ПРОДУКТИ
Кошница

NUTRICOST L-CITRULINE / Л-ЦИТРУЛИН КАПС. Х120

NUTRICOST L-CITRULINE / Л-ЦИТРУЛИН КАПС. Х120
NUTRICOST L-CITRULINE / Л-ЦИТРУЛИН КАПС. Х120
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: S114
46.00лв.
Купи

NUTRICOST L-CITRULINE / Л-ЦИТРУЛИН КАПС. Х120

Л-Цитрулин 1000 mg на капсули е високоефективна хранителна добавка с бързи и надеждни резултати върху енергийния баланс, мускулатурата и общия телесен тонус. Продуктът предоставя надеждна подкрепа и за сърдечно-съдовото здраве.  Действа положително върху настроението и мозъчната активност. Не съдържа ГМО или глутен.

За какво е полезен?

 • Спомага за защита на клетките от оксидативен стрес;

 • Предотвратява негативния ефект на свободните радикали в тялото;
 • Подкрепя физическата издръжливост при активно трениращите и професионалните спортисти;
 • Увеличава спортните постижения и подпомага адаптация към по-тежки (силови и кардио) тренировки;
 • Намалява времето за възстановяване след физическо, умствено или общо изтощение на организма в следствие на тежко боледуване;
 • Предпазва от мускулни крампи;
 • Подпомага по-бързото качване на чиста мускулна маса;
 • Действа облекчаващо при депресивни състояния и симптоми на тревожност;
 • Стимулира мозъчната дейност;
 • Предпазва черния дроб от увреждане и дисфункция в следствие на омазняване;
 • Има общо укрепващо действие върху сърцето и кръвоносните съдове;
 • Подобрява кръвния поток;
 • Подпомага метаболизма;
 • Дава тонус и поддържа в оптимални нива човешкия енергиен баланс.

Какво е Л-Цитрулин?

Л-Цитрулин е вид аминокиселина, която се произвежда в човешкия организъм. По-конкретно известни количества от нея се откриват в черния дроб и червата. Много често обаче те не са достатъчни, за да може съединението да произведе научно доказаните си ползи. Някои хранителни продукти предоставят Л-Цитрулин – например, диня – но при нужда от по-големи дози специалистите препоръчват прием на хранителна добавка. Най-често подобна препоръка се отправя към активно трениращите или хора, подложени на тежко физическо изтощение, риск от атеросклероза или повишени нива на свободните радикали в тялото.

Как действа Л-Цитрулин върху човешкото тяло?

Л-Цитрулин е специфичен вид аминокиселина, тъй като тя не влиза в процеса по изграждане на протеини. Това е характерна функция за повечето аминокиселини, но тази има друга, не по-малко значима роля за човешкото здраве. Л-Цитрулинът спомага на организма да елиминира по естествен път натрупаните токсини. Най-често аминокиселината извежда задържаните свръхколичества амоняк от тялото.

Същевременно, Л-Цитрулинът преминава през специфичен трансформиращ процес в бъбреците, където се модифицира в друго важно за организма съединение. Става въпрос за аминокиселината Л-аргинин. Последният е необходим както за поддържането на силна мускулатура и издръжливост при практикуване на спорт, така и за прочистване на кръвоносните съдове. В много случаи Л-аргининът спомага за предотвратяване на риска от атеросклероза, но също така подкрепя общото здраве на сърдечния мускул и може да подпомогне терапията при хипертония.

Въпреки че Л-Цитрулинът не участва в синтеза на протеини, той има важна функция в натрупването на мускулна маса. Паралелно с това, веществото се определя и като полезен за черния дроб. Причината е, че Л-Цитрулинът спомага усвояването на други аминокиселини и по този начин блокира омазняването на черния дроб в следствие на тяхната неправилна преработка.

Л-Цитрулин 1000 mg на капсули е висококачествен продукт за спортисти и активно трениращи хора от водещия американски производител на хранителни добавки Nutricost. Подходящ е за прием от вегани и не съдържа вредни химикали, изкуствени подсладители и оцветители.

Съставки:В 2 капс.:Дн. доза:
L-Цитрулин1000 mg1000 mg

Желатинова капсула,магнезиев стеарат (от растителен източник), стеаринова киселина.

Калциев силикат, силициев диоксид.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Хранителна добавка, 120 капсули.  

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното състояние на мускулите и енергийния метаболизъм.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.