ПРОДУКТИ
Кошница

OLYNTH HYDRA ОЛИНТ СПРЕЙ ХИДРА 0.1% 10МЛ

ОЛИНТ СПРЕЙ ХИДРА  0.1% 10МЛ
OLYNTH HYDRA ОЛИНТ СПРЕЙ ХИДРА 0.1% 10МЛ
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: K3
11.15лв.
Купи

ОЛИНТ СПРЕЙ ХИДРА  0.1% 10МЛ

СЪСТАВ: 0,1% спрей за нос, разтвор
ксилометазолинов хидрохлорид (xylometazoline hydrochloride)
другите съставки са: натриев хиалуронат, сорбитол (E420), глицерол (E422), натриев дихидрогенфосфат дихидрат, динатриев фосфат дихидрат, натриев хлорид, вода за инжекции.

ПОКАЗАНИЯ: Olynth Hydra 0,1% спрей за нос принадлежи към група лекарства, наречени симпатикомиметици. Той има съдосвиващ ефект и с това намалява отока на лигавицата и води до подобрено оттичане на секрета. Симптоматично облекчение на назална конгестия и подуване, свързани с инфекции на горните дихателни пътища или с ринит с различна етиология, като напр. алергичен ринит, вазомоторен ринит или ринит, свързан с инфекции на горните дихателни пътища. Показан за улеснение на отделянето на секрецията в случаи на синузит и конгестия на евстахиевата тръба в комбинация с простуда. Подходящ за подготвяне на пациенти за диагностични манипулации в назалните проходи. Лекарственият продукт Олинт Хидра 0,1% спрей за нос съдържа освен другите помощни вещества и хиалуронова киселина (под формата на натриев хиалуронат), която предпазва и овлажнява лигавицата на носа.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Ако не е предписано друго, за възрастни и деца над 6 години се прилага при нужда по 1 впръскване на Олинт Хидра 0,1% спрей за нос във всяка ноздра до 3 пъти дневно. Дозировката зависи от индивидуалната чувствителност на пациента и от клиничния ефект. Олинт Хидра 0,1% спрей за нос не трябва да се прилага повече от 7 дни, освен ако не е предписано друго от лекар.