ПРОДУКТИ
Кошница

Sustained Focus x 60 капсули

Sustained Focus x 60 капсули
Sustained Focus x 60 капсули
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: a8674
79.85лв.
Купи

Sustained Focus за памет и концентрация

Високоефективна хранителна добавка в подкрепа на когнитивните функции. Основният й принос се свързва с повишаване на фокуса и концентрацията, както и подобряване на паметта. В същото време увеличава устойчивостта към стрес и предотвратява усещането за умора чрез блокиране на редица рецептори в главния мозък и стимулиране производството на енергия. 

Sustained Focus влияе положително на процесите на успокояване и стабилизиране в мозъка благодарение на синергичното действие на аминокиселината Л-теанин и патентованият растителен комплекс Neumentix® с екстракт от листа на мента. Формулата й повишава стойностите на серотонина и допамина, имащи отношение към двигателността, бодростта и доброто настроение („химия на щастието"). По този начин се постига релаксация, запазвайки висока работоспособност и ефективност на действие. Подобрява функциите на съня.

Продуктът се препоръчва на хора, подложени на силен стрес, при проблеми със съня и концентрацията.

 

За какво помага

 

 • Подобрява работата на мозъка
 • Подобрява фокуса и концентрацията
 • Подобрява паметта
 • Увеличава работоспособността и ефективността на действие
 • Осигурява по-добра устойчивост на стрес
 • Намалява умората
 • Дава усещане за релаксация
 • Осигурява по-добър сън
 • Дава усещане за бодрост
 • Повишава имунитета
 • Намалява възпалението

 

Как работи


Sustained Focus е продукт на американската компания Nature’s way – глобален лидер в производството на хранителни добавки с над 50-годишен опит. Действието на основните й съставки -  аминокиселината Л-теанин и патентованият растителен комплекс Neumentix® (екстракт от листа на мента, стандартизиран да съдържа 24% полифеноли и 14,5% розмаринова киселина), максимално повишава продуктивността на мозъчната дейност.

 • Има неврозащитна и антиоксидантна активност
 • Подпомага процесите на мисълта
 • Подържа фокуса и концентрацията
 • Подобрява вниманието
 • Подобрява способностите на паметта
 • Стимулира познавателните процеси
   

Действие на основните съставки
Neumentix®
Клинично доказано е, че патентованият растителен комплекс Neumentix® поддържа фокуса през деня, без да нарушава съня през нощта. Антиоксидантните полифеноли в Neumentix насърчават растежа на нови мозъчни клетки и поддържат функцията на мозъка, наречена работна памет. По този начин подобрява способността за учене, управление на информация и реакция. Neumentix осигурява предимства както за когнитивната, така и за физическата производителност:

Подобрява когнитивната функция, като поддържа работната памет
Насърчава по-продуктивни дни, без да нарушава съня
Помага да останете фокусирани върху задачите
Подобрява бързината
Изследванията показват, че работната памет може естествено да намалява с около 10% на десетилетие, започвайки още от 20-годишна възраст. Фенолният комплекс на Neumentix - уникална комбинация от над 50 съединения, включително розмаринова киселина, салвианолова киселина, литоспермова киселина и кафтарова киселина, е клинично тестван и е доказано, че естествено поддържа работната памет при възрастни. Тези полифеноли действат в мозъка като антиоксиданти, за повишаване на нивата на невротрансмитерите, за защита на невроните и насърчаване на невронния растеж.

Л-теанин
Л-теанин (L-theanine) е аминокиселина, съдържаща се в зеления чай. Научните изследвания доказват (особено в Япония), че Л-теанин прониква през кръвно-мозъчната бариера и се разпространява в междуклетъчните пространства на мозъка и мозъчните клетки (астроцитите - имащи отношение към мозъчния обмен и невроните-функционални единици провеждащи възбуждането) и осъществява задръжни процеси (регулиращи възбудните).
Л-теанин по химическа структура е подобен на глутамина - една от трите аминокиселини, имащи отношение към процесите на възбуждане и задържане в мозъка заедно с глутаматна киселина и гама-аминобутировакиселина (GABA). Глутаматната киселина е трансмитер на възбуждането, гама-аминобутирова киселина е трансмитер на задържането, а глутаминът има роля в обмена и в синтеза на GABA. Тъй като е сходен химически на глутамина, Л-теанинът влияе на процесите на успокояване и стабилизиране в мозъка.
Според едно проучване на Института за психично здраве на Япония, 200мг от Л-теанин, взет преди лягане, подобрява качеството на съня.
 

Л-теанин повлиява стойностите на серотонина и допамина, имащи отношение към двигателността, бодростта и доброто настроение („химия на щастието"). По този начин се постига релаксация, запазвайки способността за дейност.
 

Изследвания при животни и хора са доказали положителния ефект на Л-теанин върху кръвообращението на мозъка, за нормализиране на кръвното налягане, положително влияние върху имунната система. Л-теаниндейства като антиоксидант, съхраняващ живота на нервните клетки, включително и при недостатъчнакръвоснабденост на мозъка.

 

Състав:

Съставки:    в 3 капс.    дн. доза:
Neumentix ®
Мента екстракт от лист, стандартизиран до 24% полифеноли (216 mg) и 14.5% розмаринови   киселиини (130.50 mg)

900 mg    900 mg
Л-Теанин (Suntheanine®)     200 mg    200 mg
Общо въглехидрати    < 1 g           < 1 g 

Растителна капсула, целулоза, магнезиев стеарат, силициев диоксид.

 

 

Начин на употреба:

(За възрастни) По 3 капсули  дневно, за предпочитане по време на хранене.