ПРОДУКТИ
Кошница

QUIKO ERA - безконтактен термометър

QUIKO ERA - безконтактен термометър
QUIKO ERA - безконтактен термометър
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 1276
100.90лв.
Купи

Quiko  Era е инфрачервен термометър, който измерва повърхностната телесна температура или на други обекти като прожектира резултата върху тялото или обекта.

Quiko засича инфрачервеното лъчение, излъчвано от човешкото тяло. Най-добре е Quiko да бъде използван на челото, тъй като темпоралната артерия пресича челото и е в пряк контакт с мозъка. Това означава че челото е първата част от тялото, променяща температурата си при състояние на треска или преминаването му.

При всяко измерване на температурата Quiko прави поредица от 125 отчитания за една десета от секундата и обработва тази информация, отчитайки стайната температура, за да покаже точната телесна температура, чрез прожекция върху обекта.

Поради отделянето на топлина от непокритите части на тялото, действителната температура на челото обикновено е по-ниска от тази в покритите зони. Следователно, когато бутонът бъде натиснат, софтуерът на Quiko автоматично прилага корекционен фактор и по този начин получената стойност е сравнима с тази, от други по-обичайни начини за измерване на температурата - под мишницата, орално, ректално или други.

Освен при хората, може да се използва и за различни обекти. С него може да се измерва температурата на предмети, течности, стайната температура. Предлага се в безопасна защитна кутия, която улеснява пренасянето му.

 

Начин на употреба:

Показва температурната стойност върху челото. Просто го насочете и натиснете бутон “лице” и измерването на телесната температура е готово. Насочващите светлини ще ви покажат правилното разстояние за отчитане на температурата. 

За да получите точни резултати се препоръчва преди употреба да се уверите, че термометърът и човекът, чиято температура ще бъде измерена, са били в едно и също помещение няколко минути.

 

Комплектът включва:

  • Инфраред безконтактен термометър
  • Защитна кутия
  • Инструкция за употреба