ПРОДУКТИ
Кошница

Sports & Health Solutions Витамин В17 Екстракт от кайсиеви ядки капсули х 120

Sports & Health Solutions Витамин В17 Екстракт от кайсиеви ядки капсули х 120
Sports & Health Solutions Витамин В17 Екстракт от кайсиеви ядки капсули х 120
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a10268
54.05лв.
Купи

Витамин В17 Екстракт от кайсиеви ядки капсули х120

Продуктът Vitamin B17 Aprikosenkernextract на немската компания Sports & Health Solutions съдържа първокачествен екстракт от пресовани кайсиеви ядки, който осигурява амигдалин („витамин В17“) и натурален витамин С, извлечен от ацерола. Създаден е при най-прецизни хигиенни стандарти и строг контрол на качеството в собствените производствените бази на Sports & Health Solutions, намиращи се в планинския район Харц, Германия.

Какво е амигдалин („витамин B17“)?

Амигдалинът представлява цианогенен гликозид – природно съединение, което в най-високи количества се съдържа в кайсиевите ядки. Други хранителни източници на естествено срещащ се амигдалин са горчивият бадем, костилките на сливите и черешите, семките на ябълките и крушите.

Френските химици Robiquet и Boutron-Charlard за пръв път изолират амигдалин от ядките на горчивия бадем през 1830 г. 15 години по-късно, съединението вече се използва за лечение в Русия. В САЩ употребата му с лечебни цели започва по-късно – през двадесетте години на миналия век.

Витамин ли е амигдалинът? Не. Тъй като организмът не се нуждае от него за нормалните си функции (въпреки че не може и да го синтезира), не е действителен витамин. Причината, поради която амигдалин и до сега е популярен като „витамин В17“, е че в миналото е бил наричан така от старите изследователи и това му наименование се е запазило до днес.

През 1920 г. д-р Ернст Т. Кребс налага употребата на амигдалин като средство, което успешно може да се включва в терапията на онкологични проблеми. По-късно неговият син – Ернст Т. Кребс младши продължава делото му и през 1952 г. синтезира синтетичен вариант на амигдалина, известен като летрил (laetrile). Летрил е пречистената форма на амигдалин, като laetrile произлиза от термините laevorotatory и mandelonitrile.

Наименованието „витамин B17“ е въведено за летрила от Е. Т. Кребс младши и то остава най-популярно до наши дни.

След прием, амигдалинът се разгражда в организма до няколко съединения – циановодород, бензалдехид и пруназин. Установено е, че циановодородът е основният компонент на амигдалина, отговорен за терапевтичното му действие.

Освен ключовото приложение, с което е най-популярен, амигдалинът ("витамин В17") има и други благоприятни свойства – полезен е при хипертония (високи нива на кръвното налягане), астма и бронхит. Тъй като има добре изразен аналгетичен ефект, се използва още за облекчаване на болката при артрит.

Защо продуктът на Sports & Health Solutions съдържа и ацерола?

Ацерола е малък цъфтящ храст, произхождащ от субтропичните и тропически региони, а неговите плодчета са най-богатият естествен източник на витамин С.

Витамин С е мощен имуностимулатор, който наред с това осигурява защита от оксидативен стрес и поддържа здравето на сърцето и кръвоносните съдове.

Естественият витамин С, включен в продукта на Sports & Health Solutions, осигурява допълнителна антиоксидантна защита и проявява общоукрепващи свойства.

Съставки:                                    (в 2 капс.)       дн. доза       *NRV%
Екстракт от кайсиеви ядки        1000 mg          1000 mg          **
Ацерола на прах                          150 mg            150 mg            **
Осигуряваща
Витамин С                                     37.5 mg           37.5 mg        46.88

Екстракт от кайсиеви ядки 10: 1, ацерола на прах, растителна капсула (хидроксипропил метил целулоза).

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на организма.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.