ПРОДУКТИ
Кошница

NUTRICOST COQ10 / КОЕНЗИМ Q10 СОФТГЕЛ КАПС. Х120

NUTRICOST COQ10 / КОЕНЗИМ Q10 СОФТГЕЛ КАПС. Х120
NUTRICOST COQ10 / КОЕНЗИМ Q10 СОФТГЕЛ КАПС. Х120
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: S59
71.00лв.
Купи

NUTRICOST COQ10 / КОЕНЗИМ Q10 СОФТГЕЛ КАПС. Х120

CoQ10 на Nutricost е висококачествен коензим Q10, който допринася за поддържане нормалното състояние на сърдечно-съдовата система и енергийния метаболизъм

Антиоксидантната му подкрепа благоприятства имунитета, насърчава тонуса и когнитивната функция. Продуктът противодейства на преждевременното стареене и поддържа състоянието и красотата на косата, кожата и ноктите.

 Ефекти върху човешкото здраве на коензим Q10:

 • Мощен антиоксидант, който спомага за защита на клетките от оксидативен стрес и стареене.

 • Насърчава превенцията на сърдечно-съдови заболявания. Подобрява състоянието при вече възникнали, като поддържа правилната функция на сърдечния мускул. Има съдоразширяващи свойства, които помагат за регулиране на високото кръвно налягане и възстановяване на нормалното кръвоснабдяване.

 • Стимулира детоксикацията и работата на черния дроб.

 • Способства за контрол на кръвната захар.

 • Допринася за повишаване на енергийните нива и намаляване на умората, включително по време и след тренировка, хронична слабост и силен стрес.

 • Облекчава симптомите на задух, главоболие, мигрена и фибромиалгия.

 • Влияе положително върху мозъчната дейност и когнитивните способности.

 • Подкрепя профилактиктиката на невродегенеративни заболявания като Паркинсон и Алцхаймер.

 • Намалява мускулните болки, в следствие на тежки физически натоварвания или прием на лекарства от групата на статините и бета-блокери.

 • Повишава резултатите на репродуктивни терапии, свързани с нарушена функция на яйчниците.

 • Благоприятства здравето и външния вид на косата, кожата и ноктите.

Същност и действие на коензим Q10

Коензим Q10 е компонент на електронната транспортна верига и участва в аеробното клетъчно дишане, отговорно за производството на енергия под формата на аденозинтрифосфат (АТФ). Коензим Q10 има ключова роля в синтеза на АТФ - преобразуването на въглехидратите и мазнините в енергия. 95% от енергията на човешкото тяло се генерира по този начин, затова и органите с най-големи енергийни нужди (сърцето, черния дроб и бъбреците) имат най-висока концентрация на коензим Q10.

Освен това коензим Q10 е антиоксидант, който участва в борбата срещу свободните радикали и повишава защитата на клетките от увреждане и разрушаване. Благодарение на това той намалява възпаленията и понижава риска от сърдечно-съдови проблеми. Неговите регенериращи и антиоксидантни свойства допринасят за клетъчно обновяване и поддържат здравето и красивия външен вид на кожата, косата и ноктите. Също така съдейства за възстановяване на нормалното състояние на венците и овладяване на заболявания от типа на пародонтит.

Коензим Q10 е особено полезен за спортисти и хора с активен начин на живот, тъй като АТФ неутрализира усещането за слабост и подобрява физическата енергия и издръжливостта. Той възпрепятства и натрупването на млечна киселина (мускулна треска), която забавя растежа и развитието на мускулите.

Коензим Q10 насърчава мозъчната дейност и правилната функция на нервната система. Помага за понижаване на психическата умора, подобрява паметта, концентрацията и работоспособността.

Съставки:Дн. доза:

Коензим Q10

100 mg

Калории

5 kCal

Слънчогледово масло, софтгел капсула (желатин, глицерин, карамел за цвят, пречистена вода), пчелен восък.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Хранителна добавка, 120 софтгел капсули

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за поддържане нормалното състояние на сърдечно-съдовата система.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 софтгел капсула дневно с 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.