ПРОДУКТИ
Кошница

NUTRICOST VITAMIN K2 / ВИТАМИН К2 100µg СОФТГЕЛ КАПС. X240

NUTRICOST VITAMIN K2 / ВИТАМИН К2 100µg СОФТГЕЛ КАПС. X240
NUTRICOST VITAMIN K2 / ВИТАМИН К2 100µg СОФТГЕЛ КАПС. X240
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: S213
72.30лв.
Купи

NUTRICOST VITAMIN K2 / ВИТАМИН К2 100µg СОФТГЕЛ КАПС. X240

Витамин К2 на Nutricost е хранителна добавка, която осигурява оптималната дневна доза от този ценен витамин, в най-пълноценно усвоимaтa му и с висока бионаличност формa – MK-7.

Витамин К2 е важен за правилното съсирване на кръвта, нормалната костна плътност и здравето на сърцето. Подпомага правилното функциониране на кръвоносните съдове, като ги поддържа еластични и устойчиви на разкъсвания.

Ползи от приема на Vitamin K2 на Nutricost

  • Помага при съсирването на кръвта – важен за синтеза на специфични протеини, които участват в коагулацията на кръвта, което предотвратява вътрешно и външно кървене;

  • Поддържа нормалната функция на сърцето и осигурява защита срещу сърдечно-съдови заболявания - активира протеин, наречен Matrix Gla-протеин, който е отговорен за отстраняването на калция от стените на кръвоносните съдове. Това е важно за здравето на сърцето, тъй като калцификацията на кръвоносните съдове е рисков фактор за сърдечни заболявания;
  • Подобрява здравето на костите и намалява риска от остеопороза - активира калций-свързващите протеини - остеокалцин и GLA, които помагат за изграждането на костите и поддържането на тяхната здравина;
  • Подпомага оралното здраве, грижи се за благосъстоянието на зъбите - един от основните протеини, които регулират оралното здраве, е остеокалцинът, който също играе важна роля в костния метаболизъм и активирането на витамин К2. Остеокалцинът активира механизма на растеж и производство на дентин, който е слоят от калцирана тъкан, разположен под зъбния емайл;
  • Повишава имунитета – редуцира вероятността от развитие на имунни заболявания, заболявания, свързани със стреса или преждевременно стареене.

Какво представлява витамин К2?

Витамин К е открит за първи път през 1929 г. и се счита за основен компонент в процеса на кръвосъсирването в организма. За първи път се споменава в немско научно списание като "Koagulationvitamin", откъдето е и произходът на името му.

Витамин К е мастноразтворим витамин, който се състои от множество подобни структурирани съединения. Естествено, витамин К се среща като два витамери, а именно витамин К1 (филохинон) и витамин К2 (менахинони; МК). В зависимост от дължината на тяхната странична верига, подтиповете K2 варират от MK-4 до MK-13.

MK-4 и MK-7 са често срещаните и по-добре проучени подтипове на K2, открити в храната. Докато MK-4 се намира в месото и яйцата, MK-7 и другите подтипове с по-дълга верига, се намират във ферментиралата храна. MK-7 се абсорбира по-добре в организма и остава по-дълго в кръвообращението.

Може ли витамин К2 да бъде ключът към вашето дългосрочно здраве?

Получаването на достатъчно витамин К2 е абсолютно необходимо за жизненото здраве.

Той спомага за гладкото протичане на много от най-важните процеси в организма, включително съсирването на кръвта, здравето на костите, здравето на сърцето и имунитета.

Витамин К2 допринася за здравето на кожата и костния метаболизъм, насърчава правилната мозъчна функция и предотвратява заболявания, свързани със сърцето.

Една от най-важните функции на витамин К2 е да регулира отлагането на калциеви йони. С други думи, той насърчава минерализацията на костите и предотвратява калцификацията в стените на кръвоносните съдове и бъбреците.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Витамин К2 (менахинон-7)100 µg100 µg

Масло от слънчогледови семена, софтгел капсула (желатин, глицерин, карамел за цвят, пречистена вода).

Хранителна добавка, 240 софтгел капсули.  

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за поддържане на нормалното състояние на костите и кръвоносната система.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 софтгел капсула дневно, с поне 350 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.