ПРОДУКТИ
Кошница

NUTRICOST POLICOSANOL / ПОЛИКОСАНОЛ 40МГ КАПС. Х120

NUTRICOST POLICOSANOL / ПОЛИКОСАНОЛ 40МГ КАПС. Х120
NUTRICOST POLICOSANOL / ПОЛИКОСАНОЛ 40МГ КАПС. Х120
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: S168
68.00лв.
Купи

NUTRICOST POLICOSANOL / ПОЛИКОСАНОЛ 40МГ КАПС. Х120

Поликосанол, извлечен от захарна тръстика в концентрация от 40 mg подпомага редуцирането на нивата на лошия холестерол и триглицеридите в кръвта по естествен и напълно безвреден начин. Благодарение на това си действие продуктът спомага оптималната профилактика на сърдечно-съдовата система и предотвратява риска от редица хронични заболявания, включително атеросклероза, диабет, варикоза, тромбоза и други. Не съдържа ГМО, химикали, изкуствени подсладители или оцветители. Може да се използва от вегани.

Кога се приема?

 • Високи нива на лош холестерол;

 • Ниски нива на добрия холестерол;
 • Повишени стойности на триглицеридите в кръвта;
 • Проблеми с артериите, капилярите и вените в следствие на натрупване на плаки;
 • При риск от тромбоза;
 • Склонност към развитие на атеросклероза;
 • Наднормено тегло;
 • Опасност от инфаркт или инсулт, както и в подкрепа на по-бързото възстановяване след прекаран такъв;
 • В случай на необходимост от общо укрепване на сърдечно-съдовото здраве;
 • Нарушено кръвообращение от и към крайниците;
 • Силно сгъстяване на кръвта.

Какво представлява веществото Поликосанол?

Поликосанол е растителен екстракт с терапевтични свойства. Той представлява революционно откритие на кубински учени, изследвали потенциалните ползи от различни химикали в строежа на захарната тръстика. Трябва да отбележим, че освен в нея, поликосанол присъства и в други представители на световната флора. Известни количества от съединението може да се намерят и в пшеницата.

Поликосанолът са дълговерижни алкохоли, които влияят пряко върху определенин биохимични процеси в тялото. По-конкретно, неговите откриватели – кубинските изследователи – установяват, че той е способен да блокира синтеза на холестерол в черния дроб, редуцира така наречения лепкав ефект на кръвните клетки или свръхпроизводството на тромбоцити, а също така и по естествен път да понижи артериалното кръвно налягане. Паралелно с това холестеролът указва пряко правопропорционално влияние и върху нивата на добрия холестерол. По-конкретно, растителният екстракт ускорява и подобрява естествената абсорбация на липротеините с ниска плътност, които оформят  HDL (добрия холестерол).

През последните години учените установяват, че приемът на поликосанол значително намалява натрупването на плаки в кръвта. Това става ясно, след провеждането на експериментално лечение с екстракта на пациенти с нарушено кръвообращение. В действителност, редовният прием на поликосанол подобрява притока на кръв от и към крайниците и мозъка, а с това значително увеличава тонуса, помага за постигането на по-добри спортни резултати и дори може да намали риска от еректилна дисфункция при определени сърдечно-съдови хронични заболявания.

Поликосанол (Екстракт от захарна тръстика) 40 mg на капсули е хранителна добавка с изцяло натурален произход и безвреден състав. Тя може да послужи както за профилактика на сърдечно-съдовото здраве, така и в помощ на лечението при висок холестерол и повишени стойности на триглицеридите. Продуктът е част от асортимента на американската компания за хранителни добавки Nutricost.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Поликосанол

  (от захарна тръстика)

40 mg40 mg

Оризово брашно, хипромелозна капсула.

Не съдържа: Глутен, ГМО. Подходящо за вегетарианци.

Хранителна добавка, 120 капсули.  

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за поддържане нормални нива на холестерола в организма.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.