ПРОДУКТИ
Кошница

Refresh and Recharge x 40 софтгел капсули

Refresh and Recharge x 40 софтгел капсули
Refresh and Recharge x 40 софтгел капсули
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8671
69.75лв.
Купи

Refresh and Recharge за зрението и нервната система

Възстановете се от по-стресиращите моменти в живота с Nature's Way Refresh & Recharge – високоефективна хранителна добавка с набор от растителни екстракти, извлечени от шафран и невен.

Refresh & Recharge е ноотропна смес, която помага за подобряване на качеството на съня и намаляване на умората. Известно е, че ноотропите засега са най-голямата и перспективната група от средства за облекчаване на възстановителните процеси и подобряване метаболизма на нервните клетки, като ги предпазват от недостига на кислород.

При продължителна употреба Refresh & Recharge има благотворно влияне за здравето на очите, изложени на вредното въздействия на синята светлина от различни електронни устройства - компютри, мобилни телефони, таблети. Това го прави идеално протективно средство за дългите часове пред екрана.

 

В какви случаи се препоръчва
 

Refresh & Recharge се препоръчва за по-бързо възстановяване при изпълнен със стрес и напрежение делник. Оказва ефективна подкрепа при хора с нарушен биологичен часовник, което може да се дължи на:

Продължително излагане на синята светлина на електронни устройства
Стрес
Напредване на възрастта
Прием на лекарства
Часова разлика
Работа на смени
Нервна превъзбуда преди лягане
Физическо натоварване преди сън

За какво помага

Refresh & Recharge е висококачествен продукт на американската  компания Nature'sWay – глобален лидер в производството на хранителни добавки с над 50-годишен опит. Ефективното му действие е доказано с клинично проучване на съставките affron® (екстракт от шафран) и Lutemax® 2020 (екстракт от цвят на невен).

Помага за:

  • Намаляване на умората, следствие на физическо и психическо натоварване
  • Подобрява функциите на съня – трудно заспиване, накъсана фаза на съня, внезапно и ранно събуждане
  • Поддържа здравето на мозъка и визуалната ефективност
  • Помага за защитата на очите чрез филтриране на синята светлина от цифровите устройства.
  • Подобрява емоционалния статус и настроението

Ефекти за предпазване от синята светлина

За зрението
Комбинацията от двата каротеноида с антиоксидантно действие – лутеин и зеаксантин има доказани ползи за съхраняването на здравето на очната ретина. Освен това синята светлина натоварва и изморява очите, което може да доведе до замъглено зрение, затруднено фокусиране, сухота в очите, главоболие, дори болки в гърба. Специфичната комбинация предпазва фоторецепторите на ретината от уврежданията, които може да предизвика синята светлина. Тези два каротеноида неутрализират оксидативния стрес, който е основен застрашаващ фактор за зрението. 

За съня
Проучванията показват, че прекомерното излагане на синя светлина може да наруши нашия циркаден ритъм (цикълът сън – събуждане), особено ако това се случва вечер, защото тогава синята светлина потиска отделянето на мелатонин, който подготвя организма за заспиване.


Как работи

Refresh & Recharge има висока ефективност благодарение на трите си активни съставки:


Афрон- екстракт от шафран (Crocussativus L.)
Лутеин от Lutemax® 2020 (екстракт от цвят на невен)
Изомери на зеаксантин от Lutemax (екстрат от цвят на невен)
 

 Афрон
Афрон (екстракт от шафран) има доказани ползи за подобряване на съня. При проучване здрави възрастни са получавали или плацебо, или 28 mg. афрон всеки ден в продължение на 4 седмици. В сравнение с групата на плацебо, при тези, приемащи афрон, се наблюдава значително подобрение на Писбъргския индекс за качество на съня (PSQI). Ефектът се състои в подобрено качество на съня и намаляване на дневната дисфункция (проблеми с оставане буден по време на шофиране, хранене и т.н. през деня).

Афрон има функции за:

• Инхибиране на механизма на обратното захващане на допамин, норепинефрин и серотонин. Това води до повишаване на концентрацията на тези невротрансмитери, като по този начин подобрява емоционалния статус и настроението, като намалява усещането за умора.

• Антиоксидантно действие – помага за намаляване на щетите, причинени от прекомерния оксидативен стрес, произведен при нервност или стрес върху централната нервна система.

• Противовъзпалително действие – при стресирана мозъчна тъкан използването на афрон може да намали нивата на биомаркери на увредени клетки и сигнализиращи за стреса молекули.

 

Лутеин
 
Лутеинът е вещество от групата на каротеноидите, натрупващо се в ретината на окото. Притежава свойството да поглъща една част от високоенергийните лъчи в синия спектър на светлината. Силен антиоксидант, който помага за премахване на свободните радикали. Изключително ефикасен за подпомагане на зрението.

 

Зеаксантин
 

Зеаксантин е вещество от групата на каротеноидите. Заедно с лутеина действат синергично. Подпомага антиоксидантното действие и нормалната функция на ретината на очите.


 

Състав:

Съставки:    В 1 капс.:    Дн. доза:
Saffron®
Шафран (Crocus sativus L.) екстракт от стигма
14 mg    28 mg
Лутеин
(Lutemax® 2020 , екстракт от цвят на ацтетски невен)    10 mg    20 mg
Зеаксантин изомери
(Lutemax® 2020 , екстракт от цвят на ацтетски невен)    2 g    4 g
Масло от шафран, модифицирано нишесте, глицерин, пречистена вода, пчелен восък, малтитол, слънчогледов лецитин, миксирани токофероли (за запазване на свежестта), гума гелан, акациева смола, гума гуар, ксантова гума, натриев карбонат.

 

 

Начин на употреба:

(За възрастни) По 1 капсула 2 пъти дневно, за предпочитане по време на хранене.