Разширени вени и хемороиди

Производители

Последни статии

ВЕНОГЕЛ ГЕЛ 100 мл. Преглед отблизо

ВЕНОГЕЛ ГЕЛ 100 мл.

7,26 лв

90

Продуктът вече не е наличен

При умора, тежест, разширени капиляри и вени, оток, болка в краката вие имате нужда от ВЕНОГЕЛ.


Красивите крака, силни и с еластична кожа, са показател за здраве. За съжаление краката не са защитени от различни проблеми свързани с поява на редица симптоми като: усещане за тежест, парене и умора след по-дълго ходене, оттичане на прасците и глезените, спазми на мускулите и поява на звездовидни разширени капиляри, а по-късно и на по-големи разширени вени, които прозират под кожата, образуване на целулит. Основна причина за появата на разширени вени и "портокалова кожа" е затрудненото кръвоснабдяване, нарушената циркулация на кръвта и лимфата в долните крайници.
Има поне 4 начина, които са приятни и полезни за здравето на краката ни и те са:

1. Повече движение, физически упражнения за краката, продължителни разходки сред природата.
2. Контрастните процедури свързани с редуване на топъл и студен душ на долните крайници
3. Масаж на тялото и на краката
4. Ползване на Веногел за ежедневна профилактика и поддържане на структурата и функциите на кожата на краката.

Показания:

Веногел съдържа специални натурални съставки с противовъзпалително действие и изразена комплексна биологична активност срещу симптоми на хронична венозна недостатъчност.

Състав:

100 г гел съдържа като активни съставки:

Екстракт от семената на Конски кестен /2,5 г/ богат на есцин. Научната литература изобилства с данни от експерименталното и клинично изследване на конския кестен и на изолирани от него биологично активни вещества /тритерпеновия сапонин есцин, тлъсти масла, катехинови танини, скорбяла, протеини/.
Фармакологични изследвания с есцин показват, че при локалното му прилагане той твърде бързо прониква в околните участъци на кожата и в мускулатурата под мястото на прилагане. Оказва капиляроуплътняващо действие, тонизира венозните стени, проявява силен противовъзпалителен ефект.
При лечение на тромбофлебити и екстракт или тинктура от семена на конския кестен отока и болката на мястото на венозното възпаление намаляват, тромботичните маси се размекват и постепенно изчезват, ускорява се процеса на заздравяване на варикозни язви на подбедрицата до постепенното им изчезване.

Екстракт от прополис /0,5 г/ с високо съдържание на флавоноиди.

Прополисът е смолисто вещество, продукт от жизнената дейност на медоносните пчели. Уникален по състав и действие, прополисът има широк диапазон на приложение като профилактично и лечебно средство. Съдържа над 156 вида биологично активни съставки и е наричан "природен антибиотик без странични ефекти". Високото съдържание на биофлавоноиди в екстракта определят неговото антибактериално и противогъбично действие, противовъзпалителен и анестезиращ ефект. Приложен локално заздравява и регенерира увредена кожа и лигавица.

Екстракт от цветовете на невен

Цветовете съдържат до 3% каротиноиди. Екстрактът от невен е широко използван продукт в козметиката с изключително добро регенеративно действие върху кожата. Използва се външно за лечение на рани, екземи, акне и други.

Действие:

Веногел се нанася 2-3 пъти дневно чрез втриване в кожата с леки масажни движения. Самият масаж активира кръвообращението, раздвижва лимфата и тонизира мускулатурата на краката. Допълнително Веногел оказва своето благоприятно въздействие като хидратира, омекотява и подобрява еластичността на кожата и естествената й бариерна функция. Укрепва повърхностните капиляри и подобрява тонуса на стените на разширените вени. Заздравява кожата и я предпазва от бактериални инфекции. Охлажда и успокоява "уморените крака".

ПРЕПОРЪЧВАМЕ СЪЩО