ПРОДУКТИ
Кошница

NUTRICOST IRON CHELATE FROM FERROCHEL / ЖЕЛЯЗО (БИСГЛИОЦИНАТ ХЕЛАТ) КАПС. Х240

NUTRICOST IRON CHELATE FROM FERROCHEL / ЖЕЛЯЗО (БИСГЛИОЦИНАТ ХЕЛАТ) КАПС. Х240
NUTRICOST IRON CHELATE FROM FERROCHEL / ЖЕЛЯЗО (БИСГЛИОЦИНАТ ХЕЛАТ) КАПС. Х240
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: S103
52.00лв.
Купи

NUTRICOST IRON CHELATE FROM FERROCHEL / ЖЕЛЯЗО (БИСГЛИОЦИНАТ ХЕЛАТ) КАПС. Х240

Капсулите Iron Chelate from Ferrochel® са естествен и ефективен начин за поддържане на здравословни нива на желязо в тялото. Всяка капсула съдържа висока концентрация на желязо в хелатна форма, която допринася за нормалното образуване на червени кръвни клетки и хемоглобин в кръвта и за увеличаване на физическата активност.

Това съединение има добра разтворимост, достатъчно елементарно съдържание на желязо и ниска токсичност. Железният бисглицинат е органична форма на желязото, която, поради химичната си структура, се усвоява от тялото по-добре от железните соли. Хелатният комплекс прониква по-лесно през чревната стена и допълнително подпомага абсорбцията на желязо, без да нарушават йонния и минерален баланс на клетката. Тази форма на желязото не взаимодейства с други хранителни вещества и е устойчива на киселинната среда на стомаха (pH). Железният бисглицинат е безопасен. Усвояването му се контролира от запасите от желязо в организма, като по-големите количества се абсорбират от хора с железен дефицит. Тялото, страдащо от желязодефицитна анемия, може да консумира 90% от желязото, докато тяло без желязодефицитна анемия усвоява само 10%, или точно толкова, колкото му е необходимо, за да компенсира метаболитните загуби. Установено е, че железният бисглицинат Ferrochel® е 2,6 пъти по-безопасен от железния сулфат и от конвенционалното неорганично желязо.

Желязото е компонент, чийто запас е абсолютно необходим за нормалното функциониране на организма:

  • Подпомага хематопоезата, повишава нивата на хемоглобина и участва в синтеза на хормоните на щитовидната жлеза;

  • Пренася кислород и играе ключова роля в тъканното дишане и в окислително-възстановителните процеси;
  • Участва в метаболизма на мазнините и ускорява енергийния обмен;
  • Осигурява фагоцитоза - улавяне на чужди микроорганизми (вируси, бактерии и др.). Бори се с тях чрез механизма на активиране на протеина интерферон;
  • Поддържа здрава кожа, коса и нокти;
  • Помага за синтеза на серотонин и колаген;
  • Активира и инхибира редица ензими;
  • Подпомага различни метаболитни процеси в организма: синтез на хормони, метаболизъм на лекарства, синтез на ДНК и др.

Значимостта на желязодефицитната анемия като проблем в съвременния свят

Желязодефицитната анемия е заболяване на кръвоносната система, причинено от дефицит на желязо в организма, придружено от промени в параметрите на неговия метаболизъм, намаляване на концентрацията на хемоглобина в еритроцитите, техните количествени и качествени промени. Този дефицит на желязо се изразява клинично с анемична хипоксия и сидеропения. Сидеропенията и последващата тъканна хипоксия водят до нарушения на сърдечно-съдовата система (миокардна дистрофия и циркулаторни нарушения в различна степен). Повлиява се нервната система (вегето-съдови, вестибуларни нарушения, астеничен синдром). Липсата на желязо води до намалена репродуктивна функция на жените, както и развитие на усложнения по време на бременност и раждане. Железният дефицит променя интелекта и поведенческите настроения, хронифицира различни заболявания и като следствие от това - намалява работоспособността и влошава качеството на живот.

Въпреки всички постижения на цивилизацията, дефицитът на желязо е основното и най-често срещано хранително разстройство в света. Нивата на нейното разпространение са потресаващи: 2 милиарда души, повече от 30% от световното население, страдат от анемия.

Според Световната здравна организация, най-висок е процентът на заболеваемост сред жените в репродуктивна възраст – 30%. Другите уязвими групи за развитие на анемия са бременните жени, децата и възрастните хора.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Желязо
   (железен бисглицинат хелат Ferrochel®)
18 mg18 mg

Оризово брашно, целулозна капсула, лимонена киселина, малтодекстрин, магнезиев стеарат (от растителен източник), силициев диоксид.

Не съдържа: Глутен, ГМО, Соя.

Хранителна добавка, 240 капсули.  

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното образуване на червени кръвни клетки и хемоглобин в кръвта.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно с 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.