ПРОДУКТИ
Кошница

Vegavero Л-Триптофан 500 mg капс х120

Vegavero Л-Триптофан 500 mg капс х120
Vegavero Л-Триптофан 500 mg капс х120
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8448
46.70лв.
Купи

Vegavero Л-Триптофан за спокоен сън


Ползи за здравето на L-триптофан:
Триптофанът допълва съня и безсънието
Триптофан може да помогне с депресия
Триптофанът може да намали тревожността
Допълнението с триптофан намалява апетита
Триптофан може да подобри симптомите на ПМС
Триптофан може да лекува мания
Допълването с триптофан може да намали симптомите на деменция
Допълването на триптофан може да помогне за предпазването на очите ви
Триптофанът може да подобри работата на упражненията
Допълване с триптофан помага при кърмене
Невротрансмитерът серотонин се произвежда от L-триптофан в тялото
Регулира цикъла на сън / събуждане

 

Ползите за здравето от триптофан
1) Триптофанът допълва съня и безсънието
Триптофанът произвежда мелатонин в мозъка (епифизна жлеза), червата, ретината и имунните клетки. Мелатонинът регулира циркадния ритъм и моделите на съня и се използва като добавка, за да помогне на хората да спят.

Рандомизирано, заслепено, контролирано проучване на 5 здрави доброволци (3 са получили първата 10 нощна добавка и 10 следващите 10, а останалите 2 са имали обратна процедура) показват, че L-триптофановата добавка увеличава общия сън. Всеки човек забелязва форма на сънливост половин час преди сън.

Проучване на 7 пациенти с безсъние показа, че добавката на L-триптофан повишава общия сън (с 28%). Допълнението също намалява намаляването на рано сутринта със средно 37 минути.

Триптофанът дори помогна да се предизвика сън при маниакални пациенти. Сляпо и контролирано проучване на 10 пациенти с мания има подобрения в общия сън след L-триптофан.

Двойно-сляпо проучване при 15 пациенти с безсъние показва, че 250 mg L-триптофан увеличава съня 4 (дълбок сън). Нормалната консумация на триптофан обикновено е около 250 mg - 1 грам L-триптофан, така че минималните количества триптофан могат да увеличат дълбокия сън.

Триптофанът може да подобри обструктивната сънна апнея (блокиране на въздушния поток по време на сън). Проучване при 12 пациенти показа, че добавката на L-триптофан увеличава съня при тези с обструктивна сънна апнея по време на REM сън.

Една от най-големите роли на триптофан е производството на серотонин.

2) Триптофанът може да помогне при депресия
Пациентите с депресия често имат проблеми с производството на триптофан серотонин.

Много от депресираните пациенти също страдат от безсъние и други здравословни състояния като липса на сън. Следователно, способността на триптофан да помага при безсъние може да помогне на тези пациенти с депресия.

Рандомизирано проучване на 25 млади възрастни показа, че богатата на триптофан диета повишава настроението и намалява депресивните симптоми и тревожност.

Две мета-анализи на ефектите на триптофан върху депресията показват някои положителни ефекти.

Противоречиви доказателства за изпитвания с триптофан показват, че триптофанът не може да лекува самата депресия, но може да допълни и други антидепресанти.

Проучване (DB-RCT) на 24 пациенти показа, че лекарство за депресия и L-триптофан е по-ефективно за облекчаване на депресията, суицидното намерение и тревожност в сравнение с това лекарство самостоятелно.

Триптофанът може да намали тревожността
Триптофановите добавки намаляват симптомите на тревожност при котките.

Въпреки това, други проучвания показват, че при социално тревожно разстройство серотонинът се повишава и добавката към триптофан не може да направи повече.

Интересно е, че проучване от 16 души (DB-RCT), което се опитва да се откаже от тютюнопушенето, показва, че L-триптофанът и богатата на въглехидрати диета заедно с редовните терапии за спиране намаляват тревожността и симптомите на отнемане. Хората, които са получавали триптофанови добавки, са пушили по-малко цигари, отколкото плацебо.

4) Триптофановата добавка намалява апетита
Проучване (DB-RCT) на 15 здрави доброволци показа, че тези, които получават L-триптофан, консумират 19-20% по-малко калории и повече протеини от въглехидратите, което води до добавка, която помага да се потисне апетита храна, препоръчва се за хора, които искат да отслабнат.

Изследване при плъхове показва, че след 24 часа почивка плъховете, лекувани с L-триптофан, не ядат само по-малко при първото хранене, но също така и след хранене между първата и втората храна. беше по-дълго.

Освен това, понижените нива на триптофан и абсорбцията в мозъка също могат да бъдат отговорни за въглехидратния апетит.

Триптофанът е една от осемте незаменими аминокиселини, което означава, че тя е жизненоважна, но тя не може да бъде произведена от организма. Следователно триптофанът трябва да се доставя или чрез диета, или чрез добавки.

Има различни видове триптофан:

L-Триптофанът е естествената версия на аминокиселината и е градивен елемент от протеини в тялото.

При хората триптофанът не се съхранява за дълги периоди от време и следователно има най-ниската концентрация в организма на всички аминокиселини.

L-Триптофан е открит през 1901 г. Той е предшественик на никотиновата киселина (също ниацин: витамин В3) и има характер на провитамин. Витамин В3 е от съществено значение за метаболизма на протеини, мазнини и въглехидрати.

Освен това серотониновият невротрансмитер се произвежда от L-триптофан в човешкото тяло. Серотонинът се нарича още хормон на щастието, тъй като е известен като подобрение на настроението.

Друг посланик в мозъка е мелатонинът. Образува се в хипофизната жлеза на серотонина и регулира цикъла на сън-будност.

Спортистите често имат повишена нужда от триптофан, защото приемът им може да бъде предотвратен чрез едновременно приемане на други аминокиселини (напр. Протеинов прах).

• Висока доза L-триптофан: L-Триптофан се получава от ферментация на растенията, много чиста (99,6%) и оптимално дозирана. Ние сме в съответствие с Обща заповед 14/01/004 на германската Федерална служба за защита на потребителите и безопасността на храните (BVL), която предписва максимум 500 mg L-триптофан като капсула / ден.

• Естествена помощ: L-триптофанът е незаменима аминокиселина и естествен предшественик на серотонин, мелатонин и витамин В3. Тялото не може да произвежда самият L-триптофан - затова трябва да се доставя чрез храна или хранителни добавки.

• Чист и чист: без ГМО и без изкуствени аромати, багрила или подсладители или други химикали, които биха предотвратили пълния ефект на продукта. Разбира се, нашият продукт е 100% веган.

Проспект L-Триптофан
Начин на приложение: Приемайте по 1 капсула дневно с достатъчно количество течност след хранене.

Съставки: 500 mg L-триптофан, капсула (хидроксипропилметилцелулоза)

Забележка: не превишавайте препоръчителната сума за консумация. Хранителните добавки не са заместител на балансирана и разнообразна диета и здравословен начин на живот. Когато консумирате антидепресанти, трябва да се консултирате преди да се консумира от лекар или терапевт. Не е подходящ за бременни жени, кърмещи жени и за деца и юноши. След вземане на продукта способността за шофиране може да бъде нарушена. Да се ​​съхранява на място, недостъпно за деца. Дръжте го на хладно и сухо.