VITABAY Acerola Vitamin C Taler plus Acai/ Витамин С + Aцерола и Aкай табл. x120
Acerola Vitamin C Taler plus Acai McVital представлява мощна антиоксидантна формула с висока бионаличност, създадена на базата на витамин С и екстракти от плодовете на тропическите растения ацерола и акай. Добавката подпомага работата на имунната система и енергийния метаболизъм, стимулира производството на колаген, допринася за регулиране на кръвното налягане, забавя процесите на стареене, съдейства за поддържане на когнитивните функции, понижава риска от желязодефицитна анемия, подагра и заболявания тежки хронични състояния.
Здравословни ефекти на Acerola Vitamin C Taler plus Acai McVital:
Съдейства за повишаване на имунитета;
- Ограничава уврежданията, предизвикани от свободните радикали;
- Подобрява усвояването на желязо и преноса на кислород;
- Подпомага производството на колаген;
- Поддържа сърдечното здраве;
- Допринася за понижаване нивата на пикочна киселина в кръвта;
- Понижава риска от когнитивни проблеми с напредване на възрастта;
- Подпомага енергийния метаболизъм.
Acerola Vitamin C Taler plus Acai McVital – мощен природен антиоксидант с много висока бионаличност
Основното активно вещество в състава на Acerola Vitamin C Taler plus Acai McVital е добре известният с изключителните си антиоксидантни свойства витамин С, чиито здравословни ефекти са съчетани с тези на плодовете на две екзотични за Стария свят дървета – ацерола и акай.
Витамин С
Малко са витамините, притежаващи толкова много здравословни ефекти, колкото витамин С. Съчетавайки качествата на незаменимо хранително вещество с тези на мощен антиоксидант, той оказва благотворно въздействие върху цялостното здраве – от имунната функция до състоянието на кожата. Тялото не може да го произвежда, нито да го натрупва под формата на запаси, тъй като е водоразтворим и затова трябва да бъде приеман редовно с храната или като хранителна добавка.
Витамин С подпомага имунната функция, като подобрява защитата на тялото срещу оксидативния стрес, подпомага елиминирането на патогенни микроорганизми и понижава риска от увреждане на тъканите. Неслучайно един от знаковите признаци за дефицитът му е отслабената имунна система. Установено е, че приемането му облекчава симптомите и съкращава времетраенето на респираторни инфекции като настинка, бронхит и синузит.
Веществото изпълнява важна роля в производството на колаген – най-разпространения белтък в тялото на човека и основен градивен елемент на съединителната тъкан. С това витамин С противодейства на образуването на бръчки, допринася за поддържането на свежия вид и хидратацията на кожата, подобрява защитата ѝ срещу вредните UVB лъчения и повишава нейната еластичност.
Желязото е важен за нормалното функциониране на организма минерал и основен компонент в хемоглобина – ключов фактор в снабдяването на клетките на тялото с кислород. Установено е, че приемането на витамин С подобрява с над 60% усвояването на желязо, с което понижава значително риска от анемия.
Научни изследвания показват, че витамин С подобрява превенцията на сърдечно-съдови заболявания, ограничавайки рискови фактори като високо кръвно налягане, повишени нива на триглицериди и LDL холестерол и ниска концентрация на HDL холестерол. Витаминът понижава риска и от развиването на подагра, като съдейства за регулиране нивата на пикочна киселина в кръвта.
Ацерола
Дребните плодове на тропическия храст ацерола (Malpighia punicifolia) се нареждат на трето място в растителния свят по съдържание на витамин С – концентрацията му в тях е четири пъти по-голяма, отколкото в шипките и 800 пъти повече, отколкото в лимоните. Богатото съдържание на полифеноли и биофлавоноиди усилва антиоксидантното им действие, антоцианините в състава им противодействат на възпалителните процеси.
Акай
Наподобяващите боровинки плодчета на палмата акай (Euterpe oleracea) изобилстват на полезни за здравето вещества – антиоксиданти, мононенаситени мастни киселини, растителни стероли, електролити, микроелементи и витамини А, В, С и Е. Освен че ограничават вредните ефекти на свободните радикали, те подпомагат контролирането на апетита и освобождаването от излишните килограми, подобряват храносмилането и кожното здраве, поддържат мозъчната дейност, понижават риска от диабет и сърдечно-съдови заболявания.
Съставки: | В 1 табл.: | Дн. доза: | *NRV% |
Ацерола екстракт (17% витамин С = 24 mg) | 139 mg | 139 mg | 174 |
Акай екстракт (от акай екстракт 10:1- 34.8 mg) | 348 mg | 348 mg | ** |
Витамин С | 150.2 mg | 150.2 mg | 188 |
Средно-верижни триглицериди (MCT масло) | 26.1 mg | 26.1 mg | ** |
Декстроза (растителна), освобождаващ агент: микрокристална целулоза (растителна), L-аскорбинова киселина (растителна) (7,5%), екстракт от ацерола (6,9%) (растителен) (витамин С 2%), фруктоза (растителна), освобождаващ агент царевично нишесте (растително), екстракт от акай 10:1 (растителен) (1,7%), малтодекстрин (растителен), средноверижни триглицериди (MCT масло) (растителен), освобождаващ агент: растителна мазнина на прах, аромат на касис и портокал (растителен).
Хранителна добавка, 120 таблетки.
Дозировка и приложение
Приложение: Допринася за нормалното функциониране на организма.
Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.
Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 таблетка дневно с голямо количество вода или сок.
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.
Годност и партида: Маркирани на опаковката.