ПРОДУКТИ
Кошница

VITABAY Глухарче (екстракт от корен) 500МГ табл. x120

VITABAY Глухарче (екстракт от корен) 500МГ табл. x120
VITABAY Глухарче (екстракт от корен) 500МГ табл. x120
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: V87
37.25лв.
Купи

VITABAY Löwenzahn Wurzel Extrakt/ Глухарче (екстракт от корен) 500МГ табл. x120

Löwenzahn Wurzel Extrakt е хранителна добавка, извлечена от корена на добре познатото от поляни и ливади цвете глухарче, чиято история в традиционната медицина се простира хиляди години назад във времето. Активните вещества в състава на билката притежават изразени антиоксидантни и противомикробни свойства, съдействат за регулиране на липидния баланс и кръвното налягане, подпомагат имунната функция, допринасят за повишаване на здравината на костите, поддържат здравето на черния дроб, бъбреците и кожата.

Полезни за здравето свойства на Löwenzahn Wurzel Extrakt:

 • Неутрализират свободните радикали и ограничават оксидативните увреждания;

 • Допринасят за понижаване на нивата на холестерол и триглицериди в кръвта;
 • Подпомагат регулирането на кръвното налягане;
 • Поддържат състоянието и функцията на черния дроб;
 • Подобряват храносмилането;
 • Потискат растежа на патогенни микроорганизми;
 • Подпомагат работата на бъбреците;
 • Съдействат за повишаване на костната плътност;
 • Предпазват кожата от увреждания и забавят стареенето ѝ.

Löwenzahn Wurzel Extrakt осигурява здравословните ефекти на лековито растение с хилядолетна история в традиционната медицина

Добре познатото на всички глухарче (Taraxacum officinale) е тревисто растение, широко разпространено в умерените климатични зони в цял свят. Всички негови части се използват като храна и лекарство още от дълбока древност. Съставът му изобилства на антиоксиданти, витамини (А, В, С и К), минерали и други полезни фитохимикали.

Лечебните свойства на глухарчето се споменават древнокитайски текстове, датиращи от седми век пр.н.е. Съществуват сведения за използването му в традиционни медицински практики в арабския свят през 10 и 11 век, в средновековна Европа и в Уелс сурово или под формата на сок или тоник.

Екстрактът от корен на глухарче изобилства на антиоксидантни вещества, основно бета-каротен, полифеноли, кумарини и деривати на хидроксиканелената киселина, които неутрализират свободните радикали и по този начин понижават съществено риска от сериозни сърдечно съдови и други хронични състояния.

Веществата в корените на глухарчето допринасят и за регулиране на липидния баланс. Установено е, че редовният прием на екстракта съдейства за понижаване на нивата на триглицеридите, общия и „лошия“ (LDL) холестерол и за повишаване концентрацията на „добрия“ (HDL) холестерол. Други научни разработки свързват употребата на извлека и с благотворно въздействие върху нивата на кръвното налягане и кръвната захар.

Благодарение на мощните си антиоксидантни и противовъзпалителни свойства коренът от глухарче се използва от векове в Китай, Индия и Русия за лечение и тонизиране на черния дроб. Способността му да повишава защитата на чернодробните клетки от различни увреждания, включително и предизвикани от употреба на алкохол, са потвърдени и от съвременната наука.

Екстрактът, наричан понякога „горчив тоник“, стимулира храносмилането и има леко слабително действие. Той подпомага детоксикацията и прочистването на стомашно-чревния тракт, включително при прекомерна консумация на мазни храни, кафе и медикаменти. Леко горчивият му вкус се дължи на минерала сяра, който играе важна роля в синтеза на протеини, подпомага детоксикацията на тялото, стимулира ензимната активност и съдейства за поддържане на здравето на кожата, косата и ноктите.

Глухарчето е отличен източник на изключително важния за костното здраве витамин К. Той допринася за повишаване на нивата на протеин, необходим за изграждането на здрави кости, поради което дефицитът му се свързва в повишен риск от фрактури и с понижена костна плътност. Билката съдържа и калций, който е основна структурна част от костите и зъбите.

Съставки:В 1 табл.:Дн. доза:
Глухарче корен500 mg1000 mg

Глухарче корен екстракт (84%), растителна капсулна обвивка.

Подходящо за вегани.                       

Хранителна добавка, 120 таблетки.  

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт, черния дроб и жлъчката .

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 таблетки дневно с обилно количество вода или сок.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.