ПРОДУКТИ
Кошница

NUTRICOST CALCIUM ASCORBATE / КАЛЦИЕВ АСКОРБАТ 250ГР ПРАХ

NUTRICOST CALCIUM ASCORBATE / КАЛЦИЕВ АСКОРБАТ 250ГР ПРАХ
NUTRICOST CALCIUM ASCORBATE / КАЛЦИЕВ АСКОРБАТ 250ГР ПРАХ
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: S39
54.00лв.
Купи

NUTRICOST CALCIUM ASCORBATE / КАЛЦИЕВ АСКОРБАТ 250ГР ПРАХ

Калциевият аскорбат е отличен източник на витамин С с редица предимства пред стандартната форма на аскорбиновата киселина

Допринася за поддържане на нормалното състояние на костите, хрущялите, зъбите и венците. Този продукт е некиселинна, буферна форма на витамин С, която е нежна за стомаха. Получава се чрез комбиниране на аскорбинова киселина (витамин С) с калциев карбонат в съотношение 9 части витамин С и 1 част калций.

Комбинацията от витамин С с калций се усвоява по-добре в храносмилателния тракт, не повишава киселинността в стомаха и е отлична за употреба от хора, които изпитват стомашни проблеми и дискомфорт от редовната консумация на аскорбинова киселина. Витамин С е от особена важност за хората, но не се синтезира в тялото. Това означава, че трябва да постъпи отвън чрез храна или допълнителни витаминни комплекси. Тъй като укрепва имунната система, приемът му е наложителен при повечето заболявания и като превантивна мярка срещу вирусни инфекции.

Дневната нужда от витамин С е 70-100 mg, но е по-висока за бременни жени, пушачи и употребяващи алкохол. Една част от излишъка се изхвърля от тялото, а друга се разгражда до оксалова киселина. При постоянно предозиране (повече от 1 g дневно) продуктът на разпад (оксалова киселина) може да доведе до образуване на камъни в бъбреците и пикочния мехур.

Сред най-важните функции на витамин С са:

• повишаване на имунната защита на организма;

• осигуряване на мощно антиоксидантно действие;

• блокиране на развитието на възпалителни процеси;

• участие в производството на колаген;

• поддържане на здрави кожа, кости, стави;

• предпазване на клетките, тъканите и органите от оксидативен стрес;

• подпомагане на нормалния метаболизъм на аминокиселини, минерали и други витамини.

Като комбинация от витамин С и калций, калциевият аскорбат доставя на организма две важни вещества, всяко от които се усвоява по-добре под въздействието на другото. Калциевият аскорбат стимулира защитните сили, подобрява усвояването и на постъпилото от храната желязо и играе важна роля при формирането и поддържането на функциите на съединителната тъкан и костите. Има благоприятен ефект върху състоянието на кръвоносните съдове и усвояването на много минерали. Регулира производството на важни хормони. Помага за бързо справяне с кожни увреждания. Обезпечава правилното функциониране на мускулите и нервите и подпомага растежа и развитието на децата.

Съставки:В 1 g:Дн. доза:

NRV*%

Калциев аскорбат 

1000 mg1000 mg

**

Витамин С

900 mg900 mg

1125%

Калций

90 mg90  mg

11.25%

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Хранителна добавка, прах, 250 g

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за поддържане на нормалното състояние на костите, хрущялите, зъбите и венците.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 мерителна лъжичка (1 g) веднъж дневно, разтворена във 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.