ПРОДУКТИ
Кошница

NUTRICOST SHIITAKE MUSHROOM / ШИЙТАКЕ (ОРГАНИК) КАПС. Х180

NUTRICOST SHIITAKE MUSHROOM / ШИЙТАКЕ (ОРГАНИК) КАПС. Х180
NUTRICOST SHIITAKE MUSHROOM / ШИЙТАКЕ (ОРГАНИК) КАПС. Х180
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: S190
65.00лв.
Купи

NUTRICOST SHIITAKE MUSHROOM / ШИЙТАКЕ (ОРГАНИК) КАПС. Х180

Гъбата шийтаке е наричана „императорска гъба“ заради ползите, които оказва върху човешкия организъм. Смятана е за ценен източник на протеини, минерали, микро и макро елементи

Гъбата проявява мощни имуностимулиращи, противовирусни, антиоксидантни и антибактериални свойства. Стимулира дейността на имунната система и защитава сърдечно-съдовата. Гъбата шийтаке се използва от години в терапията на онкологични проблеми.

Ефекти от приема на шийтаке

  • Подкрепя сърдечната дейност – Мощното действие на компонентите в състава на гъбата подпомагат дейността на сърцето и поддържат общото здравословно състояние на организма. Шийтаке е известна със своите хипохолестеролизиращи способности, играещи важна роля в превенцията на сърдечно-съдови заболявания. Тя е изключително богата на еритаденин, стероли и бета-глюкани. Те редуцират нивата на „лошия“ холестерол в кръвта, поддържайки липидния профил в норма. Съединението еритаденин контролира нивата на глюкозата в кръвта, като по този начин регулира кръвното налягане и предотвратява появата на хипертония.

  • Повишава имунитета – Гъбата шийтаке проявява мощни противовирусни, имуностимулиращи, антимикробни и антиоксидантни свойства. Тя подсилва имунната система, намалявайки алергичните реакции и възпалителните процеси, развиващи се в организма. Действието ѝ се дължи основно на полизахарида лентинан, който активира Т-лимфоцитите и подпомага тяхната дейност. От своя страна, бета-глюканите стимулират работата на макрофагите, които „поглъщат“ и атакуват чужди субстанции, попаднали в организма. Гъбата засилва производството на интерферони, които също унищожават вирусите.
  • Съпътстваща терапия при онкологични проблеми – Много проучвания сочат, че консумацията на шийтаке може да повлияе на редица онкологични заболявания. Това нейно действие се дължи главно на съдържанието на лентинан, който е мощен полизахарид, проявяващ антиканцерогенна активност и подсилващ имунната защита. Той активира действието на лимфоцитите, които от своя страна осигуряват имунна памет на организма. Разгражда туморните тъкани, но не разрушава здравите. Освен това употребата на гъбата има способността да неутрализира негативните последици от химиотерапията, подобрявайки качеството на живот.
  • Тонизира организма и редуцира наднорменото тегло – Гъбата е ценен източник на витамини, минерали, аминокиселини, както и на микро и макроелементи. Те подпомагат функцията на черния дроб, облекчават работата на надбъбречните жлези, регулират хормоните и съдействат за редуциране на телесното тегло, потискайки апетита. Смята се, че бета-глюканът предизвиква чувство за ситост, намалявайки количеството на приетата храна.

Описание и основни свойства на шийтаке

Шийтаке (Lentinula edodes) е гъба, принадлежаща към род Лентинула (Lentinula). Тя води началото си от Източна Азия, но в днешни дни е разпространена по целия свят. Расте върху повърхността на редица широколистни дървета. Височината ѝ е около 15-20 сантиметра. Притежава светлокафява, чадъроподобна шапчица, която е леко изпъкнала и напукана. Ламелите на гъбата са в бял цвят, гъсто разположени един до друг. Пънчето е дебело и с голям пръстен.

Гъбата предизвиква огромен интерес, благодарение на мощния си състав, включващ полизахариди, протеини, витамини и химични съединения. Най-добре изученият полизахарид е лентинан, за който се твърди, че проявява противотуморно действие. В гъбата се съдържат и множество аминокиселини и витамини, най-вече от група В, като рибофлавин, ниацин и пиридоксин. Те подкрепят сърдечната дейност и подсилват имунната система, действайки имуностимулиращо и противовирусно. В химичния състав на гъбата, влизат елементите калий, калций, магнезий, натрий и желязо, които тонизират организма и оптимизират дейността на органите. Освен тях гъбите шийтаке съдържат и съединението еритаденин, което контролира кръвната захар и регулира кръвното налягане.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Шийтаке
/Lentitula edodes/, (плодно тяло)  
500 mg1000 mg

Пулуланова капсула, магнезиев стеарат (от растителен източник), чисто маслиново масло.

Не съдържа: Глутен, ГМО и соя. Подходящо за вегетарианци.

Хранителна добавка, 180 капсули

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалната функция на имунната система.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно с 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.