ПРОДУКТИ
Кошница

SPORTS & HEALTH SOLUTIONS / ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 500МГ КАПС. X60

SPORTS & HEALTH SOLUTIONS / ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 500МГ КАПС. X60
SPORTS & HEALTH SOLUTIONS / ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 500МГ КАПС. X60
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: K228
84.95лв.
Купи

SPORTS & HEALTH SOLUTIONS / ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 500МГ КАПС. X60

За здрави кости и добре поддържана кожа. Подходящ за вегани.

Веганските капсули хиалуронова киселина на Sports & Health е продукт произведен от ферментация на дрожди (Saccharomyces cerevisiae) с помощта на бактерии от типа Streptococcus zooepidemicus. Извлечената хиалуронова киселина се филтрира, чрез което се получава чист продукт без наличието на животински компоненти.

Xиaлypoнoвaтa ĸиceлинa e глиĸoзaминoглиĸaн (GАG), ĸoйтo e ecтecтвeнo cъщecтвyвaщ пoлиcaxapид в чoвeшĸoтo тялo. Tя ce cpeщa в paзлични тъĸaни и тeчнocти, нo нaй-извecтнa e cъc cвoeтo пpиcъcтвиe в ĸoжaтa, cтaвитe и oчитe.

Изолирана е за първи път през 30-те години на XX век от телешко око, а името й произлиза от гръцката дума „хиалос “, която означава „стъклен “. Нейната основна функция е да задържа вода вътре в тъканните клетки, като поддържа кожата хидратирана, свежа и плътна, очите влажни, а ставите – по-добре смазани.

Ползите от хиалуроновата киселина за кожата са свързани с молекулното ѝ тегло и концентрация. Молекулното тегло се отнася до нейната маса или до това колко голяма е молекулата и. Тя се измерва в унифицирани единици за атомна маса - далтони или накратко kDa.

Капсули с хиалуронова киселина на Sports & Health се фокусирани върху специфичен молекулярен размер. Техният молекулярен размер е от 500-700 kDa.

Ползи от използването на капсули с хиалуронова киселина:

· Насърчаване на кожното здраве и борба с признаците на стареене - тъй като е свързана с колагена от една страна, а от друга – с водните молекули, тя придава плътност и по-младежки вид

· Важна роля за здравето на скалпа и косата – намалява накъсването на косъма, подсилва обема и плътността, предотвратява изсушаването на скалпа

· Подобрява подвижността на ставите - пoмaгa зa cмaзвaнeтo нa cтaвитe и пoдoбpявa гъвĸaвocттa и пoдвижнocттa им. Xиaлypoнoвaтa ĸиceлинa ce изпoлзвa и в лeчeниeтo нa paзлични cтaвни зaбoлявaния, ĸaтo apтpит

· Ускоряване на заздравяването на рани - може да помогне за ускоряване на процеса на заздравяване на рани и изгаряния, като възстановява защитната бариера и стимулира епителизацията

· Предпазва роговицата от изсушаване - спомага за по-добра хидратация на предния очен сегмент и намалява времето за разкъсване на слъзния филм. По този начин се облекчават състояния, свързани със сухота в очите, усещане за чуждо тяло, зачервяване, парене и др.

· Стимулира колагеновата продукция - хиaлypoнoвaтa ĸиceлинa cтимyлиpa пpoизвoдcтвoтo нa ĸoлaгeн, ĸoйтo e ĸлючoв ĸoмпoнeнт зa cтpyĸтypaтa и eлacтичнocттa нa ĸoжaтa и тъĸaнитe. Πoвишeнoтo нивo нa ĸoлaгeн cпoмaгa зa бъpзoтo зaздpaвявaнe нa paнaтa и нaмaлявa pиcĸa oт oбpaзyвaнe нa видими бeлeзи

Хиалуроновата киселина не действа веднага. За да постигнете видими резултати, трябва да осигурявате на тялото киселината ежедневно.

Забележка:

Не превишавайте препоръчителната доза. Хранителните добавки не са заместител на балансираното и разнообразно хранене и здравословния начин на живот. Да се съхранява на хладно място (макс. 23 °C), сухо и защитено от светлина. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.

Съставки:                          (в 1 капс.)       дн. доза       *NRV%
Хиалуронова киселина      500 mg           500 mg            **
(натриев хиалуронат)

Растителна капсула (хидроксипропилметил целулоза).

Приложение: Допринася за поддържане нормалното състояние на косата, кожата, ноктите, ставите и съединителната тъкан.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина, при температура до 23 °C.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.