ПРОДУКТИ
Кошница

Webber Naturals Вечерна Иглика масло 500 mg х 180 софтгел капсули

Webber Naturals Вечерна Иглика масло 500 mg х 180 софтгел капсули
Webber Naturals Вечерна Иглика масло 500 mg х 180 софтгел капсули
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a3715
49.55лв.
Купи

Webber Naturals Вечерна Иглика масло 

 

Хранителна добавка, която осигурява висококачествено, чисто масло от семената на растението вечерна иглика (Oenothera Bennis). То е богат източник на гама-линоленова киселина и линолова киселина - омега-6 есенциални мастни киселини, чиито ефекти върху женското здраве са документирани в редица проучвания.


Установено е, че комбинацията от линолова киселина и гама-линоленова киселина подобрява функциите на ендокринната система, контролира нивата на възпаление и облекчава симптоматиката при акне, екзема и други възпалителни състояния на кожата.

Продуктът Evening Primrose Oil е подходящ както за жените във фертилна възраст, така и за онези в менопауза, които желаят да подобрят качеството си на живот с помощта на природната медицина.

 

Ползи от прием:

  • Допринася за поддържане баланса на женските хормони.
  • Облекчава симптомите при предменструален синдром (ПМС): депресия, раздразнителност, подуване на корема, чувствителност в гърдите и др.

Проучвания показват, че някои жени изпитват ПМС, поради чувствителност на организма към пролактин през този период. След прием, гама-линоленовата киселина в маслото от вечерна иглика се преобразува в простагландин Е1 – вещество, за което се смята, че предотвратява активирането на ПМС симптомите от страна на пролактина.

  • Облекчава някои от проявите на менопауза.

Много жени съобщават, че редовният прием на масло от вечерна иглика при тях е довел до значително редуциране на горещите вълни и раздразнителността.

  • Подпомага нормалната функция на сърдечно-съдовата система като съдейства за намаляване нивата на холестерола и контролира кръвното налягане.
  • Спомага за намаляване на възпалението и болката при артрит.
  • Осигурява ползи за кожата, особено при възпалителни кожни състояния, сухота и дразнене.

При екзема: по данни на Европейската агенция по лекарствата гама-линоленовата киселина и линоловата киселина могат да се използват с цел облекчаване на сърбежа и възстановяване на влагата в кожата.

При акне: може да спомогне за намаляване на възпалението и редуциране на риска от образуване на белези по кожата.

  • Облекчава симптомите при периферна невропатия.

Периферната невропатия е състояние, често съпътстващо диабета. Резултати от изследвания показват, че линоленовата киселина потиска симптоми като намалена чувствителност в крайниците, изтръпване, слабост и др.  

 

Омега-6 са незаменими мастни киселини, което означава, че не могат да се произвеждат от организма и трябва да се доставят чрез хранителни добавки или диета. Основните им ефекти са свързани с регулация на хормоналния синтез и контрола върху възпалението в организма.

Маслото от вечерна иглика е богат източник на омега-6 мастни киселини. Благотворното му въздействие върху ендокринната система, сърцето и кожата го превръща в едно от най-ефективните природни средства за поддържане на женското здраве през всеки етап от живота.

 
 

Състав:

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Вечерна иглика (масло от семена) /Oenothera biennis/, осигуряващо: 500 mg3000 mg
Гама-линоленова киселина 50 mg300 mg
Цис-линолова киселина325 mg1950 mg

 

Начин на употреба:

По 1 софтгел капсула от 4 до 6 пъти дневно.