ПРОДУКТИ
Кошница

NUTRICOST CORDYCEPS ORGANIC / КОРДИЦЕПС ОРГАНИК 100ГР ПРАХ

NUTRICOST CORDYCEPS ORGANIC / КОРДИЦЕПС ОРГАНИК 100ГР ПРАХ
NUTRICOST CORDYCEPS ORGANIC / КОРДИЦЕПС ОРГАНИК 100ГР ПРАХ
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: S62
81.00лв.
Купи

NUTRICOST CORDYCEPS ORGANIC / КОРДИЦЕПС ОРГАНИК 100ГР ПРАХ

Кордицепс на прах е натурална хранителна добавка с мощен ефект върху физическото, емоционалното и умственото състояние. Препоръчва се при тежко изтощение, за възстановяване след боледуване или прекомерен стрес. Има доказано тонизиращо действие и е еднакво подходящ за активно трениращите и заетите в сферата на интелектуалната дейност. Не съдържа консерванти, ГМО или каквито и да е химикали.

За какво се приема?

 • Срещу симптомите на хронична умора;

 • При силен стрес;
 • В случай на емоционална нестабилност, тревожност, невроза и раздразнителност;
 • При тежко умствено натоварване;
 • За увеличаване на енергията, включително при активни тренировки и професионален спорт;
 • В помощ на терапията при различни болестни състояния на горните дихателни пътища;
 • За по-бързо възстановяване на белите дробове след тежко боледуване, включително от пневмония, тъй като редуцира риска от сраствания и увеличава изчистването на остатъчните секрети;
 • За подпомагане контрола на заболяването астма;
 • В подкрепа на бъбречните функции;
 • За регулация на чернодробните функции;
 • За подсилване на имунната система и защитните сили на организма срещу болестотворни микроорганизми;
 • Срещу сексуална дисфункция при мъжете и намалено либидо при двата пола;
 • При нужда от подобряване на концентрацията и паметта;
 • За обща регулация на храносмилателната дейност;
 • В подкрепа на кръвоносните съдове и сърдечния мускул;
 • За общо нормализиране функциите на щитовидната жлеза;
 • В борбата срещу свободните радикали в тялото и срещу първите признаци на стареене;
 • Срещу различни форми на възпалителни процеси в тялото.

Какво е кордицепс?

Кордицепс на прах е хранителна добавка със 100% органичен произход. Тя се базира единствено и само на едноименната лечебна гъба. Медицинската й история е от преди повече от 1000 години. Според историческите данни кордицепс се е използвал за различни заболявания сред китайските народни лечители. В Тибет гъбата е носила името „златна билка“, а в някои южноамерикански страни се прилага и до днес като мощен адаптоген с универсално възстановително, регулиращо и стимулиращо функциите на органите действие на изцяло клетъчно ниво. В съвременната фармакология кордицепс се прилага от кондиционерите на спортистите до онкоспециалистите, които го препоръчват за тонизиращо действие след провеждане на химиотерапия – главно в случай на левкемия.

Какви функции има Кордицепс?

Кордицепс разполага с редица лечебни ефекти върху тялото. В действителност, гъбата е и адаптоген, и антиоксидант. В същото време тя има изключително противъзпалително и антибактериално действие, като нерядко се използва и срещу упорити гъбични инфекции или паразити в червата. Основните активни компоненти в състава на тази терапевтични гъба са кордицинът и кордицихиновата киселина. Те подпомагат организма да усвои максимално кислород от външната среда и да го пренесе между клетките в тялото. Това превръща кордицепс в особено подходящ натурален продукт за белодробни заболявания, както и за превенцията и тяхната профилактика. Биолозите твърдят, че в гъбата има и богато количество на жизненоважни ензими, които поддържат в оптимални нива човешкия метаболизъм, както и стероли, съдействащи за правилната абсорбация на холестерол. Любопитен е фактът, че в кордицепс откриваме и друго изключително популярно напоследък органично терапевтично съединение – аденозин, който представлява нуклеозид, спомагащ за възстановяването на човешките тъкани.

Имуностимулиращата функция на гъбата се дължи на нейните естествени бета-глюкани, докато наличните витамини В1, В2, В12, Е и К допълнително поддържат човешкия тонус, състоянието на кожата, косата и ноктите, както и пълноценното психично здраве. В кордицепс има и важни минерали – магнезий, калций, желязо и цинк – необходими за блокиране на възпалителните процеси, риска от анемия, депресия и проблеми със зъбите и костната система.

Кордицепс на прах е продукт от Nutricost – производител на хранителни добавки с отлична репутация и богат опит в сферата на натуралните продукти за поддържане на оптимално здраве.

Съставки:в 1 м.л./ 2 g:Дн. доза:
Кордицепс органик
  (Cordyceps sinensis)(мицел)
2 g2 g

Не съдържа: GMO, глутен. Подходящо за вегетарианци.

Хранителна добавка, 100 g (прах).  

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на организма.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 g (1 лъжичка) веднъж дневно, разтворена  в поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.