Стави и мускули

Производители

Последни статии

РЕВУЛЗАН крем 18 гр. Преглед отблизо

РЕВУЛЗАН крем 18 гр.

2,72 лв

80

Продуктът вече не е наличен

Информация за пациента Моля, прочетете внимателно тази листовка преди да започнете лечение. Тя съдържа кратка информация относно Вашето лекарство. Ако не разбирате нещо или имате допълнителни въпроси, обърнете се към Вашия лекуващ лекар. Запазете я, защото може да се наложи да я прочетете отново. Това лекарство е предписано лично на Вас и не трябва да го давате на други. То може да им навреди, дори ако симптомите им са същите като Вашите.

КАКВО СЪДЪРЖД РЕВУЛЗАН®?
B 1g маз се съдържат лекарствени вещества: камфор (camphor) 30mg; лавандулово масло (lavender oil) 30mg; анетол (anethole) 9mg; ментово масло (peppermint oil) 180mg; еукалиптол (eucalyptol) 40mg; карамфилово масло (clove oil) Img; канелено масло (cinnamon oil) 5 mg

Помощни вещества:изопропил миристат; ланолин, безводен; жълт восък; парафин, твърд; парафин, течен; бял вазелин.

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА РЕВУЛЗАН ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА®?

Ревулзан под формата на маз оказва ревулзивен, обезболяващ и лек антисептичен ефект при локално приложение.

Ревулзанн маз се използва за симптоматично лечение при травми на стави и мускули, натъртвания, контузии, простудни заболявания, невралгии и неврити, главоболие, при ухапвания от насекоми.

 

КОГА НЕ ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАТЕ РЕВУЛЗАН®?

Не трябва да прилагате Ревулзан маз в следните случаи:

  • Свръхчувствителност към някое от лекарствените или помощните вещества на продукта;
  • Деца под 6-годишна възраст.


ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕ С РЕВУЛЗАН®

Посъветвайте се с лекуващия си лекар, ако имате някакво хронично заболяване, ако сте свръхчувствителни към други лекарства и храни или ако вземате други лекарства.

Ревулзан е предназначен само за локално приложение. Да се избягва нанасяне в областта на очите и устата! Да не се прилага върху кожа с нарушена цялост и лигавици! Бременност и кърмене

Може да се прилага по време на бременност и в периода на кърмене, ако се прилага за кратко време и не се нанася върху големи кожни участъци. Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини Не оказва влияние.

 

КАКВИ ЛЕКАРСТВА МОЖЕ ДА ВЗАИМОДЕЙСТВАТ С РЕВУЛЗАН®?

Не са наблюдавани неблагоприятни лекарствени взаимодействия с други лекарствени продукти при локално приложение на Ревулзан.

 

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ

За локално приложение!

Малко количество от мазта се втрива в кожата чрез леко масажиране 2-3 пъти дневно на болезненото място: стави и мускули (при ставни и мускулни болки) слепоочия (при главоболие) и на мястато на ухапване от насекоми.

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Ревулзан маз може да има нежелани ефекти. Те обаче не се наблюдават задължително при всички пациенти, така че Вие може да не получите никаква реакция.

Реакции на мястото на приложение: при свръхчувствителни пациенти възможно е поява на сърбеж, зачервяване, парене, включително контактен дерматит.

СЪХРАНЕНИЕ
На сухо и защитено от светлина място, при температура под 25°С. Съхранявайте лекарството в оригиналната опаковка на място, където децата не могат да го видят и достигнат.

 

ПРЕПОРЪЧВАМЕ СЪЩО