ПРОДУКТИ
Кошница

NUTRICOST SODIUM CITRATE POWDER / НАТРИЕВ ЦИТРАТ 454ГР ПРАХ

NUTRICOST SODIUM CITRATE POWDER / НАТРИЕВ ЦИТРАТ 454ГР ПРАХ
NUTRICOST SODIUM CITRATE POWDER / НАТРИЕВ ЦИТРАТ 454ГР ПРАХ
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: S193
58.00лв.
Купи

NUTRICOST SODIUM CITRATE POWDER / НАТРИЕВ ЦИТРАТ 454ГР ПРАХ

Натриевият цитрат може да се използва като естествен подобрител на вкуса на различни храни, както и за тяхното консервиране и удължаване срока им на годност

Може да се добави като емулгатор към сирене и млечни продукти, съчетава се добре и със сосове и дипове. Sodium Citrate Powder на Nutricost е напълно безвреден, не съдържа ГМО и може да се консумира от вегани и вегетарианци.

Свойства на натриевия цитрат:

  • Използва се за консервант и удължаване на срока на годност на храните;

  • Подсилва вкуса на определени напитки, особено газираните, които имитират вкуса на цитрусови пловодве;

  • Добавя се в енергийните напитки;

  • Натриевият цитрат се добавя също и в кисело мляко, мармалад, суфле, бонбони, желе, топено сирене – за регулиране на киселинността;

  • Натриевият цитрат може да се използва и като подправка за ястия;

  • Натриевият цитрат се използва за стерилизация и пастьоризация на мляко, производство на ферментирали млечни продукти, консерви на млечна основа, сухо мляко, млечни продукти за деца и други продукти, чието производство включва продължителна топлинна обработка на мляко;

  • Използва се за съхраняване на протеинови препарати и като усилвател на действието на аскорбиновата киселина;

  • Лесно разтворим във вода.

Натриевият цитрат е хранителна добавка с код Е331, натриева сол на лимонената киселина със специфичен солено-кисел вкус. Други често срещани наименования за натриев цитрат са натриев цитрат – монозаместен, дизаместен или тризаместен. Натриевият цитрат представлява бял кристален прах. Силно разтворим е във вода и слабо разтворим в спирт. Химическата формула на натриевия цитрат е Na3C6H5O7. Натриевият цитрат се получава чрез неутрализиране на лимонената киселина със сода каустик или друго вещество, източник на натрий. Е331 е официално разрешена за използване хранителна добавка в страните членки на Европейския Съюз и още много други държави, като успешно се използва и в медицината.

Съставки:В 1 м.л./ 2.4 g:Дн. доза:

Натриев цитрат 

540 mg540 mg

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Хранителна добавка, 100 капсули.  

Дозировка и приложение

Приложение: Подходящ е като естествен подобрител на вкуса на храните, както и за консервиране на храни. Може да се използва и към различни сосове.

Забележка: при бременност, кърмене или прием на лекарства се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 мерителна лъжичка (2,4 g) дневно, разтворена в 300 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.