ПРОДУКТИ
Кошница

NUTRICOST SODIUM CHLORIDE / НАТРИЕВ ХЛОРИД ТАБЛ. Х240

NUTRICOST SODIUM CHLORIDE / НАТРИЕВ ХЛОРИД ТАБЛ. Х240
Не е в наличност
NUTRICOST SODIUM CHLORIDE / НАТРИЕВ ХЛОРИД ТАБЛ. Х240
  • Наличност: Не е в наличност
  • Код на продукта: S192
53.00лв.
Купи

NUTRICOST SODIUM CHLORIDE / НАТРИЕВ ХЛОРИД ТАБЛ. Х240

Натриевият хлорид е съединение на натрий, свързан с хлорид. Ежедневната му употреба е от важно значение за правилното функциониране на голяма част от системите в човешкото тяло

Подпомага преноса и усвояването на хранителни вещества. Също така контролира кръвното налягане, което оказва пряко влияние върху работата на сърдечния мускул. Регулира течностите в тялото, предотвратявайки задържането на вода.

Ефекти от приема на натриев хлорид

  • Подпомага усвояването и транспортирането на хранителни вещества – Натриевият хлорид играе важна роля в тънките черва. Натрият съдейства за абсорбирането на вещества като захари и аминокиселини, докато хлоридът участва активно в храносмилането като основен компонент на стомашния сок. Освен това натрият е в основата на калиево-натриевата помпа (биологична структура, намираща се по повърхността на клетъчните мембрани), чрез която се осъществява активното транспортиране на хранителни вещества.

  • Регулира телесните течности – Натрият е необходим за изпомпване на течности в телесните клетки. Той улеснява движението им през клетъчните мембрани. В комбинация с хлорида предотвратяват както загубата на вода, така и натрупването на излишна такава. Контролирайки телесните течности, значително намаляват шанса за слънчев удар (състояние, причинено от загубата на вода и сол от човешкото тяло).

  • Насърчава функцията на мускулатурата – Възстановявайки електролитния баланс в тялото и хидратирайки организма, натриевият хлорид успешно се справя с мускулните крампи и умората в крайниците, като им помага да се свиват и отпускат.

  • Подкрепя работата на сърдечно-съдовата система – Приемано в оптимални количества всеки ден, съединението играе важна роля в поддържането на артериалното налягане. Натриевият хлорид регулира количеството кръв в тялото, указвайки пряко влияние върху еластичността на кръвоносните съдове, както и върху работата на сърцето. Множество проучвания сочат, че балансираният прием на натрий води до предотвратяване появата на хипертония и хипотония и значително редуцира риска от сърдечно-съдови инциденти.

  • Подобрява състоянието на кожата – Натрият подпомага хидратацията на кожата, предотвратявайки ранни признаци на стареене. Също така минералът е способен да блокира растежа на различни патогени, предотвратявайки сухотата на кожата и скалпа. В допълнение натрият облекчава кожната реакция при ухапване от насекоми.

Описание и основни свойства на натриевия хлорид

Натриевият хлорид (NaCl), познат още като готварска сол, е неорганично съединение, образувано при свързването на натрий (Na) с хлорид (Cl). Използва се като подобрител на вкуса и като естествен консервант от векове наред. Съединението съдържа около 40% натрий и 60% хлорид. Именно натриевият хлорид доставя основното количество натрий, необходимо на човек.

Натрий

Натрият е жизненоважен за организма електролит. Представлява мек, сребристосив алкален метал, характеризиращ се с висока реактивност. Тъй като е един от най-активните метали, той не се среща в природата в свободно състояние. В човешкото тяло се явява макроелемент, участващ в множество жизненоважни процеси.

Натрият оптимизира предаването на нервни импулси, подкрепя мускулната функция, участва в киселинния и електролитния баланс в тялото и регулира кръвното налягане. Също така играе роля при транспортирането на вещества през клетъчните мембрани и насърчава активирането на някои ензими. В допълнение натрият участва активно в извеждането на излишния въглероден диоксид от тялото.

Хлорид

Хлоридът е един от основните минерали в човешкото тяло, участващ в много жизненоважни функции. Намира се естествено в различни храни, но по-голямата част се набавя именно от натриевия хлорид.

Заедно с натрия, хлоридът създава специфични канали в клетъчните мембрани, които са ключови за контролиране на количеството вода и хранителни вещества, навлизащи в клетките. Участва в състава на стомашния сок, с което помага за храносмилането. Подкрепя работата на мускулите и сърцето, оптимизирайки предаването на нервни импулси.

Съставки:В 1 табл.:Дн. доза:
Хлорид (натриев хлорид) 610 mg610 mg
Натрий (натриев хлорид)      390 mg390 mg

Микрокристална целулоза, декстрин, натриев нишестен гликолат, повидон, магнезиев стеарат (от растителен източник), силициев диоксид, обвивка на таблетката (поливинилов алкохол, титанов оксид, хипромелоза, талк, полиетилен гликол,).

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Хранителна добавка, 240 таблетки

Дозировка и приложение

Приложение: Спомага за поддържане на електролитния баланс в организма.

Забележка: при бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 таблетка дневно с 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.