ПРОДУКТИ
Кошница

Webber Naturals Куркума Турмерик 600 mg x 60 V капсули

Webber Naturals Куркума Турмерик 600 mg x 60 V капсули
Webber Naturals Куркума Турмерик 600 mg x 60 V капсули
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a3746
20.20лв.
Купи

Webber Naturals Куркума Турмерик 600 mg

Висококонцентриран екстракт от куркума с многобройни приложения за поддържане на добро здраве. Турмерик куркумин осигурява концентриран (50:1)  стандартизиран екстракт от куркума – 50 mg (еквивалентен на 2500 mg куркума), в съчетание с 550 mg  билка на пудра или общо –  внушителните 3050 mg сурова билка във всяка доза!

Ползите  от приема на куркума варират в широки граници – от подкрепа за кръвоносната система при съсиреци, срещу депресивни състояния, контрол на възпалителните процеси, особено при артрит, до противодействие на кожни проблеми, регулиране на холестерола, нивата на кръвна захар, редукция на теглото и превенция на някои видове рак.

Турмерик куркумин от Webber Naturals дължи мощното си действие на активното вещество, открито в билката куркума – куркумин и фитохимичните съединения – куркуминоиди. Множество научни трудове заслужено поставят куркумата сред билките с най-широкоспектърно антиоксидантно действие за поддържане на добро здраве.

  • Оказва силно противовъзпалително действие – куркуминът спомага за облекчаване на състоянието като блокира активността на няколко ключови ензими, участващи във възпалителния процес.
  • Редуцира болката в ставите  –  благодарение на мощните си противовъзпалителни ефекти, куркуминът може да бъде ефективен начин за минимизиране на болките в ставите, причинени от възпалителни състояния като ревматоиден артрит.
  • Контрол на кръвната захар – приемът на куркума може да спомогне за регулиране нивата на кръвната захар. Действа чрез повишаване секрецията на инсулин, редуциране синтеза на глюкоза и насърчаване усвояването на глюкозата от кръвния поток и в клетките.
  • Подобряване на настроението – оптимизира психическото здраве като редуцира симптомите на депресия и тревожност. Спомага за повишаване нивата на DHA (омега-3), участваща в регулирането на мозъчната функция и настроението.

 

Куркумата се добива от растението Curcuma longa, което расте в Индия и други страни от Югоизточна Азия. Член на семейството на джинджифила, изсушеният корен на това растение се смила в отличителния жълт прах, което му дава името „златна подправка”.

 

Състав:

Активни съставки:

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Куркума пудра /Curcuma longa/, (коренище)550 mg550 mg
Куркума
Екстракт 50:1 /Curcuma longa/, (95% куркуминоиди
(еквивалентни на 3050 mg сурова куркума)
50 mg50 mg

 

Други съставки:

Растителна вегетарианска капсула (въглехидратна гума, пречистена вода), микрокристална целулоза, растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант), силициев диоксид.

Начин на употреба:

За възрастни: По 1 капсула дневно.