ПРОДУКТИ
Кошница

Super Lion s Mane Супер Лъвска грива табл. х 120

Super Lion s Mane Супер Лъвска грива табл. х 120
Super Lion s Mane Супер Лъвска грива табл. х 120
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: a10461
71.88лв.
Купи

Super Lion s Mane Супер Лъвска грива за мозъчната, сърдечно-съдовата и храносмилателната функция

Продуктът Super Lion’s Mane на Mushroom Wisdom съдържа екстракт от плодно тяло на медицинската гъба Лъвска грива (Hericium erinaceus), в комбинация с витамин С.
Терапевтичното приложение на лечебната гъба Лъвска грива, позната още като Ямабушитаке (Yamabushitake) датира от векове в медицината на Китай, Индия, Япония и Корея. Нейните биоактивни вещества осигуряват множество ползи, но основното им въздействие засяга мозъка, храносмилателната система и сърцето. 

 

Храна за мозъка
В природната медицина Лъвска грива е известна предимно като естествено ноотропно средство, което подпомага процесите, свързани с обучението и паметта, подобрява познавателните способности и намалява риска от спад в мозъчната функция.

Ноотропният ефект на гъбата се дължи на съдържащите се в нея еринацини и хериценони. Тези съединения стимулират синтеза на т. нар. растежен фактор за нерви (nerve growth factor, NGF) - протеинът, отговорен за растежа и оцеляването на мозъчните клетки (неврони). 

Изследване, публикувано в International Journal of Medicinal Mushrooms представя данни, според които Лъвска грива подобрява функционирането на мозъка като стимулира растежа на аксона (къс израстък, част от неврона) и дендритите (дълги израстъци, част от неврона).

Благодарение на тези си механизми на действие, медицинската гъба Лъвска грива подобрява процесите на заучаване и запаметяване на нова информация, и намалява риска от болестта на Алцхаймер - дегенеративно мозъчно заболяване, което причинява прогресивна загуба на паметта.

Висококачествените екстракти от Лъвска грива въздействат благоприятно и върху т. нар. клетки PC12, като ги предпазват от увреждане. Това откритие може да се окаже изключително важно за профилактиката и лечението на различни мозъчни заболявания.

Опасността от исхемично увреждане на невроните също е от значение, що се отнася до мозъчните заболявания. Лабораторни тестове, проведени в Тайван сочат, че Лъвска грива редуцира този риск.

 

Други ползи от Лъвска грива

 • Намалява умората и поддържа психичния тонус.
 • Въздейства благоприятно на сърдечното здраве и кръвоносната система като спомага за контрола върху нивата на холестерола и намалява риска от образуване на кръвни съсиреци.
 • Подпомага здравето на стомашно-чревния тракт: допринася за нормалното храносмилане, проявява антибактериална активност срещу патогена H. Pylori и облекчава симптомите при язва на стомаха и дванадесетопръстника.
 • Оказва мощно антиоксидантно и противовъзпалително действие.
 • Укрепва имунитета и намалява риска от инфекции.
 • Допринася за балансиране нивата на кръвната захар, подобряване чувствителността на клетките към инсулина и облекчаване на болката при диабетна невропатия.

 

Състав в 1 таблетка:

 

 • Лъвска грива /Hericium erinaceus/, екстракт от плодно тяло 250 mg    1000 mg
 • Витамин С(аскорбинова киселина)    20 mg    80 mg

Микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, силициев диоксид, диклациев фосфат, калциев стеарат, хидроксипропил метилцелулоза.

Не съдържа: глутен, пшеница, соя, млечни продукти, изкуствени оцветители, аромати, консерванти. Подходящо за вегетарианци.

 

Начин на употреба:

По 4 таблетки веднъж дневно или по 2 таблетки 2 пъти на ден.