ПРОДУКТИ
Кошница

NUTRICOST D-ASPARTIC ACID / Д-АСПАРАГИНОВА КИСЕЛИНА КАПС. Х180

NUTRICOST D-ASPARTIC ACID / Д-АСПАРАГИНОВА КИСЕЛИНА КАПС. Х180
NUTRICOST D-ASPARTIC ACID / Д-АСПАРАГИНОВА КИСЕЛИНА КАПС. Х180
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: S66
54.00лв.
Купи

NUTRICOST D-ASPARTIC ACID / Д-АСПАРАГИНОВА КИСЕЛИНА КАПС. Х180

В подкрепа на мъжкото здраве

D-Аспарагинова киселина на капсули е качествена хранителна добавка за общо укрепване на мъжкото здраве. Тази специфична киселина спомага за естественото увеличаване на нивата на тестостерон в тялото, с което намалява риска от проблеми с простатата, подобрява еректилната функция и либидото, увеличава плодовитостта и тонуса. Продуктът е подходящ за активно трениращите, тъй като спомага за покачване на мускулната маса. Не съдържа глутен или ГМО.

Кога да се приема?

 • При лабораторно установени ниски нива на тестостерон в тялото;

 • В подкрепа на терапията при заболявания, които прогресират в следствие на хормонален дисбаланс при мъжете;
 • За превенция срещу простатит и хиперплазия;
 • При наличие на еректилна дисфункция и за ограничаването на риска от нея при друго заболяване;
 • В случай на намалено либидо;
 • За повече тонус и издръжливост;
 • При активни чести тренировки или практикуване на професионален тонус;
 • Срещу умора, липса на енергия и тонус, както и за повече издръжливост;
 • В помощ за по-бързо натрупване на мускулна маса;
 • За превенция срещу стерилитет и импотентност;
 • За стимулиране умствената активност и мозъчната дейност;
 • За подобряване на когнитивните способности – памет и концентрация.

Какво е D-Аспарагинова киселина?

D-Аспарагинова киселина е позната в медицината и с термините Д-аспартова киселина или просто DDA. Характерно за нея е, че присъства в естествена форма в човешкото тяло. По-конкретно, организмът ни я произвежда сам, като най-висока е концентрацията й в тестисите, хипоталамуса и хипофизната жлеза. Действието на D-Аспарагинова киселина обаче е в мозъчната кора, като нейната роля е да стимулира секрецията на лутеинизиращи хормони, главно тестостерон. В практиката често освен мъжки, те се наричат и мускулни или растежни хормони, защото от тях зависи качественото покачване на телесна маса. Но и не само. Тестостеронът е сред най-важните хормони за мъжкото тяло и много често ниските му нива водят до редица проблеми – от обикновена умора и слабост до безплодие.

Самата D-Аспарагинова киселина всъщност е вид аминокиселина. В известни количества тя може да се набави и от естествени източници, като най-голямо количество откриваме в царевицата и соевият протеин. При силен спад на тестостерона в тялото хранителна диета, богата на тези продукти, не би имала достатъчно добър ефект, защото те няма как да регулират в пълнота нормалното количество на DDA в тялото. Обратно, според научните изследвания, за срок от около седмица при прием на средна стандартна доза D-Аспарагинова киселина дневно тестостеронът може да се увеличи с 15-40%.

D-Аспарагинова киселина е добре познат агент в бодибилдинга и фитнес индустрията. Но малцина са тези, които знаят, че освен върху физическата активност, DDA може да повлияе стимулиращо и върху умствените ни възможности. Тази киселина действа и като невротрансмитер, с което на практика подобрява нормалната комуникация между човешките неврони и по този начин регулира и мозъчните функции.

D-Аспарагинова киселина на 180 капсули е хранителна добавка, препоръчвана за профилактика на мъжкото здраве и създадена от научния изследователски екип на Nutricost. Производителят е добре познат в сферата на натуралните продукти за поддържането на здравословния начин на живот.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
D-аспарагинова киселина750 mg3000 mg

Желатинова капсула, магнезиев стеарат (от растителен източнак), силициев диоксид.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Хранителна добавка, 180 капсули.  

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за поддържане нормални нива на тестостерон в организма, както и нормалното състояние на мускулите.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: От 1 до 4 капсули дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.