ПРОДУКТИ
Кошница

Stress Defense x 30 V капсули

Stress Defense x 30 V капсули
Stress Defense x 30 V капсули
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8673
46.97лв.
Купи

Stress Defense при безпокойство и стрес

Основната съставка в добавката за контрол на стреса Stress Defense на марката Nature’s Way е аюрведичната билка ашваганда, която се използва вече над 3000 години за поддържане на здравето и лечение на различни заболявания. Към нея е добавен и екстракт от азиатски женшен, за да се получи уникално съчетание на природни дарове с мощен адаптогенен ефект, предназначено за облекчаване на стреса от забързаното ежедневие.


Основни съставки и действие
 

Ашваганда
Ашваганда (Withania somnifera) е многогодишен храст от семейството на картофите, който произхожда от Югоизточна Азия, но вече се среща в по-топлите райони на целия континент и отделни части на Африка. Древната индийска традиционна медицина Аюрведа го определя като „расаяна“, тоест подмладяваща и удължаваща живота билка.

Полезни за здравето фитохимикали се съдържат всички части на растението, но най-голямо е съдържанието им в коренищата му. Сред фитохимикалите се открояват алкалоидите и триптеновите лактони, наречени витанолиди, чиято структура наподобява тази на основните биологично активни вещества в женшена – женшеноидите. Затова понякога наричат ашваганда „индийски женшен“.

Ашваганда въздейства положително на здравето по различни начини:
Съдейства за подобряване на имунитета -  Като мощен антиоксидант ашваганда подпомага работата на цялата имунна система. Основните биоактивни вещества в състава на билката стимулират действието на макрофагите и ензимите, които унищожават патогените, преди да са оказали вредното си въздействие върху организма.
Поддържа здравето на централната нервна система – Елиминирайки активните кислородни форми, ашваганда намалява значително риска от увреждане на мозъчните клетки и нарушаването на синаптичните връзки.
Подпомага сърдечното здраве – Ашваганда поддържа работата на сърдечно-съдовата система, допринасяйки за подобряване на кръвообращението. Билката съдейства за поддържане на кръвното налягане и нивата на глюкоза и липиди в кръвта в нормални граници и за предотвратяване на формирането на тромби.
Подобрява сексуалната функция – Биоактивните вещества в ашваганда съдействат за повишаване количествата на азотен оксид в тялото, чието съдоразширяващо действие увеличава притока на кръв към гениталиите. Това допринася за повишаване на либидото и удоволствието от половия акт.
 
Азиатски женшен
Азиатският женшен (Panax ginseng) е познат и използват от хилядолетия като средство за поддържане на здравето и жизнеността от хилядолетия в родните си земи - приамурския край на Русия, Североизточен Китай и Корейския полуостров. За лечебни цели се използва коренът на това многогодишно планинско растение, който се събира до петата или шестата година, понеже след това съдържанието на полезни вещества постепенно започва да намалява.

Основните полезни биологично активни вещества в корените на азиатския женшен са гинсенозидите, наричани още панаксозиди. Тези стероидни сапонини оказват благотворно въздействие върху сърдечно-съдовата, имунната и централната нервна система. Женшенът съдържа също така флавоноиди, гликани, малтол, пептиди, полизахарди, витамини (А, В6 и други от група В) и минерали.

Здравословните ефекти на женшена са няколко:


Повишава настроението и намалява стреса – Азиатският женшен помага на тялото да се справя с умствения и физическия стрес. Макар този ефект да се измерва сравнително трудно, редица научни изследвания показват, че „коренът на живота“ подобрява значително качеството на живота, отчетено по показатели като енергия, сън, полов живот, лична удовлетвореност и благоденствие.
Противодейства на оксидативния стрес и възпаленията – Гинсеноидите инхибират възпалителните процеси и повишават антиоксидантния потенциал на клетките в човешкото тяло, въздействайки на ензимите, свързани с елиминирането на активните кислородни форми.
Понижават риска от сърдечно-съдови проблеми – Антиоксидантната активност, стимулирана от активните вещества в женшена унищожава свободните радикали, които могат да предизвикат увреждания на ДНК и да провокират сърдечно-съдови заболявания, диабет и други здравословни проблеми. Освен това съставките на корена допринасят за регулиране нивата на холестерола и кръвната захар.
Подпомага лечението на еректилна дисфункция – Женшенът е използван като афродизиак още от дълбока древност. Фитохимикалите в състава на растението съдействат за подобряване на ерекцията като разширяват кръвоносните съдове и отпускат гъбестата тъкан, улеснявайки напълването на кавернозните тела с кръв.
Научни изследвания показват, че женшенът оказва благотворно въздействие върху имунитета, дихателната и имунната система, съдейства за намаляване на умората, подпомага отслабването и лечението на редица болести.


 

Състав:

Съставки:    В 1 капс.:    Дн. доза:
Ашваганда Sensoril®
  Eкстракт от корен и лист
250 mg    250 mg
Азиатски женшен 
Екстракт от корен, стандартизиран до 2% гинсенозиди (5 mg)           

250 mg    250 mg
Въглехидрати    <1 g    <1 g

Растителна капсула, целулоза, магнезиев стеарат.

 

 

Начин на употреба:

 По 1 капсула дневно, по време на хранене.