ПРОДУКТИ
Кошница

NUTRICOST MUCUNA PRURIENS / МУКУНА КАПС. Х120

NUTRICOST MUCUNA PRURIENS / МУКУНА КАПС. Х120
NUTRICOST MUCUNA PRURIENS / МУКУНА КАПС. Х120
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: S145
52.00лв.
Купи

NUTRICOST MUCUNA PRURIENS / МУКУНА КАПС. Х120

Мукуна пруриенс (екстракт от кадифен боб 400 mg) на капсули е висококачествен продукт за укрепване на централната и периферната нервна система. Активният фитоагент има особено благоприятно въздействие върху човешката устойчивост при стрес, както и в общата терапия срещу редица психически смущения като тревожност и безпокойство. Има отлично хормонорегулиращо действие. Може да се използва от вегани.

Какви предимства има?

 • Понижава нивата на кортизол – хормона на стреса;

 • Подобрява нервопроводимостта;
 • Подсилва мозъчната активност;
 • Намалява усещането за страх, паника, безпокойство и тревога;
 • Редуцира значителна част от характерните за депресия симптоми;
 • Работи като натурален афродизиак за мъже и жени;
 • Може да увеличи и плодовитостта;
 • Повишава общия физически и умствен тонус;
 • Увеличава секрецията на допамин и серотонин – хормоните на щастието;
 • Спомага за по-бързото изграждане на чиста мускулна маса;
 • Намалява времето за възстановяване след изтощение, умора, боледуване или тренировка;
 • Намалява риска от невродегенеративни заболявания като Алцхаймер и Паркинсон;
 • Повишава когнитивните способности;
 • Съдейства за нормалния метаболизъм на протеини и въглехидрати;
 • Инхибира активността и растежа на следните бактериални щамове: Xanthomonas compestris, Agrobacterium rhizogenes, Pseudomona aeruginosa, Alternaria solani, colletotricum capsici, Rhizoctonia solani, Penicillium expansium, Fusarium oxysporum, Ustilago maydis и Curvalaria lunata.

Какво е Мукуна пруриенс?

Мукуна пруриенс или само мукуна е лечебно растение, което се използва от векове наред в народната медицина. Отскоро научните изследователи задълбочиха своите проучвания върху ефективността на неговите екстракти по отношение на множество симптоми, засягащи дейността на редица човешки органи, а също така и във връзка с антибактериалната му активност при гъбични, вирусни или други причиняващи инфекция щамове.

Мукуна е характерно за тропиците растение. По-конкретно то е от Семейство Бобови. Ето защо често се среща и под името кадифен боб. В някои древни народи билката се нарича и дяволски боб, защото знахарите са пушили неговите листа и са изпадали в транс (вероятно от предозиране с активните вещества), за да извършват своите обреди и ритуали. В днешни дни учените са на мнение, че хранителните добавки с мукуна практически са безвредни, защото в тях се използват екстракти с определена концентрация, която не може да причини тежки странични ефекти.

Как работи екстрактът от мукуна?

Благоприятното въздействие на екстракт от кадифен боб се дължи на огромния му запас от полезни вещества. Изследователите откриват в мукуна следните важни за човешкото тяло съединения – алкалоиди, антиоксиданти, фибри, гликозиди, фенолът Л-Допа, витамин В3, инозитол, коензим Q10, желязо, магнезий, 5-HTP и други хормоноподобни вещества с директно въздействие върху нервната система, настроението и психическото ни здраве.

Трябва да се отбележи, че освен върху мозъка, периферната нервна система и хормоните, мукуна влияе пряко върху нормалните функции на мускулатурата и стомашно-чревния тракт. Особено силни са и противовъзпалителните функции на билката. Тя има регулиращи свойства и по отношение на метаболизма, поради което често се препоръчва в терапията при даибет. Благодарение на стимулиращия си ефект върху естествената секреция на глутатион в човешкото тяло кадифен боб намалява и увреждането на клетките в следствие на оксидиране.

Мукуна пруриенс (Кадифен боб) 400 mg на капсули е органичен веган продукт от селекцията с натурални хранителни добавки за обща подкрепа на психичното, сексуалното и физическото здраве на компанията Nutricost.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Мукуна екстракт
  /Mucuna Pruriens/ (семена) (мин. 40%  L-Допа)
400 mg800 mg

Оризово брашно, хипромелозна капсула.

Не съдържа: Глутен, ГМО. Подходящо за вегетарианци.

Хранителна добавка, 120 капсули.  

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното състояние на нервната система.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.