ПРОДУКТИ
Кошница

NUTRICOST L-SERINE / Л-СЕРИН 500МГ КАПС. Х120

NUTRICOST L-SERINE / Л-СЕРИН 500МГ КАПС. Х120
NUTRICOST L-SERINE / Л-СЕРИН 500МГ КАПС. Х120
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: S110
52.00лв.
Купи

NUTRICOST L-SERINE / Л-СЕРИН 500МГ КАПС. Х120

Л-Серин 500 mg на капсули е хранителна добавка с естествен произход и регулиращ ефект върху цялата нервна система. Според научните изследвания тя разполага и с благоприятно въздействие върху мускулатурата и костите. Продуктът спомага за поддържането на оптимално психическо здраве, като освен това доказано води до по-добро настроение, по-качествен сън и по-високи когнитивни способности. Може да се приема от вегани.

Кога се препоръчва да се приема?

 • За повишаване на мозъчния капацитет;

 • В случай на умствена умора и/или силен емоционален стрес;
 • При подготовка за изпити, както и при заемане на длъжност, касаеща главно интелектуална дейност;
 • За облекчаване на синдрома „мозъчна мъгла“ след тежко боледуване или прием на сериозни лекарства;
 • За обща подкрепа на мозъка и периферната нервна система;
 • С превантивна цел срещу определен кръг от невродегенеративни заболявания като Алцхаймер и деменци;
 • При нужда от подсилване на паметта, фокуса и концентрацията, включително и в напреднала възраст;
 • В случай на различен тип болка – включително с неясен произход или хронична – както и за облекчаване симптомите на фибромиалгия и мигрена;
 • В помощ на общата терапия при широк кръг от психически смущения като депресия, невроза, безпокойство, тревожност, панически разстройства, посттравматичен стрес и други;
 • За контрол на диабетни състояния и метаболитни нарушения, тъй като веществото увеличава инсулиновата секреция и подкрепя панкреатичните функции;
 • В помощ на имунната система и за по-ефективно и навременно производство на антитела.

Какво е Л-Серин?

 Л-Серин е една от естествено секретиращите се в човешкото тяло аминокиселини. Нейната основна роля за човешкия организъм е да подпомага протеиновия синтез, както и да спомага за нормалното функциониране на ДНК и образуването на клетъчни мембрани. Тази аминокиселина има водещо значение за доброто състояние и активност на невротрансмитерите, но също така спомага за оптималната работа на мозъка. Същевременно, съединението Л-Серин е градивен елемент на важни за тялото липиди, включително тези, които са отговорни за активната регенерация на клетките в периферната нервна система. Последно, но не по важност тази аминокиселина участва в производството и на други не по-малко значими за човешкия организъм аминокиселини – например, триптофан, Л-цистин и глицин.

Как действа Л-Серин върху човешкото здраве и вътрешните биохимични процеси?

Л-Серин е важен стимулатор за човешката неврогенеза. Аминокиселината изпълнява ролята и на невропротектор, като едновременно с това заема ключова роля в редица молякулярни механизми в мозъчната кора. По този начин Л-Серинът подобрява умствения капацитет и предпазва от невродегенеративни заболявания.

Л-Серинът спомага за справянето със стреса, болката и някои депресивни състояния, тъй като увеличава количеството триптофан в тялото. Едновременно с това, в няколко научни изследвания се показва, че при повечето пациенти с фибромиалгия аминокиселината е в критично ниски нива и със засилването на симптомите на заболяването те спадат още повече.

Други проучвания споделят, че Л-Серинът може да подобри нормалното усвояване на глюкоза и да повиши функциите на митохондриите, с което не само че поддържа оптималния човешки метаболизъм, но и подпомага терапията при диабет.

Последно, но не по важност, Л-Серинът е потенциален ускорител за естественото производство на имуноглобулини в тялото. С това свое качество аминокиселината се превръща в отличен стимулатор за имунната система, включително и при дефицит или след тежко боледуване.

Л-Серин 500 mg на капсули е първокласен натурален продукт от Nutricost. Не съдържа ГМО, глутен или каквито и да е вредни съставки.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Л-Серин500 mg500 mg

Хипромелозна капсула, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат (от растителен източник), силициев диоксид.

Не съдържа: Глутен, ГМО. Подходящо за вегетарианци.

Хранителна добавка, 120 капсули.  

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на нервната система.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.