ПРОДУКТИ
Кошница

Solgar Витамин Б12 1000мкг табл х100

Solgar Витамин Б12 1000мкг табл х100
Solgar Витамин Б12 1000мкг табл х100
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a7818
36.40лв.
Купи

Solgar Витамин Б12

Бързоусвоима форма на Витамин В12, който влияе благоприятно на нервната система и участва във формирането на червените кръвни клетки. Предлага се под формата на подезични таблетки, като всяка от тях набавя 1000 мкг от жизненоважния Витамин В12. Той е от голямо значение за нервната система и е един от главните елементи за формиране на здрави червени кръвни клетки. Витамин В12 заедно с фолиевата киселина (като донор на метилни групи), спомагат за поддържане нивото на хомоцистеин в безопасни граници. С цел, използването на Витамин В12 от организма, е необходимо той първо да бъде превърнат в метилкобаламин под действието на ензима MTRR. При много хора този вътрешен процес на преобразуване е недостатъчен поради различни причини, като например генетични аномалии, свързани с ензима MTRR, както и в случаи на злокачествена анемия и диабет. Продуктът е подходящ за вегетарианци. Не съдържа: захар; сол; скорбяла; мая; пшеница; соя; глутен, млечни продукти; консерванти; изкуствени аромати и овкусители. 

 

Състав в 1 таблетка:

 

  • Витамин В12 (като метилкобаламин)     1000 mkg


Помощни вещества:

пълнител (манитол), противослепващи агенти (стеаринова киселина и магнезиев стеарат от растителен произход), натурален овкусител (череша), целулозна дъвка.

 

Начин на употреба:

1 подезична таблетка дневно, за предпочитане по време на хранене. При бременност и кърмене е необходима консултация с лекар.