ПРОДУКТИ
Кошница

NUTRICOST CITRIC ACID POWDER / ЛИМОНЕНА КИСЕЛИНА 454ГР ПРАХ

NUTRICOST CITRIC ACID POWDER / ЛИМОНЕНА КИСЕЛИНА 454ГР ПРАХ
NUTRICOST CITRIC ACID POWDER / ЛИМОНЕНА КИСЕЛИНА 454ГР ПРАХ
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: S54
50.00лв.
Купи

NUTRICOST CITRIC ACID POWDER / ЛИМОНЕНА КИСЕЛИНА 454ГР ПРАХ

100% чиста висококачествена лимонена киселина под формата на прах, притежаваща изключителни антиоксидантни, имуностимулиращи и детоксикиращи свойства. Подходяща за готвене, консервиране на храни и влагане в различни печива

Nutricost Citric Acid Powder - Лимонена киселина на прах е напълно чиста и висококачествена лимонена киселина под формата на прах, която не съдържа  ГМО и глутен в състава си. Този вид продукт намира широко приложение в кулинарията като консерватор, в медицината и в козметичната индустрия.

В човешкото тялото лимонената киселина заема съществено място, тъй като е отговорна за протичането на важни метаболитни процеси. Тя спомага за по-бързото и правилното усвояване на важни минерали като цинк, магнезий и калций. Освен това лимонената киселина притежава отлични имуностимулиращи, антиоксидантни и детоксикиращи свойства. Тази хранителна добавка може да се използва както за влагане в различни храни и напитки за придаване на цитрусов аромат и вкус, така и за консервиране и добавяне в различни козметични продукти.

Ефекти от приема на лимонена киселина:

  • притежава антиоксидантни свойства и защитава организма от оксидативния стрес;

  • спомага за детоксикацията на организма;

  • има имуностимулиращо действие;

  • спомага за подобряване на енергийния обмен и метаболитните процеси в тялото;

  • допринася за за правилното усвояване на важни минерали като цинк, магнезий и калций;

  • оказва благоприятен ефект при камъни и песъчинки в бъбреците;

  • има хидратиращ, омекотяващ и избелващ ефект на кожата.

 Свойства на лимонената киселина:

Лимонената киселина е важна за човешкото тяло, тъй като е отговорна за правилното протичане на много метаболитни процеси, включителни и за правилното усвояване на важни минерали като калций, цинк и магнезий. Тя се съдържа в цитрусовите плодове, както и в зеленчуци като моркови, броколи и някои сортове чушки. 

Лимонената киселина на прах е органично съединение, което има слаба киселинност и овен в кулинарията като стабилизатор и консерватор, намира приложение и в медицината и фармацията. Тя има силни антиоксидантни свойства и защитава организма от оксидативния стрес. Освен това тя има има имуностимулиращо действие и спомага за естествената детоксикация на тялото. При симптоми на бронхит или други заболявания на дихателните пътища, тя оказва благоприятен ефект за тяхното прочистване. Освен това спомага и за изхвърлянето на камъни и песъчинки от бъбреците. В козметичната индустрия лимонената киселина спомага за хидратацията на кожата и има избелващ ефект.

Съставки:

в 1 g / 1 м.л:

Дн. доза:

Лимонена киселина

1 g1 g

Не съдържа: Глутен, ГМО и соя. Подходящо за вегетарианци.

Хранителна добавка, 454 g прах

Дозировка и приложение

Приложение: Може да използвате за готвене, консервиране, сушене на храни, рутинни процедури за красота или за подпомагане на вашето здраве.

Забележка: при бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 мерителна лъжичка (1 g) дневно, разтворена в 300 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.