приемът им предотвратява умората и натовареността на очите и изостря зрението. Освен това се бори с нарушенията в кръвообращението на окото и с появата на катаракта и макулна дегенерация, свързани с напредване на възрастта. Антоцианините в състава на боровинките предпазват фоторецепторните клетки и подсилват капилярите.

  • Забавят процесите на стареене – Боровинките са известни с това, че са изключително богати на антиоксидантни. Те предотвратяват ранните признаци на стареене на кожата, заздравявайки съединителната тъкан. Приемът на сини боровинки противодейства на свободните радикали в организма, които са способни да предизвикат оксидативния стрес.

  • Насърчават умственото здраве – Боровинките засилват мозъчните функции, предотвратявайки множество когнитивни нарушения. Антоцианините подсилват невронните връзки и заздравяват комуникацията между невроните. По този начин се стимулира концентрацията и паметта.

  • Подпомагат сърдечно-съдовата система – Синята боровинка е известна с това, че влияе благоприятно на сърдечната система, тъй като е изключително богата на антиоксиданти, витамини, минерали и антоцианини. Те укрепват капилярите, предотвратяват натрупването на плака по повърхността на кръвоносните съдове и подобряват притока на кръв и циркулацията на кислород в тялото. Плодовете намаляват кръвното налягане, регулират нивата на „лошия“ холестерол и контролират нивата на кръвната захар. Антоцианините в състава оказват положителен ефект върху усвояването на глюкозата и върху инсулиновата чувствителност.

  • Подкрепят храносмилателната и отделителната система – Боровинките са богати на фибри, които забързват чревната перисталтика и предотвратяват подуване, газове и запек. Пектинът пречиства червата и стомаха от отпадните продукти и предотвратява образуването на шлаки по повърхността им. Плода се използва при лечение на камъни в бъбреците, насърчавайки уринирането. Боровинките имат антибактериална активност, която намалява риска от развитие на инфекции на пикочните пътища, възпрепятствайки прикрепянето на бактериите към стените им.

  • Стимулират активацията на имунната система – Плодът съдържа голямо количество витамин С, който подсилва имунитета, помагайки на организма в борбата с бактерии и вируси. Плодовете притежават антибактериални и антиоксидантни способности, чрез които се засилва имунния отговор на организма. Боровинките допринасят за поддържането на неговото добро общо здравословно състояние.

Описание и основни свойства на синята боровинка

Синята боровинка (Vaccinium uliginosum), принадлежи към семейство Пиренови (Ericaceae). Разпространена е в цяла Европа. Среща се и в България и обитава гористи местности. Достига височина до 1 метър и притежава храстовидна форма. Стъблата ѝ са кафяви, а листата яйцевидни или продълговати, в зелен цвят. Цветовете са малки и бели.

Синята боровинка е богата на антоцианини, флавоноиди, минерали и витамини. Плодът съдържа елементите калций, фосфор, магнезий, мед и натрий. Благодарение на този състав, те подсилват зрението, стимулират активацията на имунната система и противодействат на свободните радикали. Освен това подобряват състоянието на кожата, забавят процесите на стареене на клетките и подпомагат дейността на отделителната, храносмилателната и сърдечно-съдовата система. Засилват когнитивните способности благодарението на това, че стабилизират невронните връзки.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:

Синя боровинка
Vaccinum corymbosum/ екстракт от плод 50:1, еквивалентен на 8,000 mg плод от синя боровинка 

160 mg160 mg

Оризово брашно, хипромелозна (целулозна) капсула, малтодекстрин.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Хранителна добавка, 180 капсули

Дозировка и приложение

Приложение: Антиоксидант. Допринася за нормалната функция на зрението, микрокръвообращението и съединителната тъкан.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно с 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.